PDA

Zobacz pełną wersję : d5100 problem z obsługą

Jakub365
20-01-2013, 12:16
Witam,
Właśnie przesiadłem się z kxa na d5100 i mam małe problemy:/ Jak zmieniać zdjęcie,kontrast,barwy,ostrość widząc dane zdjęcie? bo wchodząc w galerię jest zdjęcie i żeby coś edytować muszę wyjść do menu i wtedy mogę dodawać ale nie widząc zdjęcia, albo np dodać kilka filrów itd nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem ale w kx miałem zdjęcie i z boku rożne opcje edytowania, np mogłem dodać hdr, jakieś filtry, dodać barwy, jakieś przyciemnienia itp itd, a w nikonie jakoś dziwnie jest to zoorganizowane:/ do tego robiąc zdjęcia w M historgam mi nie działa na LCD jest w porządku.

wasilewk
20-01-2013, 12:23
A 'krok po kroku' z instrukcją w ręku ?

_Ocean_
20-01-2013, 12:37
Proponuję przeczytać instrukcje. To nie kalosze, do których wg. najnowszej dyrektywy UE należy dołączać dwudziestokilku stronicową instrukcję. Tu się naprawdę przydaje.

button
21-01-2013, 10:49
Po przesiadce z Alfy na Nikosia byłem zły jak ciężko jest znaleźć gdzie się zmienia tryb i pola AF, po zapoznaniu się z instrukcją wiem, że jest to świetnie rozwiązane
Jak koledzy polecam zapoznanie się z instrukcją - jeżeli nie chce Ci się od razu czytać całej, może warto ściągnąć w wersji elektronicznej żeby łatwo móc szukać interesującej Cię opcji.