PDA

Zobacz pełną wersję : Podejście drugie

malunia
18-01-2013, 15:06
Witam!
Debiut na forum mam już za sobą, przyszedł czas na kolejne próby.
Na początek - tak, jestem związana emocjonalnie z modelem, nawet bardzo ;) jednak moim celem jest, aby miał On jak najpiękniejsze pamiątki w postaci zdjęć z dzieciństwa, dlatego też krytykę przyjmuję na klatę.
Moją niepewność budzi głównie kadr (zamierzony i podoba mi się, ale chętnie przeczytam oceny fachowe). Czy to cięcie oraz wolna przestrzeń z lewej strony są ok.

Za wszystkie komentarze bardzo dziękuję

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img594.imageshack.us/img594/6444/misiek12tyg5m.jpg)

rafal_n5
18-01-2013, 16:50
Mi się kadr nie podoba i wygląda na przypadkowy.Poza tym kolor skóry wyszedł jakiś dziwny.

malunia
18-01-2013, 17:42
Dziwny tzn jaki? U mnie wyglada naturalnie, ale moze to kwestia monitora i moj przekłamuje? Jaki ma kolor u Ciebie?

rafal_n5
18-01-2013, 18:06
wg mojego monitora za dużo magnaty .Skóra na twarzy aż fioletowa.WB do poprawy.Co do kadru proponowałbym trzymać się zasady trójpodziału.Brakuje mi tutaj prawej strony kadru.

malunia
18-01-2013, 20:10
Może ktoś jeszcze by się wypowiedział? Faktycznie skóra jest fioletowa? a balans dlaczego? cała fota rozjechała się z kolorami czy tylko skóra?

tjagi
18-01-2013, 20:29
Może ktoś jeszcze by się wypowiedział? Faktycznie skóra jest fioletowa? a balans dlaczego? cała fota rozjechała się z kolorami czy tylko skóra?

U mnie tez wyglada jakby magenty bylo za duzo. Kolory mozna odczytac numerycznie jako skladowe RGB, szczegolnie jest to istotne i latwe do zrobienia gdy masz pewność, ze to co na obrazku jest jasno szare lub szare bez dodatkowych zafarbow (z biela i czernia tez mozna ale tu trzeba wiecej wprawy).
Jakby nie patrzec warto tak ustawic monitor (w tych profesjonalnych nazywa sie to kalibracja) aby wydruk (zdjecie z fotolabu ale bez korekty z ich strony) byl OK, wygladal na monitorze OK (tak samo) i abys byla z niego zadowolona.

Co do kadru to wolalbym ciasniej (mniej czola) - moment jest w porzadku.

malunia
18-01-2013, 20:49
Dzięki! Wydrukowałam sobie na mojej drukarce i teraz faktycznie widzę tą magente.