PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W upływającej ciszy B&W

biegly
18-01-2013, 14:13
Tym razem szuflada, zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/01/bsc_1531bw-1.jpg
źródło (http://img.webme.com/pic/r/rafalrozalski/bsc_1531bw.jpg)

Pozdrawiam
Rafal

Greg77
18-01-2013, 14:34
Kadrowal bym inaczej, bardziej w lewo zeby zamknac kadr z lewej a sama drabinke automatycznie wcisnac w prawy gorny mocny punkt, co do samego B&W to jak dla mnie za blade i za szaro szare, tak jak skaly sie bronia tak reszta jest blado szara, niebo widzial bym mocniej potraktowane....IMHO oczywiscie

PABLOOK
18-01-2013, 18:37
Miejsce fajowe i bogate w niezliczoną ilość kadrów. Miałem okazję ostatnio się o tym przekonać goszcząc kolejny raz na "zielonej wyspie".
Także miałem okazję się przekonać, jak "typowa" irlandzka pogoda może pokrzyżować plany :twisted::twisted::twisted:.
Uwagi Grzegorza co do kadru zasadne się wydają. Co do nieba i jego jasności, to sam nie wiem.
Lubię konkretnie podane BW-nieba, ale w tym przypadku mogłoby to się wiązać z przesytem. Tak jest jednak pewne zróżnicowanie pomiędzy ciężkimi, ciemnymi skałami i delikatnie podanym niebem i wodą ;).

Nikonozaur
18-01-2013, 21:57
Grzesiek dobrze mówi, kadrowo nie rozegrałeś tego najszczęśliwiej.
Z BW też można powalczyć, szczególnie z niebem, szanuję jednak Twoją wizję. ;)

biegly
19-01-2013, 01:34
Dziękuje Panowie za wytyczne.
Co do kadru , podobny do wspomnianego przez Grzeska juz mam - tylko w kolorze :)
Tu chcialem inaczej pokazac, nie twierdzac ze Grzesiek nie ma racji ;)
Co do konwersji, tu już bylo po świetle i niebo wyprane jak biale z czarnym.
Robilem proby z niebem silniej podciagnietym, lecz pojawial sie niechciany szum (dosc widoczny :/)

Dziękuje i pozdrawiam

octavarium
19-01-2013, 02:05
Ja bym to w kwadrat ;) (bez lewej)
Bardzo mi się podoba konwersja do BW

Greg77
19-01-2013, 15:14
Ja bym to w kwadrat ;) (bez lewej)

O tak, dobry pomysl....!

chory
19-01-2013, 15:18
Kwadrat, dobra mysl, ale bez prawej bardziej mi sie widzi.

T_P_
19-01-2013, 20:43
Faktycznie, kadr mało zdecydowany a B&W mało kontrastowe (mogłoby być bardziej), zaś ciekawy pomysł z kwadratem nasunął octavarium,

T_P_