Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Syn swojego ojca - pokolenia
Witam, z jednego ze zjazdów rodzinnych wyłowiłem i spróbowałem odratować to zdjęcie. Piszę, to bo nie wypada po prostu wrzucić zdjęcia bez słowa :-)
Będę wdzięczny za wszelką krytykę :-)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://strzelecki.org/tmp/nikon/rs.jpg)
Bardzo, bardzo podoba mi się to zdjęcie. Tak właściwie to zdjęcie mnie bardzo wzrusza. Rozumiem z tytułu że jest to Twój ojciec. Zazdroszczę Ci takiego dobrego zdjęcia ojca. Zainspirowany tym zdjęciem sam się postaram zrobić takie samo zdjęcie mojemu ojcu jak tylko będę mógł.
Bardzo interesująca i głeboka refleksja. Właściwie to zdjęcie pokazuje cały charakter osoby. To nie jest tylko zdjęcie twarzy, to zdjęcie całej duszy i pamięci o danej osobie.
Bardzo też podoba mi się technika tego zdjęcia - to stopniowe wyciemnienie w prawej strony.
myślę, że z kadrowaniem należałoby się przesunąć odrobinę w prawo, poza tym bardzo, ale to bardzo podoba mi się wykorzystanie światła... podziwiam i pozdrawiam
Megazordon
25-03-2007, 19:29
Ja mojemu ojcu nie zdążyłem takiego zdjęcia zrobić, czego żałuję bardzo i zazdroszczę Ci trochę, że Tobie się udało. Jest to bowiem wspaniała pamiątka.
Adam Trzcionka
25-03-2007, 20:03
fantastyczne, emocje, kolory, chwila, świetne. kadruj w kwadrat, czoło tnij centymetr ponad najgłębszą bruzdą. ta twarz jest zbyt mocna, żeby rozpraszać wrażenie szerokim kadrem
Sebastiann
25-03-2007, 20:17
cale zdjecie na duuuzy plus. gratuluje
Ja mojemu ojcu nie zdążyłem takiego zdjęcia zrobić, czego żałuję bardzo i zazdroszczę Ci trochę, że Tobie się udało. Jest to bowiem wspaniała pamiątka.
Ja również. To zdjęcie powala prostotą i światłem. Gratulacje.
Baardzo Wam dziękuję! Czytając też się trochę wzruszyłem - czasem człowiek nie docenia swoich rodziców, a akurat dziś mieliśmy małą różnicę zdań. Właśnie wymyśliłem, że dam to zdjęcie ojcu w prezencie bez okazji. Dzięki!
Co do samego zdjęcia - właśnie właśnie.. ciąłem je też w kwadrat, ale jakimś impulsem zostawiłem takie. Ale na pewno kwadrat to dobry pomysł, dzięki za sugestię. Nawet nie spodziewałem się tylu dobrych słów pod adresem tej fotografii - ale się cieszę :-)
Pozdrawiam :-)
Duży ładunek emocjonalny. Bardzo mi się zdjęcie podoba. Zmusza do refleksji oraz coś pokazuje. Grosik za myśli Twojego Ojca w chwili robienia zdjęcia .... :)
Bardzo refleksyjne spojrzenie. Miękkie boczne światło, ciapła kolorystyka i ciemna tonacja współgrają z nim idealnie. Zgadzam się z przedmówcami, że po obcięciu nieco góry kadr byłby jeszcze lepszy.
ja równiez nie zdążyłem i strzasznie tego żałuję... z resztą nie tylko tego eeehh.
Fotka super - bardzo naturalna.