PDA

Zobacz pełną wersję : Mini poradnik fotografii kropelkowej by hesja :)

hesja
17-01-2013, 10:34
Po ostatnim foceniu kropelek poszedłem za ciosem i spłodziłem "Kropelkowy poradnik"! Jak ktoś przymierza się do zabawy w fotografowanie kropelek-modelek to... być może znajdzie tu kilka pomocnych wskazówek.
Życzę ciekawej zabawy! :)

http://www.hesja.pl/XPL/content/czytaj/kropelki.html/fulltext

jac45m
17-01-2013, 11:00
super poradnik ! może ew. dodałbym przy poszczególnych zdjęciach jaki był czas, przysłona do kompletu informacji. ale zaraziłeś mnie i spróbuję się pobawić.
Nie piszesz chyba nic o wycieraniu/osłonie obiektu - rozumiem, że zwykły filtr, ale i szmatka non-stop w robocie. czy denaturat nie stwarza jakieś niebezpieczeństwa dla aparatu / obiektywu ?

hesja
17-01-2013, 11:14
o szmatce napisalem na koncu - nie doczytales :)
denaturat stwarza problem swoim syfem brrrr
jak sobie przypomne

ale efekty chyba suma sumarum na + w bilansie mimo wszystko :)

MattA3s
17-01-2013, 15:23
Świetny pomysł. Ja już trenowałem fotografowanie kropel, ale skorzystam z twojego poradnika, żeby zrobić to jeszcze lepiej.

pgaik
17-01-2013, 15:48
Też już próbowałem, ale teraz wiem co robiłem źle ;)

Świetna robota braaawo

jacek_wozniak
23-01-2013, 10:18
ja kiedyś kupiłem w aptece wężyki do kroplówki z regulacją kropel za 1,60zł i udało mi się zderzyć dwie krople ze sobą tworząc efekt parasolki ;) tańsze rozwiązanie, ale na pewno więcej z tym zabawy i regulacja kropel nie jest idealna bo to zwykłe plastikowe kółko, które zaciska wężyk :) ale przyjemność z zabawy jest ogromna :D