PDA

Zobacz pełną wersję : wklejanie zdjec w obce tlo

dragon24
17-01-2013, 01:17
chcialbym prosic o pomoc w znalezieniu oprogramowania do - jak w tytule,interesuje mnie wklejenie np zdjecia dziecka w uliczny plakat,ekran w kinie czy tez jakas scenerie,czy ktos mi pomoze?
mam nadzieje ze tak,czekam na podpowiedzi

GonzoG
17-01-2013, 02:37
chcialbym prosic o pomoc w znalezieniu oprogramowania do - jak w tytule,interesuje mnie wklejenie np zdjecia dziecka w uliczny plakat,ekran w kinie czy tez jakas scenerie,czy ktos mi pomoze?
mam nadzieje ze tak,czekam na podpowiedzi

windowsowy Paint
Gimp
Adobe Photoshop
Corel Paint
....
Wszystko co umożliwia pracę na grafice. Podejrzewam, że nawet niektóre przeglądarki do zdjęć to umożliwiają.

karski1
17-01-2013, 18:17
Niestety, przepraszam że się wtrącam, ale Windowsowy Paint tutaj niestety na niewiele się zda... Wiem z doświadczenia. Najlepszy będzie Photoshop (30 dni za darmo można uzywać)

witold68
17-01-2013, 18:41
Nie sluchaj glupot w stylu " Paint", "Corel"...do tego sa dobre programy jak Vertus Fluid Mask lub MaskPro, niestety platne...w Photoshopie mozna to zrobic, lecz wymaga troche znajomosci programu...

pablodub
17-01-2013, 22:34
zgadza się jeśli wogóle zaczynac to PS jest najlepszy (subiektywnie mówiąc) ale kiedyś photoshopa warto zacząć się uczyć :) , np z jakimś tutorialem, których na youtube jest masa.

Czornyj
17-01-2013, 22:37
Nie sluchaj glupot w stylu " Paint", "Corel"...do tego sa dobre programy jak Vertus Fluid Mask lub MaskPro, niestety platne...w Photoshopie mozna to zrobic, lecz wymaga troche znajomosci programu...

PS od CS5 robi to z zabójczą skutecznością i infantylną prostotą.

witold68
18-01-2013, 00:21

...kolega ma racje, ale sadzac, po pytaniu kolegi wyzej z CS moze sobie nie poradzic, choc moge sie mylic...:)

Czornyj
18-01-2013, 00:38
...kolega ma racje, ale sadzac, po pytaniu kolegi wyzej z CS moze sobie nie poradzic, choc moge sie mylic...:)

Fakt, że Photoshopa znam lepiej niż własną żonę - ożeniłem się 15 lat temu, Photoshopa używam od 20-tu (od pierwszej wydanej na PC wersji 2.5, wcześniej korzystałem z PhotoStylera 2.0).

Mimo wszystko wierzę jednak, że szparowanie w PS CS5-6 jest w stanie opanować każdy, kto poświęci temu zgadnieniu ze dwie-trzy godziny życiorysu.

Borat1979
18-01-2013, 00:47

To co dla użytkownika PS'a jest prostotą dla kogoś kto o tym programie nie ma pojęcie już nie bardzo. Nie ma tam funkcji w menu "wytnij ludzika ze zdjęcia" i wklej do drugiego :lol:

witold68
18-01-2013, 01:03
Fakt, że Photoshopa znam lepiej niż własną żonę - ożeniłem się 15 lat temu, Photoshopa używam od 20-tu (od pierwszej wydanej na PC wersji 2.5, wcześniej korzystałem z PhotoStylera 2.0).
Mimo wszystko wierzę jednak, że szparowanie w PS CS5-6 jest w stanie opanować każdy, kto poświęci temu zgadnieniu ze dwie-trzy godziny życiorysu.

...Wszystko sie zgadza, ale mimo wszystko widzę, ze kolega pokłada dużą wiare wobec bliźnich :)
pozdrawiam moje ukochane miasto Kraków...

Czornyj
18-01-2013, 01:08
To co dla użytkownika PS'a jest prosta dla kogoś kto o tym programie nie ma pojęcie już nie bardzo. Nie ma tam funkcji w menu "wytnij ludzika ze zdjęcia" i wklej do drugiego :lol:

Z uwagi na fakt, że nie istnieją rozwiązania oferujące skutecznie działające funkcje typu "wytnij ludzika ze zdjęcia i wklej do drugiego" ta wypowiedź niewiele wnosi.

Jako licealista 20 lat temu przy pomocy ledwo co poznanego Photoshopa 2.5 potrafiłem stworzyć bardzo wiarygodne fotomontaże, na których nasz dyro obmacywał cycki roznegliżowanych, upadłych niewiast (zeskanowanych z popularnego naonczas periodyku "Cats"), następnie dzięki koledze mającemu wejścia na uniwerku przenieść je przy pomocy naświetlarki na negatw i wykonać kompromitujące odbitki. Na obecnych platformach sprzętowych i przy użyciu trzynastej wersji Photshopa zadanie tego rodzaju jest 100x mniej, praco- i czasochłonne, oraz niewspółmiernie prostsze.

ZoomTeam
18-01-2013, 12:43
Koledzy zapomnieli dodać że wszystko zależy od tego jaki mamy materiał wyjściowy. jeśli to zdjecie zrobione specjalnie pod kątem szparowania to sprawa jest banalna. w przypadku gdy materiał wyjściowy jest przypadkowy to nawet w CS6 może to być sprawa daleko problematyczna i rzeźbienia na kilka godzin.