Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Następne pokolenie...
Bartekkw
16-01-2013, 21:40
...co po górach będzie chodzić i foty robić ;) (mam nadzieję). Zapraszam. Tym razem w delikatniejszym kolorze.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/01/rozalka8-1.jpg
źródło (http://img203.imageshack.us/img203/9038/rozalka8.jpg)
Bartekkw
17-01-2013, 02:06
Widzę że chyba zbyt sentymentalnie podszedłem do tego zdjęcia ;)
Moze to taki 100% krajobraz nie jest, ale i tak przyjemnie się patrzy. Co do kolorków to sie nie wypowiem, bo monitor w pracy strasznie mnie oszukuje:D. Oby Córka przejęła talent po Tobie do focenia;)
W tym roku planujesz jusz jakiś wypad w góry?
jarekf34
17-01-2013, 09:49
Tata napewno podszkoli w tym kierunku :)
Trzeba było Bartku jakiś sprzęt na szyjce powiesić i byłoby jak mały profi ;) :)
Przyjemny fot.
Nikonozaur
17-01-2013, 17:01
To prawdopodobne, fota jednak zła nie jest, wykonanie bez zarzutu, kilmacik późnego popołudnia bardzo przekonujący.
Bartekkw
17-01-2013, 17:18
W tym roku planujesz jusz jakiś wypad w góry?
Tradycyjnie postaram si we wrześniu
Trzeba było Bartku jakiś sprzęt na szyjce powiesić i byłoby jak mały profi ;) :)
Miała Canona Powershot'a, ale gdzies zgubiła. Na szczęście stary juz był ;)
Michał M
17-01-2013, 17:28
Dół świetny, ale te ciemne cumulusy strasznie odciągają wzrok od niego. W dodatku umiejscowiły się na głową dziecka :)
W mojej ocenie zdjęcie zasługuje na chwilę zatrzymania - na pewno pod względem kadru. Wprawdzie trafnie zauważył Michał M, że kompozycja delikatnie ciąży w lewą stronę poprzez postać dziecka i ciemne chmury na górze kadru, ale oświetlone drzewa i szczyty z lewej strony niemal równoważą kompozycję.
Jedynie co mi się nie podoba, to koloryt pracy. Patrząc na zdjęcie ma wrażenie, iż na siłę podciągałeś kolory traw (żółty, czerwony), jak również koloryt nieba i chmur jest jakiś, no właśnie trudno mi to określić... dziwny...
Niemniej pomysł był na niesztampową fotografię...
T_P_