PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] You will never know

Mich77
13-01-2013, 15:39
Witam,

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/02554805645866039003.jpg)

Adam Majchrzak
13-01-2013, 17:21
Ciekawy efekt końcowy (mz w kwadracie lepiej się prezentuje). :wink:

Pozdrawiam! =]

Mich77
13-01-2013, 18:44
Ciekawy efekt końcowy (mz w kwadracie lepiej się prezentuje). :wink:

Pozdrawiam! =]

Nawet nie pomyślałem o kwadracie:)
Dzięki

sea21
13-01-2013, 20:12
Kapitalne zdjęcie! Jedno z lepszych jakie tu ostatnio widziałem.
Klimacik pierwsza klasa :)

Nikonozaur
13-01-2013, 20:51
Zdjęcie mocno odbiega od konwencji i w tym jego siła, takie wstrząśnięte, nie mieszane. ;)

Mich77
13-01-2013, 20:59
Zdjęcie mocno odbiega od konwencji i w tym jego siła, takie wstrząśnięte, nie mieszane. ;)

Nie pstrykam od dawna krajobrazu, a te jedno z sesji.
Dzięki :)

Kapitalne zdjęcie! Jedno z lepszych jakie tu ostatnio widziałem.
Klimacik pierwsza klasa :smile:

Dzięki :) O to właśnie chodzi - klimat :)

Nikonozaur
13-01-2013, 21:27
Nie pstrykam od dawna krajobrazu, a te jedno z sesji.

Staram się nie patrzeć na zamieszczone prace li tylko przez pryzmat krajobrazu. Jakkolwiek można tu znaleźć jego elementy fota wyróżnia się przede wszystkim wykonaniem i czymś tak prozaicznym jak "pomyślunek". Widać wszystko zaplanowałeś od a do z, nie pozostawiłeś niczego przypadkowi. O klimacie pracy już napisano, całkowicie się z tym zgadzam. Świetna robota.

Duder
13-01-2013, 22:26
Jakie to proste - długi czas, BW, ziarno, winieta no i jakieś nie wiadomo co jako temat. :-) Sam nie wiem po co to piszę, przecież i tak są na to amatorzy.

Mich77
13-01-2013, 22:32
Jakie to proste - długi czas, BW, ziarno, winieta no i jakieś nie wiadomo co jako temat. :-) Sam nie wiem po co to piszę, przecież i tak są na to amatorzy.

To nie długi czas, a temat to tytuł piosenki przy której obrabiałem fote :)

Bardzo dobrze, że się komuś nie podoba i tego nie rozumie - to mnie cieszy :)

Skoro nie wiesz po co to piszesz, to nie pisz - proste :)

Dzięki za odwiedziny :)

Staram się nie patrzeć na zamieszczone prace li tylko przez pryzmat krajobrazu. Jakkolwiek można tu znaleźć jego elementy fota wyróżnia się przede wszystkim wykonaniem i czymś tak prozaicznym jak "pomyślunek". Widać wszystko zaplanowałeś od a do z, nie pozostawiłeś niczego przypadkowi. O klimacie pracy już napisano, całkowicie się z tym zgadzam. Świetna robota.

Fakt, zaplanowane miałem wszystko, ale nie wszystko udało się zrealizować - następnym razem :)
Dzięki za odwiedziny i komentarze :)

Kamil_ols
13-01-2013, 22:41
Bardzo fajna praca. Zazdroszczę pomysłu & gratuluję ;)

deemes
13-01-2013, 22:54
tematyka, kadr, wszystko super, tylko delikatnie mi nie pasi spore rozmycie ale tak ciutke:)))

Duder
13-01-2013, 23:00
To nie długi czas, a temat to tytuł piosenki przy której obrabiałem fote :)
Skoro nie wiesz po co to piszesz, to nie pisz - proste :)

No niebo ci się samo rozmyło czy co? Aha, pewnie to softowa sprawka, tylko że to jeszcze gorzej jak dla mnie. W kwestii tematu chodziło mi o temat zdjęcia, czyli jakas tam dziwna postać w pustym krajobrazie, a nie o tytuł.
A jednak piszę, bo dzieci tez może tu zaglądają więc powinny wiedzieć, że to kicz.

Mich77
13-01-2013, 23:05
No niebo ci się samo rozmyło czy co? Aha, pewnie to softowa sprawka, tylko że to jeszcze gorzej jak dla mnie. W kwestii tematu chodziło mi o temat zdjęcia, czyli jakas tam dziwna postać w pustym krajobrazie, a nie o tytuł.
A jednak piszę, bo dzieci tez może tu zaglądają więc powinny wiedzieć, że to kicz.

Nie soft - tylko ruch :)
:) :) :)

Greg77
13-01-2013, 23:08
Wolno sie ladowalo i jak zobaczylem zaszumione niebo to zdziwilem sie, ze od Ciebie wyszlo takie cos, ale po chwili wyszczerzylem zeby, bardzo mi sie podoba!

Mich77
14-01-2013, 00:01
Wolno sie ladowalo i jak zobaczylem zaszumione niebo to zdziwilem sie, ze od Ciebie wyszlo takie cos, ale po chwili wyszczerzylem zeby, bardzo mi sie podoba!

Dzięki.
Jak pisałem Andrzejowi - już nie pstrykam krajobrazów. A ta fota to jedno z serii - reszta bardziej pod portret.

Dziękuję wszystkim za wizyty :)

Pozdrawaim :)

Bartekkw
14-01-2013, 00:14
już nie pstrykam krajobrazów.

No i błąd Radku - zawsze zatrzymywałeś w swoich wątkach na dłużej....i teraz też tak jest. Ciekawy kadr jak dla mnie

Mich77
14-01-2013, 09:13
No i błąd Radku - zawsze zatrzymywałeś w swoich wątkach na dłużej....i teraz też tak jest. Ciekawy kadr jak dla mnie

Dzięki, Bratku.
Zdecydowanie bardziej mnie kręci fotografia reportażowa - w tym ślubna i temu się poświęcam :)

malasana
14-01-2013, 10:17
Mimo wszystko wolalbym to zdjecie bez szumu. Ogolnie, moze sie podobac.

krzysztofz24
14-01-2013, 12:07
Bardzo lubie takie zdjecia. Kobieca postac zagubiona w jakiejs lekko nierealnej przestrzeni...
Co do obrobki, winieta jak najbardziej na tak, moze nie az taka mocna.
Co do szumu, to jestem zdecydowanie na nie, nie wiem po co go wogole dodawales (domyslam, sie ze wizja autora po prostu;-)). Ja bym wolal to zdjecie "czysto" podane, bez szumu.

Ale samo zdjecie jako takie na pewno mi sie podoba.

Mich77
14-01-2013, 21:36
Bardzo lubie takie zdjecia. Kobieca postac zagubiona w jakiejs lekko nierealnej przestrzeni...
Co do obrobki, winieta jak najbardziej na tak, moze nie az taka mocna.
Co do szumu, to jestem zdecydowanie na nie, nie wiem po co go wogole dodawales (domyslam, sie ze wizja autora po prostu;-)). Ja bym wolal to zdjecie "czysto" podane, bez szumu.

Ale samo zdjecie jako takie na pewno mi sie podoba.

Dokładnie - taka moja wizja :)
Szum był lekki od samego początku.
Poza tym zmieniłem zdanie co do szumów - nie przeszkadza mi w ogóle.

PABLOOK
15-01-2013, 09:40
Bardzo fajne, inne...:).
Techniczna strona w tym przypadku mz nie ma większego znaczenia.
Autor zastosował takie środki jakie chciał i jakie mu jego wyobraźnia podpowiedziała.
W takiej odsłonie liczy się przede wszystkim klimat i przekaz :).

P.S. I proszę mi landszaftu na półkę nie odkładać :twisted:;)!