Zobacz pełną wersję : Loteryjne działąnie Pixel Kinga w TTLu
Hej, zestaw to pixele SB700 + D90
Przykład z dzisiaj - wszystko w TTLu - nie wyzwala lampu
w manualu ok
Wczoraj w TTLu działa normalnie nie wiecie co moze być przyczyna?
Art Erie
12-01-2013, 16:42
Sprawdż ustawienia i styki, jeśli wszystko jest OK, to serwis.
Niby wszystko ok sprawdzałem juz
Chyba, że zależy to od kolejność włączenia urządzeń... w zasadzie nigdzie nie jest to sprecyzowane, czy najpierw włączam aparat później pixele na końcu lapma czy inaczej.. wszystko wyłączyłem poczekałem, włączyłem i działa znowu..
tak baterie wszystko ok :)
Ale wymieniałeś na pełne dla pewności? Ja mam Pocket Wizardy i jak mam słabe aku to objawy są podobne
Hmm ładowałem je tydzien temu... pobiłem parę fot, ale nie na tyle aby wiesz baterie doprowadzić do polowy rozładowania, ale ok zobaczę moze faktycznie, ale faktycznie powtórzyła mi sie taka historia juz chyba 2-3 razy...
Nikoforumowicz
25-01-2013, 14:33
Mam podobne obserwacje z pixelami. Wkurzam się czasem, bo nie wiem czy to mój błąd czy lampa fiksuje czy przekaźnik. W filmie na temat najnowszych sterowników zwracają uwagę aby włączać i wyłączać w kolejności od góry do dołu i odwrotnie tj. lampa, przekaznik lampy, przekaźnik na aparacie, aparat. Dotyczy to jednak innego modelu i nie wiem czy tak jest w PK. Ale sprawdzę.
Art Erie
25-01-2013, 15:27
Włączam i wyłączam bez zachowania żadnej kolejności i nie mam żadnych problemów (D300 + SB800).