Zobacz pełną wersję : Złamana klapka baterii Nikon l23
przemek11441
12-01-2013, 13:55
Witam,
Wyciągając dzisiaj aparat z pokrowca zauważyłem małą szparkę pomiędzy klapką baterii a aparatem okazało się że klapka aparatu (ząbek mocujący) złamał się i nie przylega do aparatu tylko odstaje. I mam do was pytanie gdzie mógł bym kupić taką klapkę szukałem na allegro i w google ale nic nie znalazłem . Proszę o rady.
Pozdrawiam
Witam,
Wyciągając dzisiaj aparat z pokrowca zauważyłem małą szparkę pomiędzy klapką baterii a aparatem okazało się że klapka aparatu (ząbek mocujący) złamał się i nie przylega do aparatu tylko odstaje. I mam do was pytanie gdzie mógł bym kupić taką klapkę szukałem na allegro i w google ale nic nie znalazłem . Proszę o rady.
Pozdrawiam
Niestety dość częsta przypadłość w tanich kompaktach zasilanych akumulatorkami AA. Skontaktuj się z serwisem (ale nie tym oficjalnym bo za klapkę zapłacisz pewnie z połowę wartości aparatu) - klapkę zakupisz pewnie za kilkanaście złotych + przesyłka. Ewentualnie procedura naprawcza numer 2 - okleić taśmą (ale wówczas aparat wygląda brzydko).
przemek11441
12-01-2013, 17:58
No właśnie nie chce niczym oklejać bo najlepiej to nie wygląda musze poszukać tej klapki i ją kupić. Aparat ma jeszcze gwarancję czy została by ona uznana ? Ile czasu musiałbym czekać aż mi to serwis naprawi ?
Witam,
Pozdrawiam
zadzwoń do serwisu Nikona nie powinna być droga
Robinson73
15-01-2013, 21:36
Serwis nie zajmuje się sprzedażą części , tylko serwisowaniem sprzętu u nich . A koszty są ryczałtowe , i nawet jeśli to jest klapka to nie będzie to tanie.
rychu_cmg
15-01-2013, 21:47
Aparat ma jeszcze gwarancję czy została by ona uznana ?
Złamaną klapkę podciągną Ci pod uszkodzenie mechaniczne, więc skasują za naprawę.
przemek11441
15-01-2013, 22:30
Pisałem do nich meila i koszt to ok 70 zł. Więc na razie się wstrzymam może uda mi się dostać taką na allegro.
rychu_cmg
15-01-2013, 22:53
Pisałem do nich meila i koszt to ok 70 zł. Więc na razie się wstrzymam może uda mi się dostać taką na allegro.
Takie rzeczy mają tylko w serwisie
Spróbuj tu: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4872065 - ma bardzo różne rzeczy do aparatów.