PDA

Zobacz pełną wersję : i ja mu nie dam rady ... ???

siona
08-01-2013, 10:20
temu spagetu ?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img441/9702/dsc21303.jpg)

taki prawie foto żarcik - a w zasadzie poprawiacz humoru okołoobiadowy

dominikpl72
08-01-2013, 11:34
Rzadko decyduję się na wygłaszanie skrajnych opinii - ale tym razem muszę powiedzieć - dla mnie jest fotka jest masakrycznie "niestrawna" w odbiorze (żeby trzymać się kulinarnych porównań) - nawet jako żart...
Hmm.. Chyba nastąpiło typowe skrzywienie związane z uczuciami autora fotki do przedstawionej modelki.
Jako osoba postronna - jestem zdecydowanie na nie.

siona
08-01-2013, 12:08
a ja lubię przerysowane twarze.
oczywiście zgadzam się, ze to zdjęcie nie wpisuje się w kanon - nie mam co do tego żadnych wątpliwości.

cube
08-01-2013, 14:11
tu nie chodzi o kanon, to zdjecie niestety ma sens jedynie dla Ciebie, sam czesto wpadam w manie fotografowania mojej corki, gdzie kazdy kadr wydaje mi sie niemozliwie fantastyczny, potrafie jednak sie pohamowac i grono odbiorcow takich zdjec zawezic do babc i dziadkow ;)

siona
08-01-2013, 14:21
niech i tak będzie

josephebeloki
08-01-2013, 21:11
Weź tą małą ślicznotkę, ubierz ją w fajną sukienkę/spódnicę zwał jak zwał, aby wyglądała jak królewna. Zrób jej koronę taką na niby , weź ją do parku, do kwiaciarni, niech się poczuje jak księżniczka (nie tylko w grach komputerowych czy PS). WTEDY WEŹ APARAT RÓB ZDJĘCIA I WRZUCAJ na forum.
A po jedzeniu to weź ją do łazienki, umyj jej buśkę, a pewno ona sama sobie już umyje => a potem rób jej zdjęcia.

A teraz sobie pomyśl, jakby ona zrobiła Ci zdjęcie jak masz całą twarz upier**** żarciem, jakbyś się czuł. Ani nie smaczne dla Ciebie ani dla odbiorców :)
Po drugie, zapisz sobie tą stronę i pokaż to córce za 10 lat => tylko schowaj aparat gdzieś w sejfie bo podejrzewam, że będzie latał jak tylko to zobaczy :).

Pozdrawiam córę tatusia :).

Archibald
08-01-2013, 21:18
Brudna buzia nie wadzi ani trochę. Jest "naturalnym elementem wyposażenia" ;) Szeroki kąt również mnie nie odstrasza, jednak będąc postronnym widzem brakuje mi odniesienia - ten sam kadr, ale z talerzem z zupą oraz trzymaną łyżką w tle - o, to by było fajne :)

.:Ania:.
09-01-2013, 01:15
Męskie spojrzenie to jednak męskie ;)
Moje matczyne serce ma widok umorusanej buźki się uśmiechnęło :) do albumu jak znalazł choć przedmówca ma rację- kontekst by się przydał (talerz, łycha... cokolwiek ) :)

siona
09-01-2013, 01:24
no fakt - kontekst byłby miły - znalazłoby się takie z talerzem ale nie będę wrzucał bo może faktycznie to takie ojcowskie spojrzenie skrzywione miłością do córci ...
zdjęcie robione zenkiem na cropie - więc dość ekstremalnie. zdaję sobie sprawę, ze nie każdy lubi ryby - cóż ja lubię

manfred
09-01-2013, 07:30
Dla mnie tytul postu jescze bardzie koszmarniejszy niz samo zdjecie. Ogolnie powiedziano albo album albo chwalenie sie pociecha na fejsbuku.

siona
09-01-2013, 11:05
Pewnie masz rację - w zasadzie raczej zapewne :D

sote
11-01-2013, 14:38
Panowie... czy kazda fotka dziecka ma byc wycyckana?
Dziecko ma byc czysciutkie, wymyte i wystrojone a otoczenie studyjnie sterylne?
Moim zdaniem nie, bo nie tak wyglada dziecinstwo przeciez.
Kazdy chyba wie ze ufajdane dziecko to szczesliwe dziecko ;)

Rozumiem ze nie kazdy lubi przerysowania z ryby - jego prawo.

Mi fotka pasuje :)

Zeb McKane
11-01-2013, 20:51
Mam propozycję - zrób jeszcze jedną fotkę talerzowi pełnemu spagetti aby perspektywa, ogniskowa itp odpowiadały kontekstowi. W albumie umieść zdjęcia jedno nad drugim z przerwą odpowiadającą proporcjom sceny... A co do buzi to zdecydowanie jest za czysta, bluzka też. ;-)