PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie o sprawy formalne - data zakupu na karcie gwarancyjnej.

dem
07-01-2013, 20:53
Czy na karcie gwarancyjnej musi być zapisana data zakupu sprzętu? Na mojej nie mam (jest tylko pieczątka i podpis sprzedawcy, oraz nazwa sprzętu i numer seryjny)) i nie wiem, czy mam dopisać tę datę, czy wystarczy, że data zakupu znajduje się na dowodzie zakupu? Oba te dokumenty zażyczył sobie serwis.
Wiem, że to pierdoła jest, ale wolę zapytać, bo z "naszym" serwisem to nigdy nic nie wiadomo.

RobertMiernik
07-01-2013, 21:33
Wystarczy, właśnie dlatego oprócz karty trzeba pokazywać jeszcze fakturę/paragon...

dem
07-01-2013, 21:43
Ok, dzięki za info.

dem
08-01-2013, 01:12
Jeszcze o kuriera zapytam.
Skoro to Nikon Polska płaci za dostarczenie paczek na naprawy gwarancyjne (ma podpisana umowę z DHL), to chętnie wybrał bym najbezpieczniejszą opcje wysyłki, jaką tylko można. Powiedzmy, ubezpieczenie na 15 tys + "uwaga szkło"?
Przejdzie to, czy będą kazali dopłacić za te "bajery"?

markB
08-01-2013, 02:47
Takie dodatkowe ubezpieczenie w DHL to 1%, czyli 150 zł. Myślisz, że Nikon podaruje tę kwotę? Śmiem wątpić, bez dwóch zdań każą dopłacić; albo nie przyjmą przesyłki. Oni mają chyba podpis na standartowe ubezpieczenie DHL.

ciacho23
12-01-2013, 01:32
Podepnę się pod temat. Chcę wysłać aparat do serwisu, a ponieważ kupiłem go z drugiej ręki, to czy w serwisie nie przyczepią się do tego, że na fakturze, którą muszę im okazać jako dowód zakupu, jest inna osoba niż ta która wysyła im aparat? Oczywiście posiadam fakturę i kartę gwarancyjną od pierwszego właściciela aparatu. Na karcie gwarancyjnej mam pieczątkę i podpis sklepu, w którym pierwszy właściciel kupił aparat.

timi
12-01-2013, 10:16
Podepnę się pod temat. Chcę wysłać aparat do serwisu, a ponieważ kupiłem go z drugiej ręki, to czy w serwisie nie przyczepią się do tego, że na fakturze, którą muszę im okazać jako dowód zakupu, jest inna osoba niż ta która wysyła im aparat? Oczywiście posiadam fakturę i kartę gwarancyjną od pierwszego właściciela aparatu. Na karcie gwarancyjnej mam pieczątkę i podpis sklepu, w którym pierwszy właściciel kupił aparat.

Nie nie przyczepia się, na stronie serwisu jest formularz ,pobierz go wypełnij na swoje nazwisko .