Zobacz pełną wersję : prześwietlone zdjęcia
cześć,
http://mskwara.blogspot.com/2012/11/stranger-at-night-by-mskwara.html
jak myślicie: czy te zdjęcia to efekt walenia lampą, czy tu jest też dużo obróbki?
wbrew pozorom trzeba wiedzieć jak walić lampą aby taki efekt uzyskać.
jak zrobić takie zdjęcia?
pzdr
Lampą "walić" najlepiej na wprost aby takie zdjęcia wyszły, nie widzę tutaj nic nadzwyczajnego.
takie efekty to w albumach rodzinnych można znaleźć sprzed wielu lat. Podejrzewam, że wtedy się nie bawili Photoshopem.
zdziwila mnie dosc duza ogladlność tej sesji i dotarłem tutaj - mSkwara - autor zdjęć
zdjęcia to analogi ( canon 30, obiektywy 50mm 1.8 ale glownie zwykle 28 - 80mm 3.5 )
dodatkowo sa na przeterminowanej najtanszej kliszy jaka jest na allegro ( niewiem czy jeszcze jest )
aaa co do samej techniki to dokladnie walenie lampa ( speedlite 540EZ ) photoshopa tutaj prawie niema po za zlozeniem zdjęc i czasem lekkim kontrastem .
pozdrawiam
Czesc Skwarek, milo Cie widziec na forum nikoniarzy ;p
ja tutaj, wierny canon'owi ^^
dzięki za odpowiedź, czuję się zaszczycona :D
to mi miło ze jednak ktoś ogląda bloga ^^
to mi miło ze jednak ktoś ogląda bloga ^^
no, w tych czasach blogi fotograficzne mają małą publikę niestety.
górują blogi o kosmetykach.. ;/
górują naaaaajbardziej to już blogi - hmm, blogerki " modowe " czyli szafiarki, to jest dla mnie nie zrozumialy fenomen na światową klasę
górują naaaaajbardziej to już blogi - hmm, blogerki " modowe " czyli szafiarki, to jest dla mnie nie zrozumialy fenomen na światową klasę
wiesz co jest najgorsze? że te laski z tych blogów robią zdjęcia ciuchów w swojej szafie a mają 3 razy lepszy aparat do tego niż. :C
ja tutaj, wierny canon'owi ^^
wiesz - czasami trzeba na lepsze zmienić ;PP
wiesz co jest najgorsze? że te laski z tych blogów robią zdjęcia ciuchów w swojej szafie a mają 3 razy lepszy aparat do tego niż. :C
Mhm znam taką, która całkiem przypadkiem wyleciała do Chin, całkiem przypadkiem LOT otworzył nowy kierunek Warszawa-Pekin, całkiem przypadkiem pojawiła się notka wychwalająca Chiny, a w tle wychwalając komfort podróży tymże liniami, a już zupełnie przypadkiem okazało się, że ta notka była sponsorowana, jak i cała jej podróż.
Wydatek na aparat to czasami są drobne.
wiesz - czasami trzeba na lepsze zmienić ;PP
haha, kwestia przyzwyczajenia i wazniejsza kwestia ktora zostala tutaj juz poruszona czyli wydatków,
a ze udało mi sie w większość załapać opytyke ze starszych canonów, to aż szkoda tego nie używac ^^
haha, kwestia przyzwyczajenia i wazniejsza kwestia ktora zostala tutaj juz poruszona czyli wydatków,
a ze udało mi sie w większość załapać opytyke ze starszych canonów, to aż szkoda tego nie używac ^^
ja tak w sumie chyba gdybym miała na nowo wszystko kupować to wybrałabym canona. wydaje mi się, że ma lepszą optykę.