PDA

Zobacz pełną wersję : Otoczenie monitora graficznego - trudna sprawa

inwestor1234
07-01-2013, 18:02
Poszukując materiałów na temat poświęcony otoczeniu monitora nic nie znalazłem.

Zwracam się z pytaniem do kolegów - najlepiej zawodowych grafików jakimi kolorami otoczyć go?
Znany jest mi wpływ barw na postrzeganie dlatego mocno się waham bo każda barwa ma za i przeciw.

W sprawie oświetlenia - użyje matrycy IPS więc podobno należy zastosować świetlówki - a czy znane są jakieś bardziej szczegółowe rzeczy typu temperatury barwowej świetlówek lub też ile światła z nich potrzeba? Jakieś wytyczne co do oprawy?

Z góry dziękuję za pomoc :)

donkiszot
07-01-2013, 18:13
To poszukaj jeszcze raz (wiem, że wyszukiwarka nie działa najlepiej, ale jednak działa), bo było na 10000%, włącznie z zaleceniami ubierania się na czarno i smarowania twarzy czarną farmą. ;)

inwestor1234
07-01-2013, 18:23
Forumowa wyszukiwarka chyba ma awarię bo mocno kolory zmienia jak by ktoś arkusza css pod ten skrypt w php nie dolinkował :) Jak zadziała przeszukam :)

donkiszot
07-01-2013, 18:55
Proszzzzz:
Oświetlenie w pokoju - obróbka zdjęć (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=163625)

A jeśli wyszukiwarka nie działa (choć widzę, że działa), to trzeba ją otworzyć na nowej karcie w tle (wtedy uruchamia się forumowa, nie googlowa ;))

inwestor1234
07-01-2013, 22:12
tej sztuczki nie znałem - tzn ta googlowa wyglądała na awarię - sory za zajęty czas, zamieszanie wynika z mojej niewiedzy.