mala strzelba
06-01-2013, 23:16
Witam. Dostalem od kolegi lampe Minolta 5200i i analogowy aparat minolty. Zestaw wspolpracuje bardzo dobrze ,a lampka sprawia naprawde dobre wrazenie Stad nabralem ochoty zeby wykozystac ja razem z nikonem d70s + sb900 ktorego uzywalem wczesniej w cls. Rozumiem ze cls odpada i musze zainwestowac w wyzwalacz radiowy, Zwykly chinczyk dla mnie wystarczy, tylko nie mam pojecia czy wyzwole blysk w Minolcie uzywajac nadajnika dla nikona na aparacie i odbiornika minolta/sony na lampie, lub odbiornika dla nikona z przejsciowka na goaca stopke minolta/sony. Odbiornik i nadajnik tego samego producenta.
Wszystko oczywiscie w manualu. Dobrze kombinuje, czy popelniam grzech naiwnosci?
Probowal ktos moze uzywac takiego zestawu albo wyzwalac bezprzewodowo lub przewodowo niesystemowe lub niededykowane lampy do nikona.
Oczywiscie innne pomysly i inicjatywy mile widziane.
Wszystko oczywiscie w manualu. Dobrze kombinuje, czy popelniam grzech naiwnosci?
Probowal ktos moze uzywac takiego zestawu albo wyzwalac bezprzewodowo lub przewodowo niesystemowe lub niededykowane lampy do nikona.
Oczywiscie innne pomysly i inicjatywy mile widziane.