PDA

Zobacz pełną wersję : pomocy

fladra21
24-03-2007, 11:21
Hej.Mam taka sprawe.Mialam -mam coolpix s5.Naprawde niezly aparat.Ale problem polega na tym ze mialam go kiedys ze soba na imprezie i kolega chcial zrobic zdjecie samowyzwalaczem.|Postawil aparat na szklance soku iiiiiiiiiii aparat tam wpadl.|I teraz......................Nie wiem ile wyniesie mnie serwis.Czy to w ogole da sie naprawic.Aparat sie uruchamia-otwiera.|Tyle ze chyba obiektyw jest zalany.Kiedy sie go wlacza caly obraz jest w kolorze poscielowego różu.http://forum.nikon.org.pl/images/icons/icon13.gif

rabijki
25-03-2007, 10:54
zostaje ci serwis a tam nie uznaja ci gwarancji bo aparat byla kapany w soku:-)

swoja droga kolega jest niezlym glupkiem skoro kladzie w taki sposob aparat - ale skoro juz nim jest i tak zrobil to dlaczego ty sie przejmujesz kosztami naprawy a on nie? latwo byc na imprezie nieodpowiedzialnym a trudno za to placic co? a moze to ty chcesz sie popisac przed kolegami i wziac odpowiedzialnosc na siebie?

nie wazne zreszta - odbiegam od tematu. serwis wezmie duzo - na bank. gdy moj cyfrak - lustro byl zasyfiony w srodku od sadzy po zdjeciach w koksowni wzieli za czyszczenie calosci samego body 290zl netto ale to bylo 2 lata temu. tu dochodzi obiektyw wiec cena wzrosnie. zadzwon do nich i sie zapytaj ale moze sie okazac ze z polowe wartosci aparatu se wezma.

jednak przeciez nie powinno cie to interesowac - to kolega zachowal sie jak debil a nie ty - wiec po prostu skasuj go i tyle:-)