Zobacz pełną wersję : Skąd wziąć oraz jak wgrać oprogramowanie do D70s?
Witam...
Skąd wziąć oraz jak wgrać oprogramowanie do D70s?...
Pragnę wgrać jeszcze raz firmware.....
Nigdzie nie mogę znaleźć plików z oprogramowaniem.
Wiem, że nowsza wersja nie istnieje, chcę wgrać podstawową.
Proszę o pomoc, gdyż nie znalazłem podobnego tematu na forum...
Dziękuję za zainteresowanie tematem oraz pozdrawiam.
BugsBunny
24-03-2007, 11:38
skontaktuj się z serwisem w Warszawie, telefonicznie lub mailowo - tak będzie najlepiej
http://nikoneurope-pl.custhelp.com/ (http://nikoneurope-pl.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_pl.cfg/php/enduser/std_alp.php?locale=pl_PL&bandwidth=broad&p_sid=k-xoOkxi)
nie wgrywaj wersji 2.0 od D70 - to nie to samo, ani od żadnej innej lustrzanki
Dziękuje za odpowiedż BugsBunny. Niestety w serwisie Nikona są co najmniej miesięczne kolejki.... :(...
Nie mam zamiaru eksperymentować.... chcę wgrać to samo co mam jeszcze raz... nic więcej... Do d 70s jest tylko 1 wersja oprogramowania...
Tak z ciekawosci: po co chesz wgrywac to co juz masz? Czyzby posiadane bylo wadliwe?
Wadliwe to mało powiedziane.....
Najpierw problemy z synchronizacją z sb-800 (jednak nie palnik).. a teraz zaciemnione 2 lewe (w kadrowaniu poziomym) rogi fotografii.....
Chcę zacząć od wymiany oprogramowania.... nie mam czasu na ponad 30-dniowe czekanie w zabawę z serwisem....
Choć obawiam się, ze to się zbliża....
Czytając stronę www.nikonklub.pl widziałem gdzieś propozycję wgrania polskiej wersji oprogramowania do D70 (jest skierowana do członków klubu a wpisowe jak pamiętam 20zł za miesiąc)
Czytając stronę www.nikonklub.pl widziałem gdzieś propozycję wgrania polskiej wersji oprogramowania do D70 (jest skierowana do członków klubu a wpisowe jak pamiętam 20zł za miesiąc)
A widzisz tą subtelną różnicę oznaczoną literką "s"? W dzwony biją, jednak nie wiesz gdzie. Polska wersja do D70 jest za free dla każdego, kto ma na to ochotę.
Do autora watku. Niestety nawet gdybyś miał soft, to raczej wizyty w serwisie nie unikniesz. Z opisu wynika że masz problemy z synchronizacją. To raczej wina migawki, niż oprogramowania.
BugsBunny
24-03-2007, 16:53
Wadliwe to mało powiedziane.....
Najpierw problemy z synchronizacją z sb-800 (jednak nie palnik).. a teraz zaciemnione 2 lewe (w kadrowaniu poziomym) rogi fotografii.....
Chcę zacząć od wymiany oprogramowania.... nie mam czasu na ponad 30-dniowe czekanie w zabawę z serwisem....
Choć obawiam się, ze to się zbliża....
mam wątpliwości czy to wina oprogramowania, przynajmniej te zaciemnienia
firmware serwis może Ci przysłać mailem - to są 2 małe pliki; jeżeli Twój aparat ma udokumentowane pochodzenie to nie powinno być problemu. Jak nie serwis polski to jakiś zagraniczny, albo sam "obernikon" w Holandii czy Japonii
jak zaczniesz grzebać na ślepo to ukatrupisz aparat
NO!! w końcu konkretne odpowiedzi!!!.. Dziękuję Panowie.....
W takim razie miesiąc bez nikona :( I akurat na wiosnę :(
Pytanie się nasuwa... gwarancja (polska) skonczyla mi sie w listopadzie.....
Europejska ponoć jest na 2 lata (papiery mam w domu)... czy bedzie problem z honorowaniem jej w Nikon Łorsoł???