Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Undertow - nie wiem jak to przetłumaczyć.
Sebastianito
04-01-2013, 21:45
Kolejne zdjęcie z Portencross w zachodniej Szkocji. Kolejna "misja" z Markiem (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=9319), tym razem w pościgu za deszczem (raczej ucieczka przed nim). Czasami takie mocno zachmurzone niebo, może dać naprawdę świetny efekt. Pod warunkiem, ze ma się nerwy ze stali i z uporem wyciera się krople deszczu z filtrów. Parasolka dobra rzecz, jak się ma obok siebie a nie w bagażniku, w aucie na parkingu!
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/01/undertow_by_sebastiankrausd5qef40-1.jpg
źródło (http://fc02.deviantart.net/fs71/f/2013/004/d/a/undertow_by_sebastiankraus-d5qef40.jpg)
|Nikon D200|Sigma 10-20mm@13mm|ISO100|f/8|8sek.|ND0.9 soft +ND1.2 full|
P.S. Kolejne zdjęcia będą już większe, słowo zucha!
Adam Majchrzak
04-01-2013, 21:52
Naprawdę dobra fota! Czysto i ostro tam gdzie trzeba (marzy mi się zobaczyć to w kwadracie, wtedy 735px w pionie wystarczyłoby w zupełności :-P )
Odnoszę miłe wrażenie, że ostatnio zrobiłeś kilka sporych kroków do przodu, oby tak dalej! ;)
Ps. A parasol na wyspach powinien być podpięty na stałe do statywu! :lol:
Pozdro!
Bardzo dobre!Pełna zgoda z Adamem-postępy robisz i oby tak dalej!;)
Bartekkw
04-01-2013, 22:02
Super Sebek ! Pelna zgoda z Adamem
krzysztofz24
04-01-2013, 22:17
No ladne cacko:-). Detal, kadr wszystko gra. Swietnie sie kotluje.
Piękna fota, galeria imponująca. Gratuluję.
Bardzo mi się podoba. Kolorystyka, dramaturgia ...
Świetne
Bardzo ładna kolorystyka. Jestem na tak.
maniak666
05-01-2013, 00:49
Kolejna kapitalna odsłona, choć nieco delikatniej z kolorami. Czyżby Mikołaj był i to poniekąd jego zasługa?;)
Cieszy zapowiedż "rozsądnych" rozmiarów.
Jak tam zapowiedziany tutek?
Seba- jak po tylu latach na Wyspach mogłeś nie zabrać parasola?:lol:
Na kolejne odsłony oczekuję z niecierpliwością.
Pozdrawiam.
Sebastianito
05-01-2013, 01:18
Kolejna kapitalna odsłona, choć nieco delikatniej z kolorami. Czyżby Mikołaj był i to poniekąd jego zasługa?;)
Cieszy zapowiedż "rozsądnych" rozmiarów.
Jak tam zapowiedziany tutek?
Seba- jak po tylu latach na Wyspach mogłeś nie zabrać parasola?:lol:
Na kolejne odsłony oczekuję z niecierpliwością.
Pozdrawiam.
Mikołaj jeszcze nie dotarł, ale idzie. Turek w chwili obecnej utknął w martwym punkcie z racji świat. Może teraz się coś ruszy... może, na pewno!
ostrytux
05-01-2013, 01:21
Tutka z wielką przyjemnością oglądnę :) czekam z niecierpliwością!
Fot zacny :) osobiście zrobiłbym krok w tył, bądź zapiął deko szersze szkło :)
Sebastianito
05-01-2013, 01:36
Tutka z wielką przyjemnością oglądnę :) czekam z niecierpliwością!
Fot zacny :) osobiście zrobiłbym krok w tył, bądź zapiął deko szersze szkło :)
Rybiego oka nie posiadam, a krok w tył i mnóstwo niepożądanych obiektów w kadrze.
ostrytux
05-01-2013, 01:37
Rybiego oka nie posiadam, a krok w tył i mnóstwo niepożądanych obiektów w kadrze.
Tak też myślałem że sprawa wygląda :)
Zdjęcie jest bardzo ładne, a undertow to prąd powrotny albo, bardziej po ludzku, odchodząca fala.
jarekf34
05-01-2013, 09:24
Fotka kapitalna jak to już u Ciebie bywa, również czekam na tutka :)
No i fajnie, że zaczniesz wreszcie te swoje kąski podawać na większej tacy :)
Super fota, ale miejscówek to Wam zazdroszcze :) W Polsce, tym bardziej na Pomorzu to ciezko z czymkolwiek.
No Seba, piękna odsłona, kolejne bdb w Twoim wykonaniu
Piękna praca. Ładne wzburzone morze, poukładane w kadrze. Pogratulować.
Bartekkw
06-01-2013, 00:46
Super fota, ale miejscówek to Wam zazdroszcze :) W Polsce, tym bardziej na Pomorzu to ciezko z czymkolwiek.
Na Pomorzu jest co focic - na pewno wiecej niż na płaskim Mazowszu ;)
nie wspomną o jeszcze płaskim Podlasiu ;)
ostrytux
06-01-2013, 00:53
nie wspomną o jeszcze płaskim Podlasiu ;)
Z góry sorki za offtop, chłopaki nawet sobie nie zdajecie sprawy ile się o tym w górkach rozmawia w drodze na zdjęcia :D
Sebastianito
06-01-2013, 00:57
Kolejne zdjecie bedzie płaskie...
Nikonozaur
06-01-2013, 01:57
Piękna praca. Ładne wzburzone morze, poukładane w kadrze. Pogratulować.
Podeprę się gotowcem Maćka. ;)
Z góry sorki za offtop, chłopaki nawet sobie nie zdajecie sprawy ile się o tym w górkach rozmawia w drodze na zdjęcia :D
Noooo, u nas tylko kamlotki, takie zwykle, okrągłe oraz paliki i jeszcze raz paliki. ALbo nie ma nic. Słońca tez wiecej nie ma niz jest ;p
Zdjęcie bardzo się podoba. Minus za ciasnotę ale już autor się z tego wytłumaczył.
Noooo, u nas tylko kamlotki, takie zwykle, okrągłe oraz paliki i jeszcze raz paliki. ALbo nie ma nic. Słońca tez wiecej nie ma niz jest ;p
Czasem można przytargać spod wydm jakiś ciekawy drewniany model:)
Kolejne zdjecie bedzie płaskie...
Sorki, wciąłem swoje 3 grosze nie pisząc o zdjęciu, a to z mojej strony nie ładnie ;)
Dłuższe czasy muszę przyznać ostatnio trochę się już mi opatrzyły, ale zawsze zaglądam tu i ówdzie bo można coś ciekawego znaleźć. Już ktoś wcześniej pisał, wskoczyłeś stopień wyżej ze swoimi pracami, ja widzę jak bije z nich Twoja pasją do fotografii są dopieszczone. Nie można "przejść" obok nich nie zatrzymując się na dłużej, do tego piękne krajobrazy. To co mi się podoba to fakt, że znalazłeś swoją drogę, rozpoznawalną. Cenię to i gratuluję, nie zawsze zostawiam ślad, wpis, ale prace mi się podobają, może czasem kolor jest "mocny". to Twoje spojrzenie i trzeba to szanować. Jak nie pisałem to teraz dałem kilka słów więcej, żeby na dłużej starczyły ;)
Sebastianito
06-01-2013, 13:47
Dariusz, dziekuje... wbilo mnie w fotel i naprawde nie wiem co powiedziec! Ciesze sie, ze moje prace sie podobaja, ale nie latwo jest zrobic dobra prace za kazdym razem. Czasem masz miejsce, jestes zdeterminowany i... swiatlo nie dopisze. Na dobra fotografie skalada sie wiele czynnikow a ja jestem tylko jednym ogniwem (najczesciej tym najslabszym). Robie to co lubie, co sprawia mi przyjemnosc (czasem wrecz odwrotnie: niecenzuralne slowa, rzucanie statywem, krzyk podczas robienia zdjecia)...
Dziekuje po stokroc WSZYSTKIM za mile slowo jak i za krytyke!
Bardzo dobre zdjęcie, jak nie lubię pionów, to w Twoim wykonaniu zawsze mi się podobają :)
Jest moc! Robi naprawdę wrażenie :)
Robson_87
07-01-2013, 20:24
podoba mi sie bardzo.
maniak666
07-01-2013, 23:43
Seba, Jeszcze to (http://www.digitalcameraworld.com/2012/09/20/diy-photography-hacks-stay-dry-with-a-hands-free-umbrella-holder-for-your-tripod/) , à propos parasola:wink:
Oczywiście pod warunkiem że nie wieje. O co u Ciebie raczej trudno...
Sebastianito
07-01-2013, 23:47
Ale w Szkocji deszcz potrafi padać pod górę!
jarekf34
07-01-2013, 23:47
Seba, Jeszcze to (http://www.digitalcameraworld.com/2012/09/20/diy-photography-hacks-stay-dry-with-a-hands-free-umbrella-holder-for-your-tripod/) , à propos parasola:wink:
Dobre :)
jacekz40
09-01-2013, 14:43
Bardzo dobrze skomponowane, jest na czym oko zawiesić :)
Zdjęcie świetnie pokazane z kolorystyką dobrze zrównoważoną