Zobacz pełną wersję : kto w okolicach Gliwicach lub okolicy ma N17-55 ?
jak w temacie. Mam D7000 w którym znowu chyba zgłupiał AF. Ja mam S17-50 i przed wysyłką do kalibracji AF chciałbym sprawdzić ze szkłem systemowym. Na 17mm przy świetle żarowym mam BF. Na dłuższych ogniskowych przypadłość nie występuje. Już raz kalibrowałem AF i potem obiektyw do body. Wszystko było idealnie przez 3 miesiące !
Koledzy czy ktoś kto ma N17-55 z Gliwic lub okolicy mogłby być tak uprzejmy i pozwolić podpiąć szkło na chwilę w celu wykonania kilku zdjęć ?
Jestem z Knurowa i mam 17-55 Nikkora ;)
Pisz na PW to się zgadamy
Jestem z Knurowa i mam 17-55 Nikkora ;)
Pisz na PW to się zgadamy
poszło :)
Ktoś jeszcze może ? Bo sie kolega Mavcio nie odzywa za bardzo :)
Sigma 17-50/2.8 w ogóle przy minimalnej odległości ma lekki BF, bez znaczenia na ogniskową... no może przy 50mm trafia celnie.
Przed kupnem sprawdzałem kilka sztuk na różnych body i wszystkie jednakowo się zachowywały. Tak przypadłość tego szkła.
Sigma 17-50/2.8 w ogóle przy minimalnej odległości ma lekki BF, bez znaczenia na ogniskową... no może przy 50mm trafia celnie.
Przed kupnem sprawdzałem kilka sztuk na różnych body i wszystkie jednakowo się zachowywały. Tak przypadłość tego szkła.
Z 2 m robię zdjęcie ostrząc na twarz a w kadrze mam ostre drzwi znajdujące sie pól metra za osobą. To chyba jest coś nie tak ? W świetle dziennym jest ok.
Sprawdzone - rozjechane AF w body ;)
Sprawdzone - rozjechane AF w body ;)
Mavcio, jeszcze raz dzięki za pomoc !!! Jak będziesz czegoś potrzebował to wal śmiało !! :)
Body wróciło z serwisu po regulacji AF - dalej dupa !