Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Do księżyca wyć jak wilk :)
Marek-frotka
01-01-2013, 23:45
Witam i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Wszystkim życzę :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/01/Lisek-1.jpg
źródło (http://www.frontera.com.pl/zdjecia/Lisek.jpg)
pozdrawiam
wspaniałe ujęcie, gratuluję :)
Prawdę powiedziawszy nie podoba mi się kadrowanie - bardziej poszedłbym w lewy dolny róg. Może pion byłby ciekawszy? Wówczas głowka lisa po srodku, ogon po lewicy, a na gorze przytoczony tutaj "księzyc".
I na przyszłość - lepiej skoś te 3 trawo-badyle za liskiem. Nie wyglądaja zbytnio dobrze, nie tworzą złożonej kompozycji ani sobą nic nie reprezentują....
Mam nadzieje, że jakoś konstruktywnie wyszło :)
własnie ta przestrzeń wokół lisa tworzy fantastyczny klimat, a trawa tylko ubiera to ujęcie :)
Ja bym chciał wlasnie wiecej "tła" niz trawy, ale to kwestia gustu ;)
A moim zdaniem jest bardzo dobre kadrowanie, nie wyobrażam sobie go w centralnym. Lis ewidentnie patrzy również pod kątem w prawo, nie idealnie w górę. Gdyby z nim polecieć w lewo drażniłby odczyt "niewidocznego księżyca".
Tak, tak, skoś trawę, przypudruj lisowi nosek, ah i zrób go na tle fiołków.
Fajny lisek.
Pozdrawiam!
Fajny rudzielec i dobra jakość, najlepszego w Nowym Roku :)
Dzięki za życzenia i odwzajemniam :) Bardzo ładny lisek, gratuluję ujęcia :)
A swoja drogą pomyśl Marku nad kosą w plecaku, tle zwijanym jakiejś gustownej karpie sosnowej na kółkach i koniecznie muzyce bo jakby ten lisek zatańczył gangnam style to byłoby coś, a tak to nudą wieje no i te ffffatalne trawy w tle .... :) :) :)
pozdrawiam
evilseed
02-01-2013, 14:44
Obie wersje kadrowania obrazu (autora i TMB) mi odpowiadają :) Dobra praca, moment i światło bardzo na tak :) Trawy w tle mi nie przeszkadzają, gorzej jakby były w mocnym punkcie po przeciwnej stronie kadru :)
Robert_P
02-01-2013, 15:42
Brawo i nawzajem !
Elegancki moment i przystojny ten Pan lis :D
Bardzo dobra fota i kadrowanie jak dla mnie ok.
Dzięki za życzenia i Tobie również wszystkiego najlepszego!
Bajkowy nastrój. Nic nie zmieniać.
Dobrego światła i więcej takich spotkań w Nowym Roku.
Powtórzę Towarzyszu wypraw jeszce raz. Dobra i fajna fota. I wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.
Podoba się szczególnie za baśniowy, zimowy klimat. Do tego warsztatowo bardzo dobra. Jedyny szczegół dla mnie na minus to te trawy, ale to kwestia gustu, dla jednych to element środowiskowy, a dla drugich prawie "poroże u lisa".
pozdrawiam noworocznie!
mirektoja
03-01-2013, 14:12
Witam
Bardzo dobre zdjęcie. Gratuluję spotkania i wytrwałości. Udanych zdjęć w Nowym Roku życzę :) .
Zdjęcie świetne; mogłeś jednak zmieścić w kadrze również kruka z serem w dziobie, w którego tak wpatruje się ten rudy lis... ;-)
Marek-frotka
07-01-2013, 21:25
Dziękuję Wszystkim za cenne uwagi :wink: i poświęcony czas :-)
pozdrawiam