Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kolejne 939 887 974 km za nami
Michał M
01-01-2013, 18:31
Nowy rok trzeba fotką rozpocząć :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img14.imageshack.us/img14/851/pawowice1nik.jpg)
Najlepszego
Pochylę się z komentarzem nad tym zdjęciem, bo sam wiem, że w okolicach wsi Poznań trudno znaleźć imponujące góry, skaliste wybrzeża, głazy we wzburzonej wodzie, wodospady czy szalejące strumienie. Taki nasz los, niemal sama płaskowina z wszędobylskimi nowowybudowanymi chatami, drogami itp. Więc do rzeczy: kolory ok, niebo też fajne, niestety drzewko robiące za mocny punkt kadru lichutkie. Może za dwadzieścia lat, jeśli się utrzyma (bo może być wycięte jako "zagrażające bezpieczeństwu ruchu drogowego" lub co najmniej osłupione), będzie faktycznie robiło za mocny punkt. Zastanawiałem się, czy może nie skupić się bardziej na polu pokukurydzianym,, ale te słabe bruzdy też prowadzą wzrok donikąd. W sumie zatrzymałbym niebo, ale poszukałbym ciekawszej "podłogi".
Tak sie sklada, ze pochodze ze "wsi" Poznan i sie nie zgodze, jak sie chce i ma czas to mozna wyszukac ciekawe kadry.
Z okolic Poznania mam jedne z najlepszych zdjec a mianowicie z Rogalina, to tylko 30min jazdy a miejscowka to kopalnia kadrow....
Co do drzewka to sie zgodze, nawet bym go nie zauwazyl a juz napewno bym nie rozwazyl jako temat.....ale co kto lubi.
Same pola bywaja ciekawym tematem, wiem jak w wielkopolsce jest plasko, ale tematy sa trzeba ich tylko poszukac.
Nie napisałem, że nie można wyszukać ciekawych kadrów. Sam mam z Rogalina setki, jeśli nie tysiące zdjęć (30 min jazdy samochodem, ale rowerem to ode mnie -28 km-ok. godz.). Oprócz Rogalina to może jeszcze mało spenetrowany poligon koło Biedruska. A gdzie indziej - trudno znaleźć miejsce bez wszędobylskich słupów wysokiego napięcia, chat w jednakowym stylu, czy asfaltu. W końcu powiat poznański jest najludniejszym powiatem w Polsce. Na pewno znacznie trudniej tu o ciekawą miejscówkę w porównaniu do pd Polski, Toskani, Szkocji, czy nawet Anglii.