Zobacz pełną wersję : wordpress - pomocy!
igorbyrski
30-12-2012, 19:44
witam
podczas próby uploadowania zdjec do nowo utworzonej strony wordpress
wystepuje problem :
Warning: stream_get_wrappers() has been disabled for security reasons in /www/zzl.org/s/u/l/sulej/htdocs/wp-includes/functions.php on line 3830
Warning: join() [function.join]: Invalid arguments passed in /www/zzl.org/s/u/l/sulej/htdocs/wp-includes/functions.php on line 3831
Dismiss“moje logo.jpg” has failed to upload due to an error
The uploaded file could not be moved to /www/zzl.org/s/u/l/sulej/htdocs/wp-content/uploads.
czy ktos jest w stanie pomóc ???
dziekuję
le grand bleu
30-12-2012, 20:06
Problem to brak uprawnień do zapisu w katalogu uploads.
igorbyrski
30-12-2012, 20:13
Www.zymic.com
Ale zmienilem uprawnienia na 777 tego katalogu
Czy ktos pomoze ???
RobertMiernik
30-12-2012, 21:18
A pliki bez spacji próbowałeś?
igorbyrski
30-12-2012, 21:54
A pliki bez spacji próbowałeś?
próbowałem - dalej to samo :(
RobertMiernik
30-12-2012, 21:56
Może to ograniczenie uprawnień na hostingu, z którego korzystasz, funkcja stream_get_wrappers() nie robi nic co mogłoby powodować błąd...
igorbyrski
31-12-2012, 01:44
mysle ze jedyną opcją jaka mi pozostała to napisamie maila do host providera z prośbą o pomoc
dziekuje bardzo za podpowiedzi
W którymś kościele... Sprawdź czy masz katalog tmp - swojego czasu jego brak mocno mi bruździł.
A plik nie ma przypadkiem podwójnego rozszerzenia: xxx.jpg.jpg?
Wyświetl phpinfo i znajdź zmienną konfiguracyjną disable_functions i zobacz jaką ma wartość w "Local Value" - jeśli znajdziesz tam swoja funkcję to znaczy że hostingodawca ją zablokował, tak czy inaczej zrób jak w poście #7 :)
ppfalcon
01-01-2013, 02:31
Pomyślałem jeszcze o problemie z przekroczoną quotą na serwerze, ale skoro to jest nowo utworzona strona to nie powinno być tego problemu. A jak przez FTP wrzucasz do tego folderu to się wysyła w porządku?
igorbyrski
03-01-2013, 23:48
problem w tym ze na serwerze opcja gdzie dokonuje sie wszelkich zmian "file menager" jest czasowo niedostepna a to tam prawdopodobnie dokonuje sie wszystkich zmian o ktorych panowie pisza :(
tak to bywa z darmowym hostingiem - nie pozostaje nic jak zaplacic :(((
dziekuje za podpowiedzi ale ja juz sie chyba poddalem...
problem w tym ze na serwerze opcja gdzie dokonuje sie wszelkich zmian "file menager" jest czasowo niedostepna a to tam prawdopodobnie dokonuje sie wszystkich zmian o ktorych panowie pisza :(
tak to bywa z darmowym hostingiem - nie pozostaje nic jak zaplacic :(((
dziekuje za podpowiedzi ale ja juz sie chyba poddalem...
zanim wybierzesz opcje platna -->> sprobuj tutaj (http://www.000webhost.com/)
nie mam z nimi wiekszych problemow, reklam tez nie ma.
igorbyrski
09-01-2013, 23:22
dzieki za podpowiedz - sprobuje napewno .