Zobacz pełną wersję : filtr polaryzacyjny 52mm do 100zł
Witam, jaki będzie dobry filtr polaryzacyjny 52mm do 100zł?
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.
adolfik9501
24-12-2012, 20:22
1. Co ma tytuł wątku do treści?
2. Wejdź sobie na http://www.optyczne.pl/ i poszukaj testu filtrów. Jak znajdziesz to przeczytaj a potem coś sobie wybierz. Ceny będziesz sobie musiał sam posprawdzać bo w teście jeśli mnie pamięć nie myli były filtry 72 mm, a więc droższe niż 52 mm.
3. Wesołego jedzenia ;)
EDYTA: Swoją drogą to ważne czy szkło, do którego chcesz podpiąć polara obraca "mordką" podczas ostrzenia czy nie. Jeśli obraca to praca z polarem jest mało komfortowa.
Dziwne... wpisałem inny temat a co do szkła to nie kręci przodem.
adolfik9501
24-12-2012, 21:19
No dobrze, że nie kręci. Teraz sobie wybierz jakiś filter z testu, oczywiście z tych najlepiej ocenionych, najpewniej w cenie do 100 PLN zmieścisz się z Hoyą i Marumi.
EDYTA: Tak na szybko qknąłem na Alledrogo no i widzę, że w tej cenie to Hoya fioletowa tylko lub pomarańczowy Marumi... Zobacz w teście czy pasują Ci takie filtry czy jednak coś dołożysz. Jak zawsze w tym hobby coś za coś...
Wpisałeś w tytuł wątku "d80", a co do tego ma d80? Wątek powinien polecieć w kosmos, może byś się wtedy nauczył odpowiednio tytułować, zamiast się dziwić.
Art Erie
24-12-2012, 22:32
52mm polarka za 100zł bym nie kupił. Musisz szukać używki i pewnie znajdziesz, ale nie pakuj się z taką kasą w nowy filt polaryzacyjny, bo wart zakupu kosztuje 2x więcej.
Edit
Pisałem o Marumi
co myślicie o takim?
http://allegro.pl/filtr-polaryzacyjny-marumi-dhg-52mm-52-mm-slim-i2833103323.html
Wpisz w szukajkę forum 'marumi dhg' i czyyyytaj:D
Art Erie
24-12-2012, 23:31
Da radę, ale im więcej powłok tym lepiej.
gdyby wszystko można było załatwić w "google" to forum stało by się zbędne, a ja proszę o wyrażenie swojej opinii, może ktoś ma lub miał i chciałby się podzielić swoją wiedzą.
Wesołych świąt!
gdyby wszystko można było załatwić w "google" to forum stało by się zbędne, a ja proszę o wyrażenie swojej opinii, może ktoś ma lub miał i chciałby się podzielić swoją wiedzą.
Korzystając z wyszukiwarki na forum, przeszukujesz wśród opinii wyrażonych właśnie przez jego użytkowników:)
I właśnie do tego Cię namawiam, wydaje mi się, że już nie 1-wszy raz:) Pozdrawiam
Art Erie
24-12-2012, 23:47
Wesołych świąt!
Co chcesz uzyskać za pomoca polara?