PDA

Zobacz pełną wersję : Uwaga ZŁODZIEJ!

PaRaGaS
22-12-2012, 13:21
Dawno mnie tu nie było i jeszcze na dodatek powracam do Was w mocno nieprzyjemnej sprawie. Mianowicie, okradli nam biuro. Poniżej przeklejam link do wydarzenia na fejsie i treść opisu, w razie gdyby ktoś nie miał tam konta:

"W czwartek 19 grudnia o godzinie 10:18 skradziono nam z naszego biura przy ul. Lewickiej 2 trzy aparaty fotograficzne:

1.Canon 5D Mark II o numerze seryjnym: 3331600144
2.wraz z obiektywem Canon 50 mm f 1.4 o nr. seryjnym 78385405,
3.aparat Fuji S5 Pro z obiektywem Sigma 28 -70mm, f/2.8
4.Nikon D80.

Przebieg zdarzenia:

O godzinie 9:50 jedna z naszych graficzek próbowała otworzyć drzwi do biura. Ze względu na niską temperaturę, zamek odmówił współpracy. Natalia poprosiła przechodzącego mężczyznę o pomoc. "Dżentelmen" spisał się na medal, drzwi zostały otwarte. Po 28 minutach nasz bohater powrócił, niestety z grzesznymi zamiarami. Wszedł niezauważony do biura po czym skierował się do pierwszego pokoju z którego wyniósł trzy aparaty, zostawiając jednocześnie cenniejsze przedmioty.
Biedak najwyraźniej się zestresował, zgarnął więc to co było pod ręką.
Po wyjściu z biura, nieszczęśnik udał się w stronę ulicy Kazimierzowskiej. Tam został zarejestrowany przez kamerę monitoringu znajdującą się na budynku. W rączkach niósł naszą torbę fotograficzną.

Rysopis poszukiwanego:

Mężczyzna ubrany był w jasną kurtkę oraz jasne dżinsy.
Krótko ostrzyżony.
Wiek około 30 lat.
Wzrost około 180cm-185cm

Prośba o pomoc:

Jeśli ktoś z was trafi na aukcji na podejrzanie wyglądająca ofertę sprzedaży w.w sprzętu dajcie proszę znać.
Jeśli ktoś z was przypadkiem znalazł się w tych okolicach* i może widział sprawcę również może dać nam znać.

*ulice: Różana, Dąbrowskiego, Lewicka, Kazimierzowska, Madalińskiego. Okolice metra Racławicka, Madalińskiego

Niebawem zamieścimy zdjęcie poszukiwanego.

Kontakt:
Adam Zych
601916931
[email protected]"

http://www.facebook.com/events/450434338355760

Gdyby ktoś z Was trafił na Allegro, czy w innym miejscu na takie aparaty, mogące pochodzić z kradzieży (zbyt tanio, niekompletne zestawy, itp.), dajcie proszę znać, najlepiej właśnie Adamowi bezpośrednio.
Od siebie dopiszę, że D80 był w czarno-czerwonej małej torbie Lowepro - pozostałe sprzęty, nie wiem.

Dzięki z góry!

PaRaGaS
22-12-2012, 14:39
A, D80 prawdopodobnie miał przypięty kit 18-70 z (ważne!) nieoryginalnym, czarnym deklem bez żadnych oznaczeń.

puchbeary
22-12-2012, 17:56
Mężczyzna ubrany był w jasną kurtkę oraz jasne dżinsy.
Krótko ostrzyżony.
Wiek około 30 lat.
Wzrost około 180cm-185cm

Niebawem zamieścimy zdjęcie poszukiwanego.

Zanim to zrobicie sprawdźcie czy możecie - coś mi kołata pod sufitem, że nasza policja nie lubi konkurencji w ściganiu sprawców a co za tym idzie działania na własną rękę mogą wam przynieść więcej kłopotów niż pożytku.
Współczuję straconych fantów - jest nadzieja, że Policja się uwinie skoro mają wizerunek sprawcy.

dominikpl72
23-12-2012, 14:47
W czwartek 19 grudnia o godzinie 10:18 skradziono nam z naszego biura przy ul. Lewickiej

Współczuję przykrego zdarzenia, rozumiem tez że to pewnie emocje, ale zawsze mi w takich przypadkach jak powyższy rzuca mi się w oczy fakt, że osoby opisujące zdarzenia lub zapowiadające jakieś wydarzenia które mają miejsce w Warszawie jakoś tak łatwo zapominają, że w Polsce są jeszcze inne miejsca poza stolicą i podając adres - poza ulicą wypadało by jeszcze podać miasto :)

A co do meritum - na pohybel złodziejom :(

PaRaGaS
23-12-2012, 17:15
Sorry, przekleiłem opis z wydarzenia, które ma podane miasto w innym miejscu. :D
Generalnie jakiejś wielce ogromnej tragedii nie ma, poza tym, że stało się coś, czego się zawsze obawialiśmy i staraliśmy się pilnować. Wystarczył jeden zbieg paru okoliczności i niewłaściwa osoba o właściwym czasie... :/

sokrates
23-12-2012, 21:51
Sorry, przekleiłem opis z wydarzenia, które ma podane miasto w innym miejscu. :D
Generalnie jakiejś wielce ogromnej tragedii nie ma, poza tym, że stało się coś, czego się zawsze obawialiśmy i staraliśmy się pilnować. Wystarczył jeden zbieg paru okoliczności i niewłaściwa osoba o właściwym czasie... :/

u mnie w firmie 3 miesiące temu rabuś zwinął laptopa, nagrało się to na naszym monitoringu. W zeszłym tygodniu przyszło pismo ze mają złodzieja, a złodziej ma żółte papiery - i zgadnijcie - możemy go pogłaskać po główce co najwyżej, bo nawet o małym klapsie nie mam mowy SIC!!!!
normalnie Państwo Prawa.... jego mać....

Co ciekawe o naszym skradzionym laptopie ani słówka, nie wiem czy odzyskany, czy oddadzą/nie oddadzą - a jeśli tak to za ile :-)

PaRaGaS
23-12-2012, 22:15
BTW, tym właśnie Canonem kręcone było to:

KhrCozn5mi0

CatLpOUHwmE

:D

sokolnik
25-12-2012, 00:30
dziwny zbieg okoliczności. Kobieta prosi o pomoc przechodnia. Ten pięknie pomaga Ale za chwilę wraca i pokazuje kim jest naprawdę? Może szanowna pani ustawiła całą sprzedaż:) ? Wcale bym się nie zdziwił. Co ona robiła o tej porze w biurze?!

RobertMiernik
25-12-2012, 01:01
Obyś nigdy nowe zatrudniał pracowników z takim podejściem do ludzi...

Onsajt
25-12-2012, 02:50
dziwny zbieg okoliczności. Kobieta prosi o pomoc przechodnia. Ten Pięknie pomaga Ale za chwilę wraca i pokazuje kim jest na prawdę? Może szanowna pani ustawiła całą sprzedaż:) ? Wcale bym się nie zdziwił. Co ona robiła o tej porze w biurze?!
Jesteś geniuszem - z daleka rozgryzłeś co i jak....Polska potrzebuje takich jak Ty!

ropusz
25-12-2012, 02:53
Ja bym się raczej spodziewał, że gość pogrzebał wcześniej w zamku i to, że akurat przechodził nie było przypadkiem.

ekonet
25-12-2012, 11:42
Co ona robiła o tej porze w biurze?!
10:18 w czwartek? W biurze? Faktycznie dziwne. ;) Ogarnij się, chłopie...

sokolnik
25-12-2012, 12:02
ja też was pozdrawiam :)