Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Latarnia...
... .
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/12/3fd9acc694625b85-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
Pogodnych i Radosnych Świąt :)
*** Dziękuję ***
o kurka! Ale widoczek i do tego latarnia. Mnie do szczęścia nic więcej nie trzeba. Umieram z ciekawości jak to wygląda w kolorach...?
dobra robota,wyglada jak Hook Head:)
Super:)
Jaką ogniskową robione?
... Umieram z ciekawości jak to wygląda w kolorach...?
A w kolorkach było w postaci "Latarnika..." jakiś tam czas temu ;).
...wyglada jak Hook Head:)
Dokładnie :).
...
Jaką ogniskową robione?
16 mm na FX :).
RobertSoul
21-12-2012, 20:31
Latarnika bardzo dobrze pamiętam, zapadł mi w pamięci.
Tutaj również ciekawie bardzo pokazana tytułowa latarnia.
Ciekawe dynamiczne niebo, dobra konwersja do BW, a całość zamknięta w bardzo dobrym kadrze :)
Klasa fotka, nie mam pytań. Ładnie chmury wytwarzają napięcie.
Bartekkw
21-12-2012, 21:25
Przyjemnie Pawle, tylko za duże :)
maniak666
21-12-2012, 21:27
Niebo mi tutaj nie daje spokoju. Bardziej mi to na postproces aniżeli efekt długiej ekspozycji wygląda. Nie żebym miał coś przeciwko, ale ostateczny efekt w przypadku nieba na tej fotografii nie przemawia do mnie.
Konwersja, kadr oczywiście jak najbardziej, ale to niebo... Dyskomfort lekki odczuwam tym razem.
Niebo mi tutaj nie daje spokoju. Bardziej mi to na postproces aniżeli efekt długiej ekspozycji wygląda. Nie żebym miał coś przeciwko, ale ostateczny efekt w przypadku nieba na tej fotografii nie przemawia do mnie.
Konwersja, kadr oczywiście jak najbardziej, ale to niebo... Dyskomfort lekki odczuwam tym razem.
Uwierz Andrzeju, że tak się niebo utrwaliło na długim czasie.
Wiało okrutnie :twisted:.
Mam nadzieję, że Hubert jako plenerowy Towarzysz zaprezentuje coś z tego miejsca, a wtedy Twoje rozterki rozwiane zostaną ;).
maniak666
21-12-2012, 21:49
Wobec tego zażalenie muszę do matki natury skierować:D
Sebastianito
21-12-2012, 22:10
Jak ja mam osiagac taka jakosc dzieki monitorowi to krece bat z piasku na mikolaja!
jarekf34
21-12-2012, 22:20
Ależ Ty to potrafisz... Świetny kadr, BW u Ciebie to norma. Całość gra i buczy :)
Jak ja mam osiagac taka jakosc dzieki monitorowi to krece bat z piasku na mikolaja!
Na mikołajka to możesz ukręcić :twisted:;).
Pamiętaj jeno, abyś Śnieżynkę jak należy powitał :razz:.
A monitorek Sebastianie w jakimś tam małym stopniu na pewno się przysłuży ;).
Sebastianito
21-12-2012, 22:48
Śniezynka na mnie juz czeka... mialem jechac przez noc cala ale warunki nieciekawe... wiec do jutra rana czekam...
ostrytux
21-12-2012, 22:50
Zacny fot!
Sebastianie fotyosy robi się aparatem nie monitorem :mrgreen: :twisted: a wyznacznikiem jakości fotografii są duże powiększenia :twisted: :twisted:
Niemniej mogę Ci zagwarantować już dziś, że po zakupie EIZO SX2462W, swoje dotychczasowe przygody z fotografią cyfrową, oddzielisz grubą kreską przed i po zakupie EIZO :) :twisted:
p.s.
Jeśli kaska jest priorytetem, ja powiem tak polecam SX2262W 2-cale mniejszy a troszkę kaski zostanie na wypady w góry :)
SX2262W polecam organoleptycznie :twisted:
Paweł sorki za offtop!
Nikonozaur
22-12-2012, 01:13
Przyjemnie Pawle, tylko za duże :)
Z pierwszym zgadzam się, przy drugim (mam to samo) trza pomyśleć chyba o nowym wyświetlaczu. ;)
krzysztofz24
22-12-2012, 17:14
Swietny detal, kadr elegancki i jeszcze sporo dynamiki dzieki dluzszemu naswietlaniu jest.
No gitarka.
Co do rozmiaru, to ja sie bardzo ciesze, ze zmienil sie regulamin i mozna wstwiac foty do 1280pix po dluzszym.
Takie 1100-1200 wydaje mi sie optimum. Da rade ogarnac na wiekszosci monitorow i sporo lepiej widac niz przy standardowym netowym 900-1000pix.
Ale przy rozmiarze pionow nadal trza uwazac;-).
Dobre B&W , pasuje i sie bardzo podoba :)
fotoGRAFIK
26-12-2012, 13:47
Fajne, byłem tam 3 tygodnie temu na sesji
Romano H.
27-12-2012, 12:21
Bardzo fajnie prezentuje się ten kadr.