PDA

Zobacz pełną wersję : pytanie do modow o podpisy w stopce

marszull
20-12-2012, 13:53
kto mi znowu wycial podpisy za ktore zaplacilem za 5miesiecy z gory (od listopada)?
to juz drugi raz taka sytuacja

marszull
20-12-2012, 13:58
aha podpis juz zedytowalem wczesniej zostala tylko kuchnia azjatycka i dopisek ze podpisy niezgodne z regulaminem

ku6i
20-12-2012, 20:34
Korzystając z okazji zapytam, bo temat podobny: czy da się coś zrobić z tą bandą gimnazjalistów, która próbuje pozycjonować strony za pomocą linków w stopce/poście? Przecież niektóre śmierdzą na kilometr, dzisiaj pojawił się rekordzista: pozycjonował się w stopce, nazwie konta i awatarze. Oczywiście raportuję na bieżąco, ale już mnie krew zalewa...

TOP67
20-12-2012, 20:36
A czy przypadkiem nie miał być zmieniany kolor po opłaceniu komercyjnej stopki?

krzysztof jot
20-12-2012, 20:41
a 17-tego zmienił się właściciel forum - może to ma z tym związek, i mogą np. zapanować zupełnie nowe zwyczaje - w tym i inne ceny

ASAHI
20-12-2012, 21:24
Prosimy jeszcze o chwilę cierpliwości. Wszelkie podpisy komercyjne zostaną uregulowane, myślę że po zmianie silnika forum wszyscy odczujemy poprawę.

ALF
20-12-2012, 22:46
Niestety, nie mamy informacji o opłaconej stopce. Do czasu wyjaśnienia zamykamy sprawę. Napiszę do Piotra w tej sprawie.

creep
20-12-2012, 23:21
Bardzo dojrzały jest sposób, w jaki to rozwiązaliście. Jak wiadomo, marszull pojawił się na forum wczoraj i na pewno ściemnia, tak naprawdę reklam nie opłacił. Jakiś naiwniak pewnie by się nabrał i pozostawił mu linki do czasu wyjaśnienia sprawy, ale Wy na szczęście jesteście bystrzejsi! Bardzo słusznie, że mu znowu linki podmieniliście!

PS. Nigdy nie komentowałem tego co się tu dzieje, ale ostatnio czuję że dzieje się źle. Proszę o usunięcie spod mojego awatara znaczka "wspieram nikoniarze.pl". Dawno nie wspierałem, i wspierać już nie chcę. To już nie jest ta społeczność, do której dołączałem. Zobaczymy w jakim kierunku pociągnie forum nowy właściciel.

marszull
21-12-2012, 01:27
Bardzo dojrzały jest sposób, w jaki to rozwiązaliście. Jak wiadomo, marszull pojawił się na forum wczoraj i na pewno ściemnia, tak naprawdę reklam nie opłacił. Jakiś naiwniak pewnie by się nabrał i pozostawił mu linki do czasu wyjaśnienia sprawy, ale Wy na szczęście jesteście bystrzejsi! Bardzo słusznie, że mu znowu linki podmieniliście!

PS. Nigdy nie komentowałem tego co się tu dzieje, ale ostatnio czuję że dzieje się źle. Proszę o usunięcie spod mojego awatara znaczka "wspieram nikoniarze.pl". Dawno nie wspierałem, i wspierać już nie chcę. To już nie jest ta społeczność, do której dołączałem. Zobaczymy w jakim kierunku pociągnie forum nowy właściciel.

dzieki

jak dostane fakture od Piotra to mam wkleic screena?
a tu kawalek korespondencji z Piotrem z listopada

"Witam Cię Marcinie.

Podaję numer konta: ...........

Już piszę do modów że masz opłacone i nie chcesz niebieskiego"

wystarczylo wyslac mi wiadomosc, zreszta wyjasnilem po drugim (sic!) skasowaniu mi podpisu i na PW i po to zalozylem ten watek
nie jestem tu od wczoraj, i pieniaczem tez nie jestem

PS mam nadzieje ze Piotr sie nie obrazi za wklejenie tych kilku zdan

Michał Jędrak
21-12-2012, 01:47
Normalnie jaja jak berety. A swoją drogą chciałem się spytać ile miesięcznie taka przyjemność kosztuje? Bo wertuję różne regulaminy i linka do cennika nie znalazłem.

FHR
21-12-2012, 02:02
A swoją drogą chciałem się spytać ile miesięcznie taka przyjemność kosztuje? Bo wertuję różne regulaminy i linka do cennika nie znalazłem.

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=72527

ALF
21-12-2012, 03:04
Do czasu wyjaśnienia zamykamy sprawę.

Powtórzę. Czekamy na odpowiedź Piotra. Znacie sytuację i wiecie, że w chwili obecnej jest trochę zamieszania. Do tego czasu wątek zamykam. Otworzę i napiszę wyjaśnienie po odpowiedzi Piotra.

ALF
21-12-2012, 10:54
Sprawa wyjaśniona. Wszystko jest w porządku. Naruszenie cofnięte.
Opóźniony przepływ informacji, pewnie wynikający ze zmian na forum oraz brak zakolorowanego nicka, spowodował tą przykrą sytuację.
marszull, to był nasz błąd, więc przepraszam za to całe zamieszanie i niesłuszną decyzję.

TOP67
21-12-2012, 11:01
To od razu go pokolorujcie, chociaż ten granat jest ledwo widoczny na czarnym forum.

Piotr Milecki
21-12-2012, 11:13
Wszystko jest wyjaśnione i załatwione. Jak napisał Alf w sprawie zawiódł czynnik informacyjny a właściwie kolor. Dlaczego kolor zostawiam sprawę jako prywatną i nierozwojową. Zainteresowany i moderatorzy wiedzą o co chodzi.

Jako admin nie komentowałem takich wpisów, z różnych powodów. Teraz jednak nie wytrzymałem. Co takiego złego się dzieje na tym forum? Jaka społeczność się zmieniła? Od bardzo długiego czasu mamy forum wyjątkowo spokojne i kto pamięta niektóre wpadki użytkowników ten wie o czym piszę. Większości ludzi nie muszę przekonywać że to forum cieszy się dobrą renomą jeśli chodzi o klimat i jakość obsługi użytkownika. Jedyne co mogło zawodzić to błąd ludzki który najczęściej zdarzał się mnie. Jednego możecie być pewni. Nowy właściciel jest daleko lepiej zorganizowany niż ja. To akurat wróży postęp.

Erie
21-12-2012, 11:21
To od razu go pokolorujcie, chociaż ten granat jest ledwo widoczny na czarnym forum.

Ale Marszull wyraźnie napisał, że nie chce być pokolorowany. Z tego zapewne wynikł problem z moderatorami, którzy trochę za szybko zadziałali. Tym bardziej chwali się postawa Alfa, że przeprosił.

Niestety jednak tam gdzie kasa tam przeprosiny to trochę za mało w wielu przypadkach. Wątpię aby Marszull chciał wyciągać jakieś konsekwencje przeciwko adminowi i moderatorom, ale skoro zapłacił za usługę, a ktoś mu ją wyłącza to ma prawo składać reklamację i uzyskać zadośćuczynienie. A moderator, który usunął stopkę, za którą zostało zapłacone powinien za to zadośćuczynienie odpowiadać - choćby postawi Marshullowi piwo na jakimś zlocie czy coś.

Trochę pochopnie działa moderacja. Skoro nie było przepływu informacji (to nie klient forum jest za nią odpowiedzialny) to chyba jednak warto było zaufać komuś kto przecież siedzi tutaj nie od wczoraj, prawda? Troszeczkę zaufania by się przydało.

Piotr Milecki
21-12-2012, 11:35
Załóżmy że nie zauważyliście ze zmienił się właściciel. Załóżmy że nie pisałem o tym że to zmiana fundamentalna. I na koniec załóżmy że Marshull napisał do admina a nie do mnie (przypomnę że już nim nie jestem). Pomijając już fakt że my sobie sprawę wyjaśniliśmy oraz że ja nie mam dostępu do forum moderatorów a to ja załatwiałem ten kontrakt, to jak mają za to przepraszam moderatorzy?

Widzę że tendencja do bicia piany jest spora, tylko jaki to ma sens? Przed Wami kolejne zmiany, dużo roboty dla tych ludzi. Usystematyzują wszystko i będzie po kłopocie. Moderator patrzy po kolorze. Brakuje, wywala. Ja nie napisałem o braku chęci do niebieskiego i stworzył się watek O NICZYM OBECNIE. Po co to roztrząsać. Jeśli ktoś chce proszę mnie ukarać bo to moja wina. Ignor, czy coś innego. Jestem do dyspozycji.

ALF
21-12-2012, 11:36
Problemu nie będzie na nowym silniku forum. Tam wszystko będzie się działo automatycznie, więc podobne problemy się nie pojawią. Tak więc, spokojnie dajcie popracować administracji. Zmiany będą się sukcesywnie pojawiały i na pewno będziecie o tym informowani.

kh29228
21-12-2012, 11:39
a na ten moment linki w stopce marszulla kierują nie na jego strony...

Piotr Milecki
21-12-2012, 11:42
Marshull już wie i zaraz sobie wszystko pozmienia.

marszull
21-12-2012, 11:46
Przeprosiny przyjmuje ;)
Rozumiem ze przez to niepokolorowanie wynikl problem, ale ja tego koloru nie chcialem
jest ok, wprawdzie wczoraj sie wk.. zdenerwowalem przez chwile, ale juz mi przeszlo ;)
bo wystarczylo do mnie napisac, na forum nie jestem od wczoraj, raczej nie mialbym powodow by klamac w sprawie podpisow
mam nadzieje ze po zmianie silnika, podpis zacznie sie wyswietlac we wszystkich postach
linki sobie przywracam i zapraszam na bloga na ktory dzisiaj wrzuce przepis na karpia jakiego raczej nigdy nie jedliscie
pozdrawiam i wesolych swiat

Piotr Milecki
21-12-2012, 11:48
Jeszcze raz ze swojej strony przepraszam za problem.

dzisiaj wrzuce przepis na karpia jakiego raczej nigdy nie jedliscie

Będę czuwał :)

marszull
21-12-2012, 11:51
Będę czuwał :)

warto ;)

Erie
21-12-2012, 11:57
warto ;)

wycieczki mają podwójne http: -> http://http//www.wirtualnie.com.pl/ - popraw

marszull
21-12-2012, 12:07
wycieczki mają podwójne http: -> http://http//www.wirtualnie.com.pl/ - popraw

dzieki, poprawilem

sea21
21-12-2012, 12:09
Dajcie nam trochę czasu. Nowy admin dopiero zapoznaje się z forum. Chwilę mu to zajmie. Później czeka nas zmiana silnika forum itp.
Mam nadzieję że to zrozumiecie :) Zdaję sobie sprawę że nie wszyscy ale większość na pewno :)

morzon
21-12-2012, 12:14
Jakieś drastyczne zmiany się szykują w działaniu i wyglądzie forum?

puciek
21-12-2012, 12:17
Jeżeli będzie zmiana silnika, to forum będzie wyglądało całkowicie inaczej niż teraz. Przechodziłem to już 2 razy na forumpc.pl

marszull
21-12-2012, 12:22
byle by czarny kolor zostal (nawet jako opcja) ;)

ASAHI
21-12-2012, 12:25
Czarny zostanie : D

bognik
21-12-2012, 12:26
byle by czarny kolor zostal (nawet jako opcja) ;)
O to możecie być spokojni ;)

Sapphiron
21-12-2012, 12:27
A czy zgłaszanie ludzi łamiących regulamin komercyjnej stopki daje w ogóle jakieś rezultaty? czy to jest tak tylko dla spokojności ducha a i tak nic się nie dzieje?

zdyboo
21-12-2012, 12:30
Daje rezultaty.

sea21
21-12-2012, 12:56
A czy zgłaszanie ludzi łamiących regulamin komercyjnej stopki daje w ogóle jakieś rezultaty? czy to jest tak tylko dla spokojności ducha a i tak nic się nie dzieje?
Oczywiście daje. Na dzień dzisiejszy w tej kwestii nic się nie zmieniło.

Jeżeli będzie zmiana silnika, to forum będzie wyglądało całkowicie inaczej niż teraz. Przechodziłem to już 2 razy na forumpc.pl
Necik jak zwykle namieszał :D

Tomek Konopka
21-12-2012, 17:16
ile trwa kwarantanna ? bo jestem różowy już bardzo długo :mrgreen: niestety nie mam dostępu do pm i tu pytam

witus
21-12-2012, 17:30
Nie podoba mi się zamieszanie ze stopkami. Kiedyś jak czytałem czyjeś komentarze mogłem sobie skoczyć poprzez stopkę właśnie do portfolio innych fotografów. Czegoś się od innych nauczyć. Teraz połowa ludzi ma powywalane stopki. To jest do bani. W końcu to forum fotograficzne, każdy z nas ma aparat i każdy potencjalnie może zrobić zdjęcia za kasę jeżeli znajdzie się chętny na zapłacenie za nie. Co w tym złego ?

6868
21-12-2012, 17:51
Nie podoba mi się zamieszanie ze stopkami. Kiedyś jak czytałem czyjeś komentarze mogłem sobie skoczyć poprzez stopkę właśnie do portfolio innych fotografów. Czegoś się od innych nauczyć. Teraz połowa ludzi ma powywalane stopki. To jest do bani. W końcu to forum fotograficzne, każdy z nas ma aparat i każdy potencjalnie może zrobić zdjęcia za kasę jeżeli znajdzie się chętny na zapłacenie za nie. Co w tym złego ?
Mam podobne zdanie co Ty.

ALF
21-12-2012, 19:56
Co w tym złego ?

Absolutnie nic. Wystarczy opłacić taką opcję :)

witus
21-12-2012, 21:18
Nie prowadzę kursów fotograficznych, nie handluję sprzętem - co mogę zaoferować innym fotografom ? że musiałbym za link do swojego bloga czy fanpage płacić ?

Sapphiron
21-12-2012, 21:26
a to nie jest problem przypadkiem z pozycjonowaniem?

eristoff
21-12-2012, 21:33
Nie prowadzę kursów fotograficznych, nie handluję sprzętem - co mogę zaoferować innym fotografom ? że musiałbym za link do swojego bloga czy fanpage płacić ?

Widze, że omineło cie kilka wątków na ten temat w których nic się nie zdziałało bo zaraz je zamykali, daj spokój to walka z wiatrakami niestety, ale idzie nowe może lepsze,

witus
21-12-2012, 22:18
... w sumie to mi wszystko jedno ale zamiast kretyńskiego spisu zabawek w stopce wolę link do pf ... wiele tych stopek odwiedziłem, dodałem do ulubionych, a teraz nie wiem czy ktoś kto ocenia bardzo kategorycznie zdjęcia sam robi lepsze i jego słowa trzeba przyjąć z pokorą czy jest zwykłym gawędziarzem ! W sumie to zaszczyt mnie kropnął - po jednym kursie fotografii studyjnej i jednym zlecie nikoniarzy zostałem profesjonalistą !

ALF
21-12-2012, 22:31

Naprawdę nie jarzysz, czy tylko tak udajesz... ? ;)

Tomek Konopka
22-12-2012, 00:09
to ile trwa ta kwarantanna? pytałem kilka postów wcześniej i nikt mi nie odpisał, to nie jest ot od tematu bo dostałem ją właśnie za wklejanie usuwanej przez modów stopki

A.n.d.r.e.V
22-12-2012, 00:35
Dobre ;)
Żeby edytować post to znalazł się mod, ale żeby odpowiedzieć na pytanie....

sea21
22-12-2012, 00:39
To żeby było jeszcze lepsze to powiem że nie ma przedziału czasowego kwarantanny.

6868
22-12-2012, 00:54
Dobre ;)
Żeby edytować post to znalazł się mod, ale żeby odpowiedzieć na pytanie....
...no bo tu sie robi coraz ciekawiej :)

sea21
22-12-2012, 00:59
Ciekawie to dopiero będzie :twisted:

6868
22-12-2012, 01:11
Podzielasz moje zdanie czy straszysz?

Tomek Konopka
22-12-2012, 01:48
To żeby było jeszcze lepsze to powiem że nie przedziału czasowego kwarantanny.

? nie rozumiec

ekonet
22-12-2012, 01:56
To żeby było jeszcze lepsze to powiem że nie ma przedziału czasowego kwarantanny.

? nie rozumiec
nie ma przedziału czasowego

Tomek Konopka
22-12-2012, 02:00
to znaczy że zawsze będę różowy ?

ekonet
22-12-2012, 02:04
Nie wiem. Kto Ci to zaaplikował i za co? Ale szczerze...

Tomek Konopka
22-12-2012, 02:06
za wklejanie do stopki własnej www

ekonet
22-12-2012, 02:09
No i jakie wnioski?

Tomek Konopka
22-12-2012, 02:14
to forum nie jest już takie jak było kiedyś

ekonet
22-12-2012, 02:17
A ja myślałem, że powiesz coś innego i ja Ci ten róż zdejmę.

Tomek Konopka
22-12-2012, 02:19
tzn jest lepsze ;)

witus
22-12-2012, 10:00
Naprawdę nie jarzysz, czy tylko tak udajesz... ? ;)

... ja poważnie nie rozumiem zamieszania ze stopkami, ale może czegoś nie doczytałem - nie mam czasu tu przesiadywać non stop. Myślę, że to nic dobrego to nie wnosi. No chyba, że powód finansowy związany z brakiem kasy na utrzymanie forum zmusza do wyciągnięcia opłat w każdy możliwy sposób.

Ale więcej jest takich dziwnych zapędów, np roztrząsanie zdjęć w dziale giełda. Kiedyś nie mogłem doczekać się na swoje ogłoszenie - cudem doklikałem się gdzieś do informacji dlaczego go nie ma. Robiłem ogłoszenie w pracy bez dostępu do aparatu. Po czym okazuje się, że wystarczy wkleić fotę ze strony Nikona do sprzedawanego przedmiotu i jest ok ;). Takie drobiazgi.

FHR
22-12-2012, 11:55
Po czym okazuje się, że wystarczy wkleić fotę ze strony Nikona do sprzedawanego przedmiotu i jest ok ;)

Niekoniecznie wystarczy.

ALF
22-12-2012, 14:35
... ja poważnie nie rozumiem zamieszania ze stopkami, ale może czegoś nie doczytałem - nie mam czasu tu przesiadywać non stop. Myślę, że to nic dobrego to nie wnosi. No chyba, że powód finansowy związany z brakiem kasy na utrzymanie forum zmusza do wyciągnięcia opłat w każdy możliwy sposób.

Ale więcej jest takich dziwnych zapędów, np roztrząsanie zdjęć w dziale giełda. Kiedyś nie mogłem doczekać się na swoje ogłoszenie - cudem doklikałem się gdzieś do informacji dlaczego go nie ma. Robiłem ogłoszenie w pracy bez dostępu do aparatu. Po czym okazuje się, że wystarczy wkleić fotę ze strony Nikona do sprzedawanego przedmiotu i jest ok ;). Takie drobiazgi.

To proste jak kilo drutu w kieszeni. Forum jest prywatne i samofinansujące. Nie jakieś małe, ale duże, ze sporym obciążeniem i wysokiej jakości serkami. Tak więc wszelkie kwestie reklamowe (a stopka również może mieć taki cel) są płatne. Nie ma znaczenia charakter reklamy oraz jej target. W regulaminie jest to opisane, a cennik też jest dostępny - nie potrzeba do tego cudów ;).
Ty chyba nie widziałeś forum, które wyciąga opłaty za wszystko. Tu nie masz reklam za każdym postem, nie masz opłat za wstawianie zdjęć czy możliwość korzystania ze specjalnych działów, nie płacisz za dostęp do testów itp, itd.

6868
22-12-2012, 15:37
... nie masz opłat za wstawianie zdjęć czy możliwość korzystania ze specjalnych działów, nie płacisz za dostęp do testów itp, itd.
Tego nam tu jeszcze do szczescia potrzeba ...

witus
22-12-2012, 16:31
Kurcze Alf zmobilizowałeś mnie do przeczytania regulaminu. Nie zdawałem sobie sprawy, że fora to działalność komercyjna. W sumie fajny sposób na życie.

Kurtz
22-12-2012, 16:54
Bo tak w tej chwili dzialaja najwieksze fora. Masz znane forum, swietnie wypozycjonowane, z duza baza uzytkownikow ktorzy zapewniaja merytoryczne informacje, komentarze, porady. Teraz tylko pilnujesz zeby dzialalo, ciagniesz kase za reklame ( bo z ad sense mozna duzo wyciagnac na takim forum, a od uzytkownikow tez sporo ) Dla wlasciciela forum, to moze byc czysto komercyjne dzialanie. Patrzac z pkt widzeni auzytkownika - wszystko jest ok, jezeli z tego oplacane jest tylko dzialanie forum ( a przy tak duzym forum sa to konkretne koszta, liczac servery backupowe, adminisrtacje serverem etc. ). Gorzej, jezeli czlowiek widzi ze wlasciciel próbuje wyciagnac z forum jak najwiecej kasy i to jeszcze od userow ( juz pomijajac te cholerne reklamy ad sense czy inne). Wtedy, ludzie ktorzy za darmo poswiecaja swoj czas na wspieranie takeigo forum, przez udzielanie sie merytoryczne w tematach, dzielenie sie swoja wiedza, moga sie czuc troche srednio, wiedzac ze ktos na ich bezinteresownej pomocy zarabia. Witamy w internecie. Wszystko za darmo, byle zarobic :]

ALF
22-12-2012, 17:03

Tego nie było i z tego, co zapowiedział nowy właściciel, nie będzie. Więc spoko :)

Kurcze Alf zmobilizowałeś mnie do przeczytania regulaminu. Nie zdawałem sobie sprawy, że fora to działalność komercyjna. W sumie fajny sposób na życie.

Raczej nie. Forum ma być samofinansujące się, a zysk nie jest jakiś specjalnie wielki. Więcej możesz zarobić w internecie na dużo mniejszych inwestycjach.

docxxx
22-12-2012, 17:05

Jesli to uszzczypliwosc, to niskich lotow. Zadam proste pytanie. Masz raptem VPS-a, nawet nie dedyka, na ktorym stoi forum. Co miesiac masz zaplacic kilka stowek za niego. I uwaga, teraz podchwytliwe pytanie. Skad na to wziac kase?

krzysztof jot
22-12-2012, 19:05

a kiedyś tak było :)
do działu Cafe o ile pamiętam dostęp mieli tylko członkowie NKP, a członkostwo kosztowało...
oj wiele tu różnych prób finansowania było "testowanych"

FHR
22-12-2012, 19:10
Tak przy okazji... Krzysztof, jak myślisz, czy Twoja stopka jest OK?

mateo912
22-12-2012, 19:41
a kiedyś tak było :)
do działu Cafe o ile pamiętam dostęp mieli tylko członkowie NKP, a członkostwo kosztowało...
oj wiele tu różnych prób finansowania było "testowanych"

z tego co pamiętam NKP miało dodatkowo dostęp do działu NKP a do cafe wszyscy ;)

witus
22-12-2012, 19:46
Jesli to uszzczypliwosc, to niskich lotow. Zadam proste pytanie. Masz raptem VPS-a, nawet nie dedyka, na ktorym stoi forum. Co miesiac masz zaplacic kilka stowek za niego. I uwaga, teraz podchwytliwe pytanie. Skad na to wziac kase?

Jest kilka dużych banerów na stronie głównej, które pewnie dają radę te kilka stówek sfinansować. Możliw, że te koszty są większe niż mi się wydaje - choć pewnie malejące przy obecnej konkurencji weboperatorów. Nie jestem uszczypliwy - robicie dobrą robotę z forum dużo się nauczyłem. Oby tylko ten nadmierny rygor nie doprowadził do zaprzestania dzielenia się wiedzą przez prawdziwych zawodowców.

Sapphiron
22-12-2012, 19:47
Ludzie przyzwyczaili się do tego że WSZYSTKO im się należy i WSZYSTKO jest za darmo... Programy graficzne za darmo (co z tego że nielegalne), reklama za darmo, obróbka za darmo, pozowanie i charakteryzacja za darmo...

Niektórym niestety uderza sodówa i to bardzo mocno w czerep...

Forum generuje duże koszta i sporo mniejsze wpływy przez takich cwaniaków którzy wszędzie węszą żeby ukręcić interes... A jakby tak każdy wpłacił chociaż 2x w roku te 10zł na serwer to byłoby spokojniej. Idę o zakład że kasa na serwery, wszelkie problemy z tym związane były jedną z przyczyn problemów zdrowotnych naszego Admina. Idę o zakład że zjadł na tym forum więcej nerwów niż wy ze swojej "kariery"...

Ja uważam że te 10zł za stopkę to nie jest problem. Chcesz mieć reklamę na cudnie wypozycjonowanym forum? Pomóż, dla ciebie to niewiele a dla forum mniejszy problem na koniec miesiąca...

sea21
22-12-2012, 19:47
z tego co pamiętam NKP miało dodatkowo dostęp do działu NKP a do cafe wszyscy :wink:

Gwoli ścisłości. Do otwartego forum NKP dostęp miał każdy zarejestrowany użytkownik ale był też dział zamknięty przeznaczony tylko dla członków.

mateo912
22-12-2012, 20:46
Gwoli ścisłości. Do otwartego forum NKP dostęp miał każdy zarejestrowany użytkownik ale był też dział zamknięty przeznaczony tylko dla członków.

tyle że na otwartym prawie nic nie było, no ale ok masz racje.

Pabloo
22-12-2012, 20:50
Jest kilka dużych banerów na stronie głównej, które pewnie dają radę te kilka stówek sfinansować. Możliw, że te koszty są większe niż mi się wydaje - choć pewnie malejące przy obecnej konkurencji weboperatorów. Nie jestem uszczypliwy - robicie dobrą robotę z forum dużo się nauczyłem. Oby tylko ten nadmierny rygor nie doprowadził do zaprzestania dzielenia się wiedzą przez prawdziwych zawodowców.

Jakiś czas temu trwała na forum akcja ,,wspierania forum" podczas której pojawiało się wielu informacji nt. rentowności forum, kosztów, sytuacji admina i wiele stamtąd można się dowiedzieć. Poszukaj, sprawdź, że pomimo tego, że forum jako tego jest i musi być komercyjne, to zawsze zgrani ludzie oraz właściciel mogą po ludzku sobie pomóc, wiedząc ile sobie zawdzięczają :-)

Aras
22-12-2012, 23:26
nie masz opłat za wstawianie zdjęć czy możliwość korzystania ze specjalnych działów, nie płacisz za dostęp do testów itp, itd.
Za zdjęcia to generalnie płaci się ich autorom. Przynajmniej powinno. Podobnie rzecz ma się z honorariami dla autorów porad, testów i wszelkich innych publikacji...

Forum generuje duże koszta i sporo mniejsze wpływy przez takich cwaniaków którzy wszędzie węszą żeby ukręcić interes...
Mógłbyś łaskawie sprecyzować kim są ci "cwaniacy" i jaki to interes starają się ukręcić na tym forum?

A tak w ogóle, to forum zmieniło (bądź tez jest na etapie zmiany) właściciela, wiec może poczekajmy na jego oficjalne stanowisko. I być może nowy regulamin.

6868
23-12-2012, 00:18
Niektórym niestety uderza sodówa i to bardzo mocno w czerep...

Forum generuje duże koszta i sporo mniejsze wpływy przez takich cwaniaków którzy wszędzie węszą żeby ukręcić interes... ...
Nie wydaje ci sie,ze lekko przeginasz?
W swoim stwierdzeniu masz takze mnie na mysli?

docxxx
23-12-2012, 00:21
Przestancie pieprzyc, ze forum generuje nie wiadomo jakie koszta. Bo tak admin powiedzial? Nic do niego nie mam, ale skoro wywoluje wilka z lasu, to, w mysl zasady "kazdy kij ma dwa konce", poprosze o wyliczenia. Nie uwierze w tysiace zlotych miesiecznie. No chyba ze wliczony jest "moj/jego czas".

sea21
23-12-2012, 00:35
Przestancie pieprzyc, ze forum generuje nie wiadomo jakie koszta. Bo tak admin powiedzial? Nic do niego nie mam, ale skoro wywoluje wilka z lasu, to, w mysl zasady "kazdy kij ma dwa konce", poprosze o wyliczenia. Nie uwierze w tysiace zlotych miesiecznie. No chyba ze wliczony jest "moj/jego czas".
Ale po co? W imię czego?
Kompletnie tego nie rozumiem.

docxxx
23-12-2012, 01:10
Ale po co? W imię czego?
Kompletnie tego nie rozumiem.
Za to wlasnie nie lubie wypowiedzie na forach - za lapanie za slowka i ogolnie, za wywlekanie bzdur. Gdybysmy siedzieli przy wodce, to prosiej byloby wytlumaczyc pewnie kwestie, nawet jakajac sie i bredzac. Coz, taka kolej rzeczy, ze trzeba sie spowiadac przed ludem...
Chodzilo mi o to, ze ta rozumiem admina, chociaz nie podobalo mi sie jego glupie tlumaczenie: Trzeba kasy bo forum generuje x kosztow. Guzik prawda. Akurat taka liczba odwiedzin nie potrzebuje X kasy. Niestety, zyjemy w tak popieprzonym spoleczenstwie, ze nie wolno napisac, ze poswiecony czas tez kosztuje. Dlatego tez admin stosowal wszelkie sztuczki, aby wytlumaczyc brak kasy. Ja akurat sie temu nie dziwie. Gdyby bylo tak prosto, to za lek "do nosa" (nie pamietam nazwy), nie placilibysm tyle, ile za zwykla wode w aerozolu. Coz, ludzie sa glupi i musze miec to poparte "naukowymi dowodami". Inaczej mowic "pierd... 3 po 3", bo sie nie znaja.
ps. Jakis czas temu wplacilem 10 zl "dla forum". Wychodzac z zalozenia "10 dych x iks uzytkownikow to kupa kasy" nie prosilem o jakies loga czy inny kolorek nicka. Po prostu wplacilem i juz. Nawet nie chce mi sie odkopywac wyciagaow z Mbanku, aby to udowodnic. Bo po co? Na pokaz? Dajcie spokoj. Nie na tym rzecz polega. Dla jakiegosc koloru na forum? Bzdura!

krzysztof jot
23-12-2012, 01:31
Tak przy okazji... Krzysztof, jak myślisz, czy Twoja stopka jest OK?

Tak, bo moja komercyjna strona ma adres www.sportfoto.com.pl a to jest moja prywatna stronka firmowana nazwiskiem. Te pare zdjeć raczej nie jest reklamą.

No oczywiście moda juz poniosło, generalnie wali mnie to ale chyba pojecia nie macie o komercji jesli www.krzysztofjot.com jest komercyjne. Ale płakał nie będę, róbta co chceta.

krzysztof jot
23-12-2012, 01:46
Z
ps. Jakis czas temu wplacilem 10 zl "dla forum". Wychodzac z zalozenia "10 dych x iks uzytkownikow to kupa kasy" nie prosilem o jakies loga czy inny kolorek nicka. Po prostu wplacilem i juz. Nawet nie chce mi sie odkopywac wyciagaow z Mbanku, aby to udowodnic. Bo po co? Na pokaz? Dajcie spokoj. Nie na tym rzecz polega. Dla jakiegosc koloru na forum? Bzdura!

10 zł ?
Ale Cię poniosło, zawsze tak szalejesz po alkoholu :)

Zobacz, ja wpłaciłem co najmniej kilkaset, a podpis mi wywalili....
A tak naprawde ani www.krzysztofjot.com ani nawet wbrew pozorom www.sportfoto.com.pl tylko www.centrum-btl.pl daje mi chleb. I tera jak mam na to patrzeć ? Bo dla mnie komercyjny i wart opłacenia jest ten trzeci adres, więc uczciwie bo mam w d... kombinacje jakieś, wpisałem najmniej komercyjną ot taką "tablicę" z kilkoma moimi zdjęciami - mod wywalił... nawet sie domyślam, że dlatego iż podpis pod akurat pierwszym obrazkiem był "fotografia produktowa" pod drugim jest już nazwisko zawodnika... no k... macie jakieś myślenie włączone ?

docxxx
23-12-2012, 01:52
W takim razie nie wiem, nie odzywam sie... Ale cos tu jest nie tak i komus popierd... sie w glowie.
ps. Wplacalem na trzezwo ;)

ALF
23-12-2012, 04:14
Agencja Reklamowa Centrum

Chyba mi nie powiesz, że to jest oferta charytatywna lub działająca non profit? ;)

W takim razie nie wiem, nie odzywam sie

Chyba dla wszystkich będzie lepiej, jak to zrobisz.

docxxx
23-12-2012, 11:52
Robcie tak dalej, to bedzie prosic uzytkownikow, aby wrocili.

tot1977
23-12-2012, 11:56
Ludzie, PRZYJACIELE ;) dajcie już spokój. Złóżcie sobie życzenia a nie takimi sprawami się teraz martwcie. Jest nowy Admin, dajcie mu troszkę czasu na ogarnięcie tematu i wtedy zobaczycie co będzie.
Dla Was wszystkich Wesołych i Spokojnych Świąt ;)
Tomek

sea21
23-12-2012, 12:47
10 zł ?
(...)pod drugim jest już nazwisko zawodnika... no k... macie jakieś myślenie włączone ?

W takim razie nie wiem, nie odzywam sie... Ale cos tu jest nie tak i komus popierd... sie w glowie.
ps. Wplacalem na trzezwo ;)

Czy aby nie ponosi Was fantazja? Jedziecie po bandzie i to mocno.

Robcie tak dalej, to bedzie prosic uzytkownikow, aby wrocili.
Akurat o to możesz być spokojny ;)

Ludzie, PRZYJACIELE ;) dajcie już spokój. Złóżcie sobie życzenia a nie takimi sprawami się teraz martwcie. Jest nowy Admin, dajcie mu troszkę czasu na ogarnięcie tematu i wtedy zobaczycie co będzie.
Dla Was wszystkich Wesołych i Spokojnych Świąt ;)
Tomek
Właśnie o to prosiłem kilka stron wcześniej ale jak widać niektórzy patrzą tylko aby wbić szpilę. :(

Również życzę Wesołych Świąt :)

ekonet
23-12-2012, 13:06
Drodzy Koledzy - ten wątek miał służyć wyjaśnieniu sprawy marszulla i wg mnie wyjaśnienie dawno nastąpiło, a robi się tu jak zawsze.
Miłego dnia i wesołych świąt Wam życzę.