Zobacz pełną wersję : MLM - zajmuje się tu ktoś?
Jak w temacie - zajmuje się tu ktoś może zarabianiem przez MLM?
Ciekawy jestem Waszych opinii czy warto się tym zajmować, ile trzeba poświęcić żeby mieć jakieś wymierne korzyści finansowe (powiedzmy minimum 500PLN na miesiąc) dodatkowo oprócz głównej pracy.
Szukam różnych opcji - MLM, zarabianie online w różnych postaciach chętnie wymienię się doświadczeniami.
Mam nadzieję że zielonym nie podpadnę ;)
A nie lepiej pracowac "normalnie"? Ja wychodze z zalozenia, ze cudow nie ma i jakby taki MLM byl tym, jak o nim mowia ich szefowie, to kazdy dzis jezdzilby Mercedesem
Sibelio, najłatwiej i najszybciej wyjść z baseballem wieczorem i szybko pozbierasz dodatkowo parę złotych. Po co się męczyć w MLM (które zwykle jest tak samo uczciwe, ale mniej satysfakcji daje)?
Dlatego tak pytam z ciekawości o trzeźwe opinie ;-)
docxxx
w każdej branży tak jest, jakby obietnice były zgodne z prawdą to by wszyscy byli bogaci... tylko potem by nie miał kto pracować i nam tych mercedesów robić ;)
MLM czyli multi level marketing ma sens jak zbudujesz sobie sieć, która będzie pracować za Ciebie. Sam nie podołasz, żeby zarobić konkretne pieniądze, chyba że masz wielu znajomych, którzy kupowaliby co miesiąc od Ciebie i dawali Ci kilkadziesiąt procent całkowitego zysku.
Widać, że mało wiecie o MLM. Nie ma tak, że "sieć będzie pracować za ciebie". Wbrew pozorom wymaga to sporo pracy. W uczciwie skonstuowanym MLM najwięcej na sprzedaży danego produktu zarabia ten, kto go bezpośrednio sprzedał. Uczciwie skonstruowany MLM to taki, gdzie obraca się rzeczywistym i wartościowym towarem - tych zaś misiów, którzy mówią, że towarem jest pieniądz, należy od razy spuszczać po brzytwie. ;)
dokladnie jak pisze ekonet, mozesz miec siec rozbudowana i nic nie robic... kokosy bedzie zbilal ten pod toba ktory cos robi a ty mozesz tylko na to patrzec...
Kiedyś dosyć mocno się tym interesowałem, poznałem sporo ludzi funkcjonujących w jednym MLMie (mającym opinie uczciwego, w każdym razie produkt przetestowałem na sobie i uznałem go za ok). Da się na tym zarobić, ale ci, którym de facto się to udaje, traktują to jak pełnoetatowe (albo i więcej) zajęcie. Nastawienie "dorobić 500 PLN" raczej się nie sprawdza, może być ewentualnie okresem przejściowym. Trzeba też mieć predyspozycje do takiej pracy, to dosyć specyficzne. Ja np. uznałem że nie chcę się tym zajmować.
A.n.d.r.e.V
20-12-2012, 12:08
Zgadzam się z tym co pisze ekonet, tylko trzeba wejść do uczciwej firmy, moja pierwsza firma z mlm okazala sie totalnym przekrętem( taka polska, na litere:"E") ale jak poszukasz to znajdziesz i dobrą firme i produkt;)
I tak, da się zarobić fajne pieniądze, ale trzeba też duuużo pracy poświęcić,przynajmniej na początku;)
Dzięki za opinie. Pokrywa się wszystko z moim odczuciem :]
Czyli sobie odpuszczę bo pracę mam fajną a do wciskania ludziom mlm się kompletnie nie nadaję ;)
W uczciwie skonstuowanym
Błąd, ekonet zrobił błąd :-D
rychu_cmg
20-12-2012, 20:11
Koniec świata dopiero jutro
JolantaZ32
20-12-2012, 20:13
nie ma tego końca
Pora umierać. :) Pierwotnie coś nawet gorszego mi wyszło. :)