PDA

Zobacz pełną wersję : Dg Foto Art

paranoid
23-03-2007, 10:34
witam testuję demo w/w programu w necie wyczytałem ,że są szablony wedding template czy ktoś może coś wie na ten temat?

sinner
23-03-2007, 10:56
tak możesz je zamówić np. w HDP

paranoid
23-03-2007, 19:13
no tak , ale jak mam zamówić szablony do wersji demo .Po drugie tak w ciemno nie wiedząc jak to dokładnie wygląda
przy tej cenie za program za duże ryzyko . Skoro jest wersja demo programu myślałem że w/w szablony też można
w jakiś sposób zdobyć

sinner
23-03-2007, 19:27
nie kombinuj, bodajże na stronie producenta masz miniaturki
a demo i tak do niczego Ci się nie przyda bo nie można zapisać
projektów (chyba że używasz czego nie podejrzewam vitaminki)

paranoid
23-03-2007, 19:54
nie rozumiem twojej aluzji wiem że nie można zapisać .Miniaturki to jednak nie to

Miqel
23-03-2007, 20:10
Podepne sie do tematu. Czy ktos jeszcze uzywa jakis programów do składania albumów, oprócz Durst Digital Album za 2000PLN?

paranoid
23-03-2007, 20:53
według mnie jeśli demo jest takie dobre to sądzę że po dodaniu klasycznych szablonów pow śluby to będzie super ,ale cena tego zestawu to około 4tys więc trzeba się mocno zastanowić chyba że ktoś ma sporo kasy

sinner
23-03-2007, 21:03
ściągnąłem i zainstalowałem demo tego dursta i szybko odinstalowałem
takie szablony jak tam są to każdy bez problemu zrobi sobie sam
cena kosmiczna jak na tak możnaby rzec dziecinny program

paranoid
23-03-2007, 22:34
jeśli ściągnołeś to tylko demo programu ale bez szablonów typu wedding templates 1-6 chyba się nie mylę a jeśli są to szablony to podaj link. Co innego zrobić a co innego
wrzucić fotki i gotowe reasumując dużo szybciej inna spawa sens wyniku końcowego to format A3

krzyto
08-07-2007, 18:53
jeśli ściągnołeś to tylko demo programu ale bez szablonów typu wedding templates 1-6 chyba się nie mylę a jeśli są to szablony to podaj link. Co innego zrobić a co innego
wrzucić fotki i gotowe reasumując dużo szybciej inna spawa sens wyniku końcowego to format A3

Demo Dg Foto Art zawiera niewielką ilość templatek, no i nie można eksportować gotowych projektów - czyli zapisać ich jako jpegów lub tiffów. Pełna wersja ma dużo więcej szablonów, ale oczywiście sensowne jest posiadanie wszystkich części pakietu wedding templates.
Cena, jaką życzy sobie za program firma HDP to żarty (2800 zł). W innych krajach taka sama wersja kosztuje mniej, bo ok. 600-700 dolarów. Dla fotografa ślubnego w Stanach czy w europie zachodniej to może nie jest dużo i wydatek szybko się zwróci, ale dla nas lub dla naszych wschodnich sąsiadów to spory wydatek. Pewnie dlatego wschodni sąsiedzi poradzili sobie z tym niby nie do złamania zabezpieczeniem (kluczem sprzętowym na usb). Hindusi (program jest rodem z Indii) myśleli, że taki klucz to idealne zabezpieczenie. Widać nie znają speców z Europy środkowej.
Pozdrawiam.

fIlek
08-07-2007, 19:23
Nie zmienia to faktu, że DG foto art jest najlepszym tego typu programem, no i dzięki temu, że cholernie drogi, nie używa go jeszcze cała Polska ;) Templatów ślubnych ma od metra i do tego każdy można sobie przerabiać, warto dokupić sobie jeszcze kolekcję klasyczną - klimaciki ze starymi zdjęciami itp. A koledzy ze wschodu rzeczywiście to połamali, ale w oryginale jest zdaje się 6 płytek teraz, więc życzę powodzenia w dłubanince....

krzyto
08-07-2007, 19:31
Nie zmienia to faktu, że DG foto art jest najlepszym tego typu programem, no i dzięki temu, że cholernie drogi, nie używa go jeszcze cała Polska ;) Templatów ślubnych ma od metra i do tego każdy można sobie przerabiać, warto dokupić sobie jeszcze kolekcję klasyczną - klimaciki ze starymi zdjęciami itp. A koledzy ze wschodu rzeczywiście to połamali, ale w oryginale jest zdaje się 6 płytek teraz, więc życzę powodzenia w dłubanince....

Jaką ma nazwę ta kolekcja klasyczna, bo nie spotkałem czegoś takiego?

fIlek
08-07-2007, 19:50
To była bodaj kolekcja masek Antic czy antique - strona www.pxlsoft.com i dodatek Galleria - w tej chwili cholernie wolno chodzi, nie mogę sprawdzić

EDIT: Już znalazłem: Tutaj (http://www.pxlsoft.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=542&category_id=92&option=com_phpshop&Itemid='148'&option=com_phpshop&Itemid=148)

fIlek
08-07-2007, 20:25
no tak , ale jak mam zamówić szablony do wersji demo .Po drugie tak w ciemno nie wiedząc jak to dokładnie wygląda
przy tej cenie za program za duże ryzyko . Skoro jest wersja demo programu myślałem że w/w szablony też można
w jakiś sposób zdobyć

Najlepiej kupić. A jak chcesz obejrzeć templaty, maski itp to zajrzyj na stronę producenta: www.pxlsoft.com

krzyto
19-07-2007, 15:59
To była bodaj kolekcja masek Antic czy antique - strona www.pxlsoft.com i dodatek Galleria - w tej chwili cholernie wolno chodzi, nie mogę sprawdzić

EDIT: Już znalazłem: Tutaj (http://www.pxlsoft.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=542&category_id=92&option=com_phpshop&Itemid='148'&option=com_phpshop&Itemid=148)

No właśnie wszedłem w posiadanie pakietu Antique - jest niezły, poszcz. maski nadają zdjęciom wygląd starych fotek. Hinduski program Dg Foto Art postrzegam jako narzędzie dla fotografów, którzy fotoszopa i corela znają tylko z nazwy, a więc nie mają oczekiwań w kwestii np. pozycjonowania wg wymiarów. Jednym z mankamentw programu jest np. duplikowanie zdjęć w projekcie rozkładówki. Nie wiem dlaczego, kopiowany/wklejany obiekt (fotka) pojawia się większy. Templatki dość ciekawe (mam wszystkie 6 części wedding templates i ramki), ale w praktyce często wymagają modyfikacji. Teksty można wstawiać, ale program rozpoznaje tylko czcionki zachodnie (wszystkie L2 traktuje jednakowo, jako arial) - w tej materii rozwiązania są tandetne.
Wrocławska firma HDP chce za najlepszy pakiet 2800 zł. W Stanach taki sam kosztuje ok. 700 dolców. Tamtejszy fotograf ślubny może go kupić bez większego wysiłku, bo za ślub kasuje min. $3000. U nas relacja jest znacznie gorsza. Może kiedyś ktoś (byle nie Hindusi - bo jak się okazuje, są ciency zarówno w tworzeniu funkcji zaawansowanych, jak i w zabezpieczaniu programu przed piratami) wypuści podobny program, który będzie kompatybilny np. z PS-em lub będzie bardziej "nie dla idiotów".
Pozdrawiam.