PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Szkocja w wydaniu amatorskim :)

romek257
18-12-2012, 20:18
Pod krytyke ( moze byc ostra ) :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img717.imageshack.us/img717/1170/dsc3151crop2.jpg)

Nikonozaur
18-12-2012, 22:14
Mam wrażenie, że stanąłeś nie tam gdzie trzeba. Masz tu niby ciekawe elementy, ale w takiej konfiguracji kompletnie fota nie gada. Światło też nie rozpieszczało...

romek257
18-12-2012, 22:28
Mam wrażenie, że stanąłeś nie tam gdzie trzeba. Masz tu niby ciekawe elementy, ale w takiej konfiguracji kompletnie fota nie gada. Światło też nie rozpieszczało...

Nie bardzo mialem jak sie ustawic bo to wycieczka z rodzina i za kazdym razem jak wyciagalem aparat slyszalem "no nie... znowu" ;) a co do swiatla to pora dnia tez nie byla ciekawa..
Dzieki za odwiedziny i komentarz

stroop
19-12-2012, 14:47
Rodzinkę spać położyć a samemu rano się pokręcić po tym polu i poszukać kadru z dobrym światłem.... szkoda Szkocji :)

Sebastianito
19-12-2012, 14:51
Robienie dobrego zdjecia krajobrazowego wymaga planowania. Pierwszym krokiem ktory powinienes wykonac to: zostawienie rodzinki w domu i szukania czegos ciekawego :) a pozniej wrocic do domu zmarzniety i opowiadac dziadkom, jaka piekna nasza Szkocja cala. :D

JaroPienza
19-12-2012, 15:47
Robienie dobrego zdjecia krajobrazowego wymaga planowania. Pierwszym krokiem ktory powinienes wykonac to: zostawienie rodzinki w domu i szukania czegos ciekawego :) a pozniej wrocic do domu zmarzniety i opowiadac dziadkom, jaka piekna nasza Szkocja cala. :D

Wie co gada:)

skarcity
19-12-2012, 16:10
i opowiadac dziadkom

Jeśli miałeś na myśli rodziców swoich rodziców to jest ok, ale jeśli chodziło o dzieci, to raczej "dziatkom" :wink:

Na zdjęciu most za bardzo zlewa się z zielenią, chyba lepiej jakby go nie było wcale.

pozdrawiam

Sebastianito
19-12-2012, 17:26
Racja: Dziatkom... mój błąd. Przepraszam.

romek257
19-12-2012, 20:26

Masz racje.. moze za rok znowu odwiedze Szkocje i wtedy sie przygotuje bo kraj naprawde przepiekny.
Dzieki wszystkim za komentarze i odwiedziny.

Pawel92
21-12-2012, 07:55
... moze za rok znowu odwiedze Szkocje i wtedy sie przygotuje bo kraj naprawde przepiekny...
I to jest właściwe podejście do sprawy. Spróbuj wybrać się na wyspę Harris, nie będziesz żałował.