Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Spacerkiem po starym mieście
jacekz40
12-12-2012, 13:00
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/809/bd38d4904284ef810429654.jpg/)
Ładnie poprowadzony kadr, w delikatnych lekko chłodnych kolorach i lustro. Podoba się .Pozdrawiam
Bartekkw
12-12-2012, 14:42
Bardzo przyjemnie. Dobrze opanowane światło i udane odbicie. Ogólnie dość ciężko sfotografować to miejsce. Z technicznych aspektów to przyciąłbym jedynie lewą stronę o 2 mm coby się pozbyć podświetlonego kawałka wyższej kamienicy
Nikonozaur
12-12-2012, 17:36
Bardzo przyjemnie. Dobrze opanowane światło i udane odbicie. Ogólnie dość ciężko sfotografować to miejsce. Z technicznych aspektów to przyciąłbym jedynie lewą stronę o 2 mm coby się pozbyć podświetlonego kawałka wyższej kamienicy
Miejsce sfotografować dość łatwo, trudniej dobrze to zrobić - jak tutaj. A z resztą zgadzam się. ;)
jarekf34
12-12-2012, 19:01
Z technicznych aspektów to przyciąłbym jedynie lewą stronę o 2 mm coby się pozbyć podświetlonego kawałka wyższej kamienicy
Niby to tylko drobnostka, ale również wpadło mi to w oko ;) Ogólnie fajny wieczorno-spacerowy fot :)
Travis6Strong
12-12-2012, 19:52
Świetne zdjęcie..niebo czyste,woda w miare spokojna, świetne oświetlenie budynków -zdjęcia nocne to jest to :)
krokus66
12-12-2012, 20:39
Bardzo ładnie to zrobiłeś, robi silne wrażenie. Jest to najlepsze zdjęcie tej miejscówki jakie widziałem.
Uwagę Bartka o jasnym pasku podzielam.
Szczere gratulacje.
jacekz40
17-12-2012, 15:13
Przed świętami znacznie mniej czasu na zdjęcia, a już o robieniu ich trudno mówić gdy zima nie jest zimą (przynajmniej jak dotychczas) ;) Znalazł się temat zastępczy gdzie śnieg nie potrzebny :)
Miło, że przedmówcom przypadło do gustu, pozdrawiam :)
ostrytux
17-12-2012, 18:26
Piękne miejsce jak mniemam nie łatwe do fotografowania, mnie się taki miejski krajobraz podoba.
Zastanowiłbym się tylko nad lekkim przycięciem lewej, mocno tam oświetlenie daje na krawędzi i chyba ciachnąłbym te budynki po prawej.
Uwagi jak przedmówcy. Dodam od siebie. Jeżeli wykonane tym co w podpisie to Sigma nie jest takim znowu kundlem jak tu często jest traktowana.
Bardzo porządna robota Jacku :).
Lewej chyba faktycznie warto ciut przyciąć ;).
JaroPienza
17-12-2012, 20:01
Ciekawy i czysto podany obraz
Klasyk. Do tego dobrze zrobiony :) Chociaż miejsce jest takie, że zdjęcia same niemal się robią ;) Minimalnie więcej góry nad Żurawiem bym tylko dał.
Podoba mi się ta praca :-) nad uwagami można podumać :-)
maniak666
17-12-2012, 22:44
Z uwagami Maćka o klasyku pełna zgoda. Nie wiem tylko jak z łatwością kadrowania tamże. Uwagi o lewej krawędzi słuszne.
jacekz40
18-12-2012, 03:39
Z uwagami Maćka o klasyku pełna zgoda. Nie wiem tylko jak z łatwością kadrowania tamże. Uwagi o lewej krawędzi słuszne.
Tak cytując Andrzeja a odpowiadając także innym ;) z tym kadrowaniem to nie jest tak prosto jakby się wydawało... owszem dużo łatwiej się kadruje z mostu nad Motławą, troszkę gorzej z ruin po drugiej stronie czyli z Wyspy Spichrzów, bo tym razem poniosło mnie w krzaczory co by zyskać inny punkt widzenia :) Z tego miejsca spojrzenie moim zdaniem ciekawsze ale zabrakło troszkę mniejszej ogniskowej w tej mojej Sigmie. Dzięki za uwagi.
Uwagi jak przedmówcy. Dodam od siebie. Jeżeli wykonane tym co w podpisie to Sigma nie jest takim znowu kundlem jak tu często jest traktowana.
tak jak wyżej wspomniałem...dokładnie to ta Sigma ;) powodów do narzekań raczej nie mam i często mi służy w foceniu architektury czy krajobrazu.
krzysztofz24
20-12-2012, 12:47
Bardzo udany miejski krajobraz. Moze bym to ciut cieplej widzial, ale co kto woli;-).
Ogolnie mi pasuje.