PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Bogatka na patyku

tomek61
12-12-2012, 10:17
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img713.imageshack.us/img713/9060/dsc4264k.jpg)

mycza
12-12-2012, 10:54
Fajne, bo oddaje zimowy klimat.

razza
12-12-2012, 16:57
Eee patyk taki jakiś nienaturalny żeby nie napisać patykowaty i coś białego z niego zwisa i sikorka nieregulaminowo siedzi - ale mi się i tak podoba :)
pozdrawiam

evilseed
13-12-2012, 12:14
Technicznie bardzo dobre Tomku, ale czy jesteś zadowolony z tego zdjęcia? Pozdrawiam :)

razza
13-12-2012, 15:26
Technicznie bardzo dobre Tomku, ale czy jesteś zadowolony z tego zdjęcia? Pozdrawiam :)

.... obśmiałem sie równo :-D Pytanie retoryczne czy merytoryczne ??? Jak tak dalej pójdzie to w zasadzie autor zamieszczanego zdjęcia już niedługo winien będzie wytłumaczyć się z tego faktu. Określić swój osobisty stosunek do prezentowanej pracy oraz powiedzmy przedstawić ocenę wstępną własnego dzieła i uderzyć się w pierś ...:D - tchnie to lekką paranoją :D
Rozumiem Kamilu, że ja niczego nie przeoczyłem na forum z nowych zasad - to jest tylko twoja propozycja ?
pozdrawiam
Mariusz

evilseed
13-12-2012, 19:28
Mariusz wytłumacz mi, popełniłem nietakt wobec autora wątku? Złamałem regulamin forum, netykietę lub obraziłem Tomka?
Czy nie mam prawa zapytać się co sądzi o swojej pracy, szczególnie, że pamiętam wiele o niebo lepszych jego prac? A może nie mam prawa do wyrażenia swojej opinii o zdjęciu, które zostało zaprezentowane publicznie?
Bo może to nie ja rozsiewam wirusa paranoi :)

tomek61
13-12-2012, 19:51
Kamilu pytasz czy jestem zadowolony z tego zdjęcia?
Powiem tak , nigdy nie jestem w 100% zadowolony ze swoich zdjęć bo zawsze to jeszcze nie jest to i można by to zrobić dużo lepiej (ciekawiej).
Co do zdjęcia bogatki to oczywiście jest to tylko sikorka na patyku , w ponury , szary i mroźny dzionek - nic specjalnego ale dla mnie może być tym bardziej że ten rok jest dla mnie mało łaskawy , tak więc cieszę sie z każdej krótkiej chwili spędzonej w terenie i ze zrobionych zdjęć.
Nie jest to fota dla NG , na konkurs czy tez do albumu ale wydaje mi się ze chyba taka zła nie jest?
Czy coś się komuś podoba czy też nie , czy jest z tego zadowolony,to rzecz bardzo indywidualna i ciężko określić to jednym zdaniem
Pozdrawiam

TMB
13-12-2012, 19:56
Aż uśmiechnąłem się widząć spadające płatki śniegu :) Taki niby detal, ale fajnie to wygląda.
Patyk, mimo że obłamany, wygląda dla mnie dobrze. Sikorka jak sikorka.

Więc co ja będę mówił. Zdjęcie jest poprawne, dobre, ale tylko dobre.

ps. widzę że choroba "wściekłego tygrysa" rozszerza się :)

razza
13-12-2012, 21:07
Mariusz wytłumacz mi, popełniłem nietakt wobec autora wątku? Złamałem regulamin forum, netykietę lub obraziłem Tomka?
Czy nie mam prawa zapytać się co sądzi o swojej pracy, szczególnie, że pamiętam wiele o niebo lepszych jego prac? A może nie mam prawa do wyrażenia swojej opinii o zdjęciu, które zostało zaprezentowane publicznie?
Bo może to nie ja rozsiewam wirusa paranoi :)

W zasadzie częściowo sobie sam odpowiedziałeś. W zasadzie, to ja, przy następnym gorszym zdjęciu powinienem popełnić seppuku lub co najmniej opuścić forum - więc jak sadzisz Kamil ile nam pozostało czasu do seppuku bo w nieskończoność nie będziemy mieli samych lepszych i lepsiejszych a tłumaczyć się z tego faktu nie zamierzam z powodów oczywistych, tak mniemam :-D Oczywiście, nikt Tobie nie odbiera prawa do wyrażania opinii, ale czasami warto sie zastanowić jak ją wyrazić :) Tym bardziej, że to zdjęcie na innym forum spotkało sie z dobrym odbiorem i nikt od autora nie oczekiwał, że to zdjęcie będzie lepsze od najlepszego, bo tak się nie da - widać tam ludzie inni:)
W ten sposób także masz przyczynek do rozważań dla czego w tym dziale jest coraz mniej autorów i zdjęć :)
Kamil, wiesz że Ciebie lubię ... ale czasami zjedz snikersa za nim coś napiszesz . My tu są dla przyjemności a nie dla biczowania :)
pozdrawiam

evilseed
13-12-2012, 21:49
Kamilu pytasz czy jestem zadowolony z tego zdjęcia?
Powiem tak , nigdy nie jestem w 100% zadowolony ze swoich zdjęć bo zawsze to jeszcze nie jest to i można by to zrobić dużo lepiej (ciekawiej).
Co do zdjęcia bogatki to oczywiście jest to tylko sikorka na patyku , w ponury , szary i mroźny dzionek - nic specjalnego ale dla mnie może być tym bardziej że ten rok jest dla mnie mało łaskawy , tak więc cieszę sie z każdej krótkiej chwili spędzonej w terenie i ze zrobionych zdjęć.
Nie jest to fota dla NG , na konkurs czy tez do albumu ale wydaje mi się ze chyba taka zła nie jest?
Czy coś się komuś podoba czy też nie , czy jest z tego zadowolony,to rzecz bardzo indywidualna i ciężko określić to jednym zdaniem
Pozdrawiam
Zła nie jest :) Chciałem tylko nieco więcej wiedzieć na temat jak podchodzisz do tego zdjęcia, nic więcej.
Życzę Ci żeby następny rok był dużo bardziej dla Ciebie łaskawy, serdecznie pozdrawiam i czekam na więcej zdjęć :)