Zobacz pełną wersję : Materace Comfortbe - zna ktoś ?
http://www.comfortbe.pl/menu,1,home
Tanie są, ale czy sensowne ? Wątku o materacach wyszukiwarka nie znajduje więc zakładam nowy. Byliśmy zdecydowani na Estrellę Lux z pokrowcem Silver Active ale szukamy też bardziej oszczędnej wersji. Widziałem kilka opinii że są niby OK ale opiniom takim nie ufam bo mam wrażenie że o materacach to sami producenci i sprzedawcy w necie piszą.
Lepiej kupić kieszeniowy czy zwrócić uwagę na jakieś nowe wynalazki typu wysokoelastycznych pianek itp ?
Własnie, ja też jestem ciekawy bo muszę kupić, czy kupić taki z allegro za powiedzmy 600 od producenta polskiego, z 1000 z jakiegoś BRW, czy za jeszcze więcej z Janpolu czy MKFoam
mehmet efendi
11-01-2013, 19:24
Kupcie sobie z Koła.
http://www.mkfoam.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=294:medivis-lux-komfort-25&Itemid=105
Mam. Rewelacja.
sylwek789
27-04-2013, 10:00
Nie musisz się obawiać, ja też ci mogę polecić tą firmę. Sam kupiłem tam materac i to nie jest żaden chłam. My z żoną śpimy na na materacu kieszeniowym i po 2 latach (na razie tyle go mamy) wygląda wciąż jak nowy. Zastanawiałem się jeszcze nad wysokoelastycznym, bo był bardzo wygodny - kolega własnie u nich kupił i polecił mi, ostatecznie jednak kupiłem kieszeniowy, bo była przecena a fundusze jednak były dla nas w owym czasie bardzo istotne. A Sibiello, comfortbe to też Polski producent a materace ma w cenach jak z Allegro - też porównywałem, Janpol ci odradzam ew. MkFoam - ale ten sklep jest droższy i wcale nie lepszy.
kurcze, temat jak na zamówienie :D
szukam materaca min 160 x 200 był jakiś gąbkowiec ale stracił wigor,więc szukam czegoś nowego...
czego szukać ?
partyman
27-04-2013, 23:30
Również polecę materac z MK Medivis Lux.
(z własnego wyłącznie doświadczenia)
Klasa jak Tempur za rozsądne pieniądze.
W porównania do sprężyn, nawet kieszeniowych, to porównania brak.
Komfort absolutny.
Szanownym kolegom poradzę odrazu przymiarkę do termoelastycznych poduszek. Wbrew pozorom to b. istotny temat.
Różnicę zauważa każdy gość, nawet dziecko.
My już musimy coś kupić. Wybraliśmy osławioną Estrellę Lux z Koła ale...... I tu jest dylemat. Te Comfortbee czy te na Allegro (od niejakiego Bazyla) mają sporo niższą cene a koło gwarancję daje tylko na 2 lata. Teraz mamy jakiś z Allegro za 500zł (kupiony jakieś 4 lata temu) i też się dało na nim całkiem sensownie spać. I nie mamy pojęcia co zrobić
mehmet efendi
28-04-2013, 10:38
Ceny można negocjować wszędzie!
Z aledrogo zobaczcie, ile Wam za dostawę policzą.
Ja kupowałem u znajomego w salonie meblowym z dostawą do sypialni.
Koniecznie trzeba pójść do salonu i poleżeć na kilku. Różnice sa.
IKEA odradzam. 2-5 lat i kosz.
Jeszcze jedno.
Koniecznie musi być ażurowy stelaż.
Gdzieś pot musi być odprowadzony, a trochę przez noc wydzielimy.
Srebrne pokrowce można sobie darować. Ja brałem jakieś bambusowe.
Przy okazji warto dokupić poduszkę anatomiczną, w zależności, jak kto śpi najczęściej.
Gdyby co, to okolice Leszna, Gostynia mogę pomóc.
http://www.ewromeble.pl/index.php?p=1_4_Rawicz
foto4deg
04-05-2013, 00:59
Materac to najlepiej wybierać w sklepie. Położyć się, powiercić trochę. My jak kupowaliśmy materac, to nam specjalnie z magazyny przynieśli, położyliśmy się i leżeliśmy dobre 15 minut. Dla sprzedawcy nie był to żaden problem, a my się przekonaliśmy, że materac jest super. Służy nam już 4 lata i jeszcze posłuży. Lepiej wydać raz, a dobrze. Koło to dobra firma i ma rozsądne ceny. Jak kupować to tylko sprawdzone.
Co do poduszek - to bardzo indywidualna sprawa. To nie są poduszki dla każdego. Poduszkę dobiera się do pozycji, w której się najczęściej śpi - na brzuchu, plecach, czy na boku. I odradzam takie za 40-50 pln. Wygodna poduszka, z dobrego materiału, to podstawa.
sylwek789
02-06-2013, 12:57
Bazyla odradzam, jak szukałem info o sklepach to na bardzo wielu forach sporo osób go zjechało... co do koła do firma wydaje się spoko, ale ceny ma jednak droższe od comfortbe a na żywo nie różniły się materace. Ostatnio domówiłem poduszkę termoelastyczną od comfortbe i jak ktoś wyżej napisał - warto się do niej od razu przymierzyć. Bardzo wygodny był też, ale wówczas jak dla mnie za drogi - materac wysokoelastyczny. Sugeruje rozważyć tylko:
- wysokoelastyczny
- termoelastyczny
- kieszeniowy 7 strefowy
który z nich to już kwestia indywidualna - bez leżenia raczej się nie obędzie.
I koło jest w Gdyni (orłowo) i comfortbe (chylonia) - nic prostszego tylko pojechać - ale uważam że z uwagi na cenę jednak cb wygrywa - zwłaszcza, że ostatnio jak patrzyłem to stosunkowo często są promocję na jakieś konkretne towary
pixel878
08-09-2013, 16:16
Zostań lepiej przy comfortbe, tu masz fragment opinii z innego forum dot materacy:
"Pani ekspedientka namówiła mnie na materace Medivs Lux w pokrowcach Amicor. Co prawda miałem zamiar kupić inne, ale pani tak gorąco przekonywała o zaletach pokrowców Amicor, że wybrałem właśnie te polecane. Miały być mięciutkie, cieplutkie i najważniejsze - mieć działanie anty alergiczne. Nie było co prawda żadnego próbnika, ale pani była tak miła i przekonująca, że jej uwierzyłem i kupiłem, chociaż były droższe o 150 zł . Po otrzymaniu materaców, byłem tak zaskoczony, że oniemiałem, a później pomyślałem że to jakaś pomyłka. Pokrowce na materacach trudno nazwać pokrowcami. Są po prostu owinięte prawie przeźroczystym materiałem w rodzaju frotte." co prawda pisał ktoś o sklepie w Warszawie, ale to to samo co rozważałeś.
Ja znam firmę Comfortble. Kupiłam tam materac i jestem bardzo zadowolona.
Jakość jest naprawdę wysoka, a cena przystępna. Jeżeli chodzi o dostawę, tez nie mogę nic im zarzucić
Fascynujące że to kolejny wątek gdzie wypowiadają się ludzie z 0 postów. Marketing nie zna granic
mehmet efendi
05-10-2013, 18:06
:grin: