Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Lolita
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/12/2479462-2.jpg
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/2479462.jpg)
Muszę też kiedyś pobawić się z suszarą, wiatrakiem czy tez innym urządzeniem rozwiewającym włos :P
MZ tytuł nie pasuje. Za staro wygląda :)
Zdjęcie ok., choć szału nie robi.
blaise1973
07-12-2012, 09:21
Lubię Twoje zdjęcia, ale tym razem - jak dla mnie - to niewypał. Głowa wydaje się nienaturalnie duża (może to przez rozwiane czarne włosy kontrastujące z białą koronką) i to od razu rzuca się w oczy. Tytuł moim zdaniem też jest nieadekwatny do obrazu. Kusi Cię coś w tej dziewczynie, która ma być zaczynającym dojrzewać dzieckiem? Skoro zdjęcie ma prowokować (te czerwone usta, choć mnie się nie podobają, to zapewne jeden z elementów) i skoro używasz prześwitującej koronki, to dlaczego dziewczyna ma stanik? Zwłaszcza że jej biust nie jest okazały i wpisywałby się - gdyby go było widać - w kontekst wyznaczony przez Nabokova.
Aż prosi się o inną pozę - na fotelu, krawędzi łóżka - na pewno bardziej niedbałą i przez to kuszącą.
Lubię Twoje zdjęcia, ale tym razem - jak dla mnie - to niewypał. Głowa wydaje się nienaturalnie duża (może to przez rozwiane czarne włosy kontrastujące z białą koronką) i to od razu rzuca się w oczy. Tytuł moim zdaniem też jest nieadekwatny do obrazu. Kusi Cię coś w tej dziewczynie, która ma być zaczynającym dojrzewać dzieckiem? Skoro zdjęcie ma prowokować (te czerwone usta, choć mnie się nie podobają, to zapewne jeden z elementów) i skoro używasz prześwitującej koronki, to dlaczego dziewczyna ma stanik? Zwłaszcza że jej biust nie jest okazały i wpisywałby się - gdyby go było widać - w kontekst wyznaczony przez Nabokova.
Aż prosi się o inną pozę - na fotelu, krawędzi łóżka - na pewno bardziej niedbałą i przez to kuszącą.
1. Głowę to ma akurat malutką, włosy ma wielkie:)
2. Chciałbyś aby Twoja 16letnia córka pokazywała piersi?:) nawet jeśli ma koronkę to nie namawiam niewinne dziewczęta na siłę do paradowania bez stanika.
3. Fota miała być delikatna i subtelna tak jak i modelka, nie erotyczna, jako ciekawostkę dodam że spodobała się w redakcji Vogue'a - co oczywiście nie musi być wyznacznikiem super foty ale pokazuje że może tam odebrali ją tak ja chciałem ukazać :) dlatego byłem ciekaw tutejszych reakcji
Pozdrawiam
blaise1973
07-12-2012, 15:02
1. Głowę to ma akurat malutką, włosy ma wielkie
2. Chciałbyś aby Twoja 16letnia córka pokazywała piersi? nawet jeśli ma koronkę to nie namawiam niewinne dziewczęta na siłę do paradowania bez stanika.
3. Fota miała być delikatna i subtelna tak jak i modelka, nie erotyczna, jako ciekawostkę dodam że spodobała się w redakcji Vogue'a - co oczywiście nie musi być wyznacznikiem super foty ale pokazuje że może tam odebrali ją tak ja chciałem ukazać dlatego byłem ciekaw tutejszych reakcji
Pozdrawiam
Jak widać, co do włosów się zgadzamy - jest ich dużo, są ciemne i rozwiane, co optycznie (plus ujęcie od dołu) powiększa głowę dziewczyny.
Rozumiem ograniczenia w pracy z młodziutką dziewczyną (chociaż akurat mam dwóch synów:)). Doskonale rozumiem też, że to nie miała być fotografia dla szukających mocnych wrażeń. Ale jeśli tytułujesz zdjęcie "Lolita", jednoznacznie sugerujesz istnienie erotycznego napięcia. I ono musi na nim być. To nie ma być erotyzm dosłowny, wulgarny. Przeciwnie - powinien być subtelny, niewinny, ale i kuszący. Tego mi właśnie na tej fotografii brakuje. Tej nutki erotycznego napięcia, nie wiem, czegoś w rodzaju klimatu zdjęć Davida Hamiltona (choć może łagodniejszego:))
Pozdrawiam, czekając niecierpliwie na kolejne Twoje zdjęcia
jako ciekawostkę dodam że spodobała się w redakcji Vogue'a
Chodzi o ten taki portalik do wrzucania fot?
Za mało Lolity w lolicie.
Widziałeś kiedyś lolitę ? Myślisz, że się maluje ? Że jej to potrzebne ?
Sam brak cycków to za mało.
Dla mnie to zdjęcie to galerianka przed wyjściem do pracy.
Chodzi o ten taki portalik do wrzucania fot?
nie bagatelizowałbym tego aż tak:)
wrzucać fotki to można wszędzie, a tam akurat ocenia Cię redaktor papierowego wydania włoskiego Vogue zanim
Ci wrzucą fotke (i jeśli wrzucą). Więc dla mnie to jest jakieś wyróżnienie. Zwłaszcza że wzięli jedną moją prace do Milano w ramach wystawy najlepszych.
krzychun
07-12-2012, 19:06
Gratuluję.
Zdjęcie w Twoim stylu, nie lepsze i nie gorsze od poprzednich chociaż tym razem mnie nie powaliło. Ale jest fajnie.
dlatego byłem ciekaw tutejszych reakcji
I teraz widzisz rozrzut jak ruska katiusza : ))))) Za głosem, którego ludu się kierować co? :D Też mam takie problemy jak fota ukazuje się np. we Wproście albo innej Gazecie Prawnej, a potem nie przechodzi głosowania na jakimś portalu i zostaje strącona w czeluście.
A niee, to jak to zatwierdził redaktor włoskiego wydania Vogue to zupełnie zmienia postać rzeczy.
To ja przepraszam źle może popatrzyłem na zdjęcie.
No tak, to intrygujące zniekształcenie perspektywiczne twarzy, gra cieni, subtelna ale frywolna, prowokująca choć niedojrzała. Majstersztyk, po prostu dzieło...
A niee, to jak to zatwierdził redaktor włoskiego wydania Vogue to zupełnie zmienia postać rzeczy.
To ja przepraszam źle może popatrzyłem na zdjęcie.
No tak, to intrygujące zniekształcenie perspektywiczne twarzy, gra cieni, subtelna ale frywolna, prowokująca choć niedojrzała. Majstersztyk, po prostu dzieło...
dobrze Pan popatrzył, zdjęcie jest średnie
a tam akurat ocenia Cię redaktor papierowego wydania włoskiego Vogue zanim
Ci wrzucą fotke (i jeśli wrzucą).
I w Mikołaja tez wierzysz? :D
I w Mikołaja tez wierzysz? :D
w Mikołaja nie:) ale w redaktorkę Vogue'a już tak, tym bardziej że gadałem z jej asystentką