PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zawijas...

Sebastianito
06-12-2012, 00:25
Poranne światło na plaży "Oxroad Bay" niedaleko North Berwick.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img819.imageshack.us/img819/1952/dsc0008podpis.jpg)

|Nikon D200|Sigma 10-20@10mm|ISO100|f/8|od 1/2 do 2,5 sek co +/-1EV|

Pozdrawiam.

krzysztofz24
06-12-2012, 12:42
Na poczatrku napisze, ze dzisiaj sie obudzilem chyba z nastawieniem na naturalna kolorystyke:-);-).

Co do zdjecia, kadrowo bardzo fajny dol. Ten kamien, ulozenie piasku przy nim, widoczna faktura plazy-ekstra. Skala sterczaca w niebo, cos tam widac, ale jesli by sie dalo to ciut z EV do przodu raczej. Niebo ladnie gra dopelniajac calosci.
Ogolnie kadrowo spoko, mam wrazenie lekkiej ciasnoty. Ale patrzac na horyzont po lewej czuje tez troche przstrzeni...

I teraz o kolorystyce.
Dol jak dla mnie idealny. Barwa piasku i przede wszystkim skal-super. Szczegolnie skaly.
Niebieski na niebie spoko, moze ciut mnie intensywnie. (Ale patrz pierwsze zdanie;-)).
Pomaranczowy na chmurkach w okolicach slonca elegancki.
I teraz lyzka dziegciu w beczce miodu. Ten zolty przy sloncu w polaczeniu z lekkim przepalem az szczypie w oczy. Na wodzie ponizej tez nie za dobrze to wyglada.

Ogolnie spoko, fajnie na zdjeciu, pasuje. Po za tym, co sie dzieje w okolicach slonca na niebie i wodzie.

Sebastianito
06-12-2012, 17:49
Dziekuje Krzysztof, zdaje sobie sprawe, ze nie jest to fota gornych lotow...

Nikonozaur
06-12-2012, 19:13
Mnie osłabia czerń sterczącej skały, to pozostałości po połówce czy ten typ tak ma? Reszta, a szczególności PP jest ok.

Sebastianito
06-12-2012, 20:03
Ciezko mi powiedzec, ze ten typ tak ma...

Bartekkw
06-12-2012, 23:28
Mnie osłabia czerń sterczącej skały

Faktycznie jakoś ciemno tam jest.
Niemniej jednak fot dobry - PP dobrze wyszedł

hubal
07-12-2012, 13:11
Ogólnie zdjęcie ok... Ale ja trochę z innej beczki ... Mam takie wrażenie od jakiegoś czasu, że wszystkie "morskie" zdjęcia z "wysp" są obrabiane w ten sam sposób i mają jednakową kolorystykę, przez to wydają mi się takie same. Od razu pragnę zaznaczyć , że to tylko takie moje luźne spostrzeżenie, a nie żaden zarzut... Tym bardziej ze same w sobie są w wiekszości bardzo dobrymi pracami :) Tylko oglądając kolejny kadr tak obrobiony, mam wrażenie że już go widziałem i to wielokrotnie :)