PDA

Zobacz pełną wersję : Nowa polityka na FB?

rafal1980
29-11-2012, 18:33
Natknąłem się przed chwilą na kilka podobnych wpisów na fb ;) Może wam się przyda :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"W odpowiedzi na nową politykę FB informuję, że wszystkie moje dane personalne, ilustracje, rysunki, artykuły, komiksy, obrazki, fotografie, filmy itd. są obiektami moich praw autorskich (zgodnie z Konwencją Berneńską).

W celu komercyjnego wykorzystania wszystkich wyżej wymienionych obiektów praw autorskich w każdym konkretnym przypadku wymagana jest moja pisemna zgoda!

FB jest teraz firmą publiczną. Dlatego też wszystkim użytkownikom tego portalu społecznościowego zaleca się umieszczenie na swoich stronach podobnych «powiadomień o prywatności», inaczej (jeżeli powiadomienie nie było opublikowane na stronie chociaż 1 raz), automatycznie pozwala się na dowolne wykorzystanie danych z waszej strony, waszych zdjęć i informacji, opublikowanych w wiadomościach na profilu waszej strony.

Każdy, kto czyta ten tekst może skopiować go na swój profil FB. Dzięki temu będzie chroniony ustawą o prawach autorskich.

Tym komunikatem informuję FB o tym, że rozpowszechnianie, kopiowanie, rozgłaszanie moich informacji osobistych lub każde inne działania w odniesieniu do mojego profilu w sieci społecznościowej są zabronione bez mojej zgody. Powyższe zakazy dotyczą także współpracowników, studentów, agentów lub każdego innego personelu w ten czy inny sposób nadzorowanego przez FB.

Informacja, umieszczona w danym ID jest poufna. Naruszanie prywatności moich danych jest naruszeniem prawa (UCC 1 1-308-308 1–103 i Statutu Rzymskiego).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

qualin
29-11-2012, 18:40
Kolejne spamowe lancuszki wyssane z palca.
Wystarczy tylko wujka googla odpalic: http://bslab.pl/2012/11/26/facebook-berne-convention-kolejny-spam-na-fb/

rafal1980
29-11-2012, 18:44
Dzięki za info ;)

BsK1
29-11-2012, 19:28
dobrze, ze usunalem daremne "FB"...

Sendilkelm
29-11-2012, 19:52
dobrze, ze usunalem daremne "FB"...

A jak się usuwa FB? I skąd? :wink:

BsK1
29-11-2012, 20:10
W ustawieniach prywatnosci bodajze, musisz poszukac.

Aras
30-11-2012, 18:25
Zadziwiające formy przybierają w dzisiejszych czasach łańcuszki. Kiedyś, gdy nie było internetu to były zwykłe listy typu "Wyślij ten list do 10 osób. Jak nie wyślesz to...". Naprawdę jestem pełen podziwu dla ludzi którzy je wymyślają. Niestety równie zadziwiające jest to, że inteligentni, trzeźwo myślący ludzie na te łańcuszki się nabierają i rozsyłają je dalej...

rafal1980
30-11-2012, 18:30
Internet to miejsce pełne absurdów, czasem to co wydaje się niemożliwe - okazuję się prawdą ;)

Art Erie
30-11-2012, 19:50
Co to jest FB? To jakieś FP z drugim brzuszkiem?
:mrgreen:

MARTINK
01-12-2012, 09:59
Co to jest FB? To jakieś FP z drugim brzuszkiem?
:mrgreen:

Taa, extremalnie szybkie (2x szybsze) synchro w lampie :D

mcl
01-12-2012, 15:19
po takich wątkach to ja się przestaję dziwić, że ludzie wpłacają dużą kasę na amber gold

marekb
01-12-2012, 16:30
http://www.snopes.com/computer/facebook/privacy.asp

rychu_cmg
01-12-2012, 22:13
To może podłącze się pod temat. Od kilku dni mam problem z dostępem do facebooka. Wszystkie strony mi dobrze działają tylko nie nie FB. Przy próbie wejścia na facebooka wyświetla mi błąd DNS. Mimo to mogę rozmawiać ze znajomymi z FB przy użyciu zewnętrznego komunikatora. Wyczyściłem pamięć przeglądarki i dalej nic. Próbowałem wejść przez Chrome, Firefoxa i IE. Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem ?