Zobacz pełną wersję : Okazja, długi jasny zoom !
Robert_P
29-11-2012, 15:29
Jest pewien rodzynek na allegro (http://allegro.pl/interfoto-sigma-200-500-2-8-apo-ex-dg-2x-nikon-i2816061006.html), może ktoś będzie zainteresowany :)
Sporo pytań o dobre długie szkło więc polecam . Ma tylko jeden minus , no może dwa :)
ps.
1. Dodam że to to nie moje szkło :)
2. W związku z niezwykłością tej oferty tutaj wrzuciłem , jeśli ktoś uzna że lepiej do cafe lub w kosmos nie będe miał żalu :)
he he i chyba D80 pod to podpieli............. nie napisali, że z DX wyjdzie inaczej ;-) .
marzyciel9
29-11-2012, 15:43
Swoja drogą ciekawe do jakich konkretnie zdjęć ktoś go używał.
marcin_G
29-11-2012, 21:33
Swoja drogą ciekawe do jakich konkretnie zdjęć ktoś go używał.
Jak to jakich? - jak to Sigma: spacerzoom
hehe albo jakis portrecik z niewielkiej oddali :) pzdr.
lukaszD1x
29-11-2012, 21:47
To jest D7000 a nie D80 :) ciekawa oferta
Kupiłbym, ale nie mam przyczepki...
RobertMiernik
30-11-2012, 00:16
Wcale przyczepka nie jest konieczna, jak na światło i zakres szkło jest prawie naleśnikiem ;)
Z takim swiatlem to do kosciola jak znalazl. ;)
Wystukane na telefonie. Sorry za brak polskich liter.
Niby 44 tys, ale jaka oszczędność na siłowni! Kupujesz 'szkiełko' i nie musisz kupować rocznego karnetu! :D
Obiektyw fajny. Nie jest taki ciężki... Gorzej jak jest ze skrzynią transportową - razem ok 40 kg...
Niezła rysa na soczewce. I tradycyjnie nie ma wpływu na zdjęcia :lol:
militarius
30-11-2012, 11:28
fajna portretówka ;)
RobertMiernik
30-11-2012, 12:01
Niezła rysa na soczewce. I tradycyjnie nie ma wpływu na zdjęcia :lol:
Rysa na przedniej soczewce nie ma wpływu na zdjęcia, jaka by nie była, weź sobie marker i narysuj taką nawet 4 razy grubszą. Nie będzie różnicy...
pioter m
30-11-2012, 21:10
Rysa na przedniej soczewce nie ma wpływu na zdjęcia, jaka by nie była, weź sobie marker i narysuj taką nawet 4 razy grubszą. Nie będzie różnicy...
Zalezy, jak gleboka, a nie, jaka szeroka. Rysa (gleboka) na przedniej soczewce moze byc powodem nieladnych flar.
Kurde, pamiętam jak ta sigma się pojawiła....gdyby nie ta cena i moje wątłe ciało już bym ją miał ;) Idealna portretówka na jackowe plenery. Przyczaiłbym się na jakimś drzewie i miałbym wszystkie stylizacje z wszystkich grup każdej modelki ;)
"Obiektyw niewiele używany". Jak bardzo niewiele trzeba używać obiektyw, żeby go tak zajechać i tak zarysować przednie szkło? I jeszcze twierdzić, że w 100% sprawny? Za tę rysę na dzień dobry bym odjął przynajmniej 10% sprawności :-)
RobertMiernik
01-12-2012, 12:02
"Obiektyw niewiele używany". Jak bardzo niewiele trzeba używać obiektyw, żeby go tak zajechać i tak zarysować przednie szkło? I jeszcze twierdzić, że w 100% sprawny? Za tę rysę na dzień dobry bym odjął przynajmniej 10% sprawności :-)
Widać, że nigdy nie miałeś w ręce nic dłuższego skoro nie wiesz jak można zjechać...
Widać, że nigdy nie miałeś w ręce nic dłuższego skoro nie wiesz jak można zjechać...
Moja pelnoletnia czterysetka wyglada lepiej :wink:
Ciekawe czy ten kot ze zdjęcia wchodzi w skład zestawu.
RobertMiernik
01-12-2012, 16:28
Ciekawe czy ten kot ze zdjęcia wchodzi w skład zestawu.
A to nie zestaw czyszczący? ;>
A mnie sie zdaje ze to kot te ryse zrobil, a w dodatku jest wlascicielem szkla :)
Zwłaszcza pisząc, że szkło mało używane :-)
Zwłaszcza pisząc, że szkło mało używane :-)
Na pewno ;) Jak ktoś wydaje 90 czy 100 tysi na szkło, to głównie po to żeby w "szafie" leżało.
ja to tak sobie kombinuję, że to pewnie jest egzemplarz z wypożyczalni sigmy.
kaliszfornijczyk
03-12-2012, 23:45
ja to tak sobie kombinuję, że to pewnie jest egzemplarz z wypożyczalni sigmy.
z pewnością tak. Kaucja wynosi dwa średniej klasy samochody.
Już go miałem licytować ale odpuściłem bo nie zmieści się do mojej torby a nie chcę wywalać kasy na nową torbę na sprzęt (no chyba że ktoś z siłowni będzie miał do odsprzedania używaną torbę ;) )
hipcio_stg
10-12-2012, 15:11
Jeżeli ktoś nie zdążył to kolejna szansa... http://allegro.pl/interfoto-sigma-200-500-2-8-apo-ex-dg-2x-nikon-i2857640118.html