PDA

Zobacz pełną wersję : Jeszcze zarządzanie kolorem w W7

T&T
26-11-2012, 19:19
W ustawieniach panelu sterowania, w zarządzaniu kolorem znajdują się urządzenia i profile z nimi skojarzone. Mam tam między innymi drukarkę do której są przypisane profile ale tylko te, które występują w sterowniku drukarki. Natomiast w systemie mam zainstalowane jeszcze inne profile drukarki. Mogą być one dostępne jak użyję opcji "użyj moich ustawień...." i dodam spośród całej reszty z systemu.
Druga sprawa, że profile te są dostępne w PS-ie i można je włączyć przy drukowaniu odbitek. Tylko czy PS z nich korzysta skoro nie są one skojarzone z drukarką w panelu sterowania? Pytanie jest takie czy nic nie zmieniać w ustawieniach zarządzania kolorem, czy zastosować opcję "użyj moich ustawień..." i skojarzyć odpowiedni profil drukarki. Jak się wyłączy opcję "użyj moich ustawień", dodane wcześniej profile giną i z tego wynika, że nie są skojarzone z drukarką.
Ktoś kiedyś pisał, że w tym panelu lepiej nic nie zmieniać. Pytam jednak bo niem mam pewności czy PS w trakcie drukowania korzysta z tych dodatkowych profili skoro system ich nie kojarzy z drukarką.