Zobacz pełną wersję : Jaki plecak do D3 + laptop 15,4
Jestem zainteresowany kupnem plecaka Lowepro CompuTrekker AW ,czy zmieści się do niego D3 specyfikacja mówi że ma tylko 12,5 cm wysokości, ale podobno rozmiar rzeczywisty jest inny, czy ktoś z kolegów ma taki zestaw i może to potwierdzić że będzie się nadawał ?
D3 wystaje (podobnie jak Sony z gripem widoczne tutaj: http://www.swiatobrazu.pl/recenzja_lowepro_computrekker_aw.html). Właściwie to potrzebujesz Plusa, ale to jest dość spore bydlę.
markB bardzo dziękuje za pomoc o to właśnie mi chodziło
Mam CompuTrekker AW i mieszczę D700 z gripem. To prawda, że jest lekko za wysoki ale plecak spokojnie daje radę. Dużym plusem jest to, że mogę spokojnie schować body z zapiętym 70-200 i nieodwrócona osłoną.
marek2004 dziękuję a możesz napisać jaka jest rzeczywista głębokość tego plecaka, D3 ma -16cm jest troszkę mniejszy od D700 z gripem ,myślę że powinno być ok
Los_Pablos
27-11-2012, 20:59
Potwierdzam słowa marek2004. Do plecaka wkładam wprawdzie D300s z gripem(niecałe 16cm wysokości) . Aparat wystaje jak w linku markB, ale bez problemu się zamyka. Zresztą za 150 zł za używkę w bardzo dobrym stanie aż żal było nie kupić i samemu zobaczyć jak to wygląda. Nie wiem jak będzie z tym lapkiem. Mi z Toshibą 15,6 się nie domyka. Jeden róg kompa wystaje, ale ja lapka sporadycznie zabieram razem ze sprzętem foto, więc traktuję to jako "gratis".
Edyta: Jeżeli chodzi o Twoje pytanie maro842, to jest to 13cm mierząc od spodu do zamka. Przynajmniej tak mi wyszło.
jeszcze raz wielkie dzięki Panowie wszystko jasne pozostaje mi kupić CompuTrekker AW plus, albo Lowepro Vertex 200 AW :cry:
Z CompuTrekker AW plus będziesz wyglądał jak z małą szafą na plecach. Jak dla mnie jest ogromny. To, moim zdaniem plecak do transportu dużej ilości sprzętu a nie do codziennego użytkowania.
Nie wiem ile i jaki masz sprzęt ale jak chcesz pakować w plusa to gratuluję stanu posiadania. Potwierdzam pomiar Los_Pablos. U mnie również 13cm i spokojnie mieszczę D700 z gripem (17cm) + wszystko co mi potrzebne razem z dużą wodą mineralną (1,5l) :)
marek2004 nie mam tyle tego żeby zapakować pełen plecak, raptem parę szpargałów,masz rację z tą szafą nie wiem czy nie odpuszczę i zrezygnuje z laptopa w kazdym bądź razie dzięki za pomoc