Zobacz pełną wersję : Dodatkowe zasilanie do SB900.
Potrzebuję dodatkowego powera do lampy aby szybciej się ładowała (lepsza wydajność w serii).Na eneloopach i innych AA szybko słabnie.Co polecacie?
zasilacz do SB-900:
Nikon SD-9
Yongnuo SF-18N
Yongnuo SF-17N
czy jakiś Photixa
Znalazłem na Aledrogo Meike odpowiednik SD-9 w dość dobrej cenie.Używał ktoś?
Walczyłem z zamiennikami ale trudno było zauważyć przyspieszenie działania SB-900.
Straciłem sporo kasy na tych eksperymentach.
Dopiero zakup SD-9 spowodował widoczną poprawę szybkości błyskania.
Polecam.
eles
adolfik9501
27-11-2012, 23:45
Walczyłem z zamiennikami ale trudno było zauważyć przyspieszenie działania SB-900.
Straciłem sporo kasy na tych eksperymentach.
Dopiero zakup SD-9 spowodował widoczną poprawę szybkości błyskania.
Polecam.
eles
Z tego co widziałem, na zagramanicznych forach, i jeśli mnie pamięć nie myli to Pixele były sporo szybsze od YN i jego klonów (Phottix, Meike, Alpha itp.).
pJarosław
10-12-2012, 10:51
Pixel daje rade, po roku uzytkowania, kabel tylko troche sie rosciagnol :)
Lampa szybciej sie laduje!
Pozdrawiam
Jaro
Czy ktoś używał Yongnuo ? Cenowo są bardzo tanie...
adolfik9501
12-12-2012, 14:01
Czy ktoś używał Yongnuo ? Cenowo są bardzo tanie...
Tu masz porównanie Pixela do YN: http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?p=10466408#post10466408
EDYTA: Tutaj zaś test opis Pixela (niestety zdjęcia pozdychały): http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=896434
adolfik
Dzięki za linki. Z tego testu wynika że nie warto brać YN. Swoją drogą że też chciało się komuś robić takie testy hehe...
adolfik9501
13-12-2012, 12:17
(...) Z tego testu wynika że nie warto brać YN. (...)
YN, a także wszystkie inne, co nie zwą się Nikon i Pixel, bo to jeden pies.
Swoją drogą że też chciało się komuś robić takie testy hehe...
Chciało, czy nie grunt, że mamy skąd takie szczegółowe informacje czerpać. Chwała im za to, że nie mają bardziej ludzkich zainteresowań ;)
A może mi ktoś powiedzieć, czym one się różnią? To nie jest tylko pudełko z kabelkiem?
Jest tam w takim zasilaczu jakaś elektronika albo coś?
A może mi ktoś powiedzieć, czym one się różnią? To nie jest tylko pudełko z kabelkiem?
Jest tam w takim zasilaczu jakaś elektronika albo coś?
Mają elektroniki i to nie mało - zewnętrzne zasilanie lamp to 110V (o ile dobrze pamiętam).
Tak więc aby z 8x1.2-1.5V zrobić 110V to nie tak mało tej elektroniki trzeba.