Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Wieki mnie tu nie było...
...tak, że po krótkiej przerwie coś wstawię ;)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img835.imageshack.us/img835/9510/tsmll.jpg)
2.
źródło (http://img6.imageshack.us/img6/125/56435960.jpg)
3.
źródło (http://img839.imageshack.us/img839/8436/drsmll.jpg)
Będę pierwszy. 1 i 2 najbardziej mi się podoba.
1 najlepsza - "ciekawa" twarz i dodatkowo to światełko robi fajny klimat.
JaroPienza
22-11-2012, 20:29
Genialne wszystkie jak dla mnie
Travis6Strong
22-11-2012, 20:36
Zdjęcia Świetne, i niech nikt nie mówi, że wiek ma coś do talentu ;)
1 najbardziej podpasowała
1. dla mnie rewelacja! Mistrzostwo!
Jedynka najlepsza. Lubię takie twarze fotografować - mnóstwo detali, emocji i ten przekaz jaki ze sobą niosą.
Jedynka rewelacyjna - ale to już wiesz. Reszta też bardzo dobra.
Wszystkie portrety rewelacyjne... Esencja ;)
Jedynka jest jednak wybitna. To światło i gołębie uzupełniły idealnie kadr. Miło oglądać takie prace.
i niech nikt nie mówi, że wiek ma coś do talentu ;)
Jeśli można prosić, to sprecyzuj swoją myśl.
Witam,
Nie kojarzę Cię z "kiedyś", niestety, ale to mój błąd :-(. Pokazałeś nam tu prawdziwe FOTOGRAFIE !!! Jedynka to już w ogóle miazga, dawno nie widziałem tu tak dobrej foty !!!. Jak widzę takie perełki, to mam ochotę sprzedać te wszystkie foto graty i zająć się czymś innym... Wstawiaj coś częściej !!!
Pozdrawiam, QuadMan.
Czekam na następne
fotografia przez F
O właśnie, też poproszę :D
Nie kojarzę Cię z "kiedyś", niestety, ale to mój błąd :-(.
To "kiedyś" było rok temu :D ;)
Pokazałeś nam tu prawdziwe FOTOGRAFIE !!! Jedynka to już w ogóle miazga, dawno nie widziałem tu tak dobrej foty !!!. Jak widzę takie perełki, to mam ochotę sprzedać te wszystkie foto graty i zająć się czymś innym... Wstawiaj coś częściej !!!
Dzięki wielkie! :) Postaram się coś sensownego wrzucać co jakiś czas :)
Travis6Strong
23-11-2012, 23:28
Popatrzcie najpierw na fotografie autora - które są świetne, a później wejdźcie na jego portfolio.
W zakładce "O mnie" .. pozwolę sobie zacytować , ma napisane "Urodziłem się w roku 1993"
Nie rozuziem tych peanów. Cyknięte z bliska jakieś menele na małej głębi ostrości, zdjęty kolor. Jak za przeproszeniem "zapita morda", jest na zdjęciu, to już wspaniału portet?
Nie rozuziem tych peanów. Cyknięte z bliska jakieś menele na małej głębi ostrości, zdjęty kolor. Jak za przeproszeniem "zapita morda", jest na zdjęciu, to już wspaniału portet?
Wytłumaczę, przynajmniej spróbuję... Skupie się na jedynce. Wszystko tu pasuje: bohater tego portretu do wysypiska śmieci, wyraz jego twarzy i spojrzenie, ptaki po lewej budujące nastrój, wreszcie światło i bardzo dobra konwersja do BW. Kurdę, to tak jakby ślepemu o kolorach opowiadać.... Fota zapada w pamięć, jakże jest inna od tych dopieszczonych, plastikowych glamurków !!!! Naprawdę tego nie widzisz ????
Pozdrawiam, QuadMan.
Jeśli chodziło Ci o zdjęcie nr 1 to sobie wypraszam, bo to mój tata. A jeśli chodzi o 3, to tak, to jest menel, ma zapitą twarz, tylko tu nie chodzi o samą fotografię, chodzi o sposób wykonania i samą możliwość zrobienia temu człowiekowi zdjęcia (pewnie pomyślisz, że wystarczyło dać 3,50 na wino, żeby dał się sfotografować) otóż nie :)
OK, na 1 ptaszki "robią robotę", ale w 2 i 3 nic szczególnegi nie ma.
Jeśli chodziło Ci o zdjęcie nr 1 to sobie wypraszam, bo to mój tata. A jeśli chodzi o 3, to tak, to jest menel, ma zapitą twarz, tylko tu nie chodzi o samą fotografię, chodzi o sposób wykonania i samą możliwość zrobienia temu człowiekowi zdjęcia (pewnie pomyślisz, że wystarczyło dać 3,50 na wino, żeby dał się sfotografować) otóż nie :)
Nie, mówiłem o 3 :). Na jedynce widać, zamyślonego, inteligentnego człowieka :)
TheKilla
24-11-2012, 00:12
@Mi1980... mordę to ja tu widzę, ale niewyparzoną.
Zastanów się zanim coś napiszesz, Tobie by chyba przyjemnie nie było czytać takie rzeczy pod swoim adresem...?
Bardzo dobre foty, nic dodać, nic ująć.
Tekstura na 2 zastosowana perfekcyjnie, z gustem; obróbka zrobiła na mnie wrażenie.
Lubię patrzeć na prace tak młodych i zdolnych:)
Nie, mówiłem o 3 :). Na jedynce widać, zamyślonego, inteligentnego człowieka :)
Kpisz?
... pozwolę sobie zacytować , ma napisane "Urodziłem się w roku 1993"
Co, ku**a?! 93 rocznik i takie zdjęcia?! Oddaje aparat na Caritas.
Co, ku**a?! 93 rocznik i takie zdjęcia?! Oddaje aparat na Caritas.
hehehe no miło mi :D
mala strzelba
25-11-2012, 15:19
Wszystkie trzy Rewelacja, Jedynka super swiatlo i ptaki w tle...zreszta za slaby jestem zeby takie foty oceniac. Jest sie od kogo uczyc
damian.dab85
25-11-2012, 17:46
Jakim obiektywem wykonałeś zdjęcia ?
Jakim obiektywem wykonałeś zdjęcia ?
Pierwsze i trzecie Nikkorem 20mm F2.8
A drugie Heliosem F2 podpiętym pod D700
Wreszcie coś prawdziwego. Gratulacje, te portrety rzeczywiście przedstawiają LUDZI.
P.S. 3 troszeczkę za płasko IMHO
Bartekkw
29-11-2012, 12:38
Super fotki - 1ka chyba najciekawsza
Nr. 3 - to rodzynek sam w sobie
SADPUNK44
30-11-2012, 22:44
Dla mnie absolutny kanon, jak napisał pgaik, Esencja!:D
Dla mnie absolutny kanon, jak napisał pgaik, Esencja!:D
Dzięki ! Dostałem dziś 5+ (więcej się nie da) na studiach za nie (zaliczenie) :D
SADPUNK44
01-12-2012, 21:33
Dzięki ! Dostałem dziś 5+ (więcej się nie da) na studiach za nie (zaliczenie) :D
Gratulacje, który rok?:D
Gratulacje, który rok?:D
Pierwszy :P dopiero po maturze jestem :D
SADPUNK44
02-12-2012, 15:37
Pierwszy :P dopiero po maturze jestem :D
Gówniarzu, ludzie latami wypracowują sobie styl, a Ty...
:D:D:D
Masz talent...:p
Gówniarzu, ludzie latami wypracowują sobie styl, a Ty...
:D:D:D
No ja robię zdjęcia hmmm od 3 lat :D (wliczając pierwszą cyfróweczkę).
kapitalne zdjęcia i autor z talentem... miazga
kapitalne zdjęcia i autor z talentem... miazga
Za każdym razem jak czytam takie komentarze nt. swoich prac to mi się buźka cieszy od ucha do ucha :D
Za każdym razem jak czytam takie komentarze nt. swoich prac to mi się buźka cieszy od ucha do ucha :D
Tylko nie spocznij na laurach. Pierwsze powodzenia i sukcesy mogą jak to mówią przewrócić w głowie. Powodzenia.
Tylko nie spocznij na laurach. Pierwsze powodzenia i sukcesy mogą jak to mówią przewrócić w głowie. Powodzenia.
To dodatkowa motywacja do działania : )))