Zobacz pełną wersję : Wyjazd do Paryża
Witajcie Koledzy.
W grudniu wybieram się do Paryża na urlop i mam takie pytanie,
Czy znacie może jakieś miejsca w okolicach Paryża do zwiedzania?
W Paryżu byłem kilkakrotnie, dlatego chciałbym zobaczyć coś poza nim,
Z upatrzonych miejsc mam Saint Michael z Saint Malo, ale chicałbym coś bliżej, bo jednak tam od Paryża jest kilkaset kilometrów,
Za Wszystkie propozycje bede bardzo wdzięczny
Pozdrawiam.
Przejedz sie np do giverny, miejsca urodzin moneta i inspiracji dla wielu jego slynych motywow
Wprawdzie zimą monet nie malowal pejzazy w giverny, ale ty bedziesz mogl za to zrobic oryginalne fotki :-)
To jest jakies 70 km od paryza
katons77
22-11-2012, 01:00
Ja proponuję Lasek Buloński,.....
To ja z pytaniem do kolegi bajcy1, znasz jakieś godne polecenia hostele, hotele ? I też podpinam się do pytania - będę pod koniec lutego.
Ja proponuję Lasek Buloński,.....
Ta, a zwłaszcza postawiony tam biały samochód z panią w środku, która jak jest zajęta, to włącza czerwoną lampkę:D
Moro, niestety ja tam sie wybieram do rodziny, dlatego tez nigdy mnie nie interesowały żadne Hostele, wiec nie jestem w stanie Ci pomóc w tym przypadku.
A j Ci polecam Disney Land. Niby dla dzieci, niby komercja i plastik, ale bylem tam kilka lat temu i planuje wrócić. Tym razem już z własnym dzieckiem, jak troszkę podrośnie.
A j Ci polecam Disney Land. Niby dla dzieci, niby komercja i plastik, ale bylem tam kilka lat temu i planuje wrócić. Tym razem już z własnym dzieckiem, jak troszkę podrośnie.
Wiem, tam również byłem i z miłą chęcią bym tam wrócił, ale raczej w lecie. Może lepiej wypisze, gdzie już byłem. a Więc:
Wszystkie główne zabytki Paryża i parki, Wersal, Disneyland, La Defense, Zoo i Safari w Thoiry, no i teraz szukam czegoś jeszcze, o czym nie słyszałem, a jest godne polecenia.
Giverny zimą to nietrafiony pomysł,
w miare blisko Paryża jest Fontainebleau.
no własnie tak myslałem, że Giverna w zimie to nie tak, zwłaszcza ze patrzyłem i w lecie to tam pięknie musi być. Własnie zastanawiam się nad Fontainebleau;)