Zobacz pełną wersję : Macro Ai-S czy AF?
Musashi_Miyamoto
21-03-2007, 13:59
Witam, zamówiłem obiektywik Macro, czekam i czekam i doczekać się nie mogę, a czas upływa, data dostawy się odwleka;) czytając forum wiele osób uważa, że manuale są lepsze optycznie od AF, oczywiście nie każdy i stałki;) więc mam pytanie odnośnie obiektywów manualnych macro, czy są lepsze optycznie od AF jeśli tak to które, gdyż w macro nie potrzebuję AF, a może zaoszczędzę troszkę kasy kupując manualnego i to w dodatku Nikkora;) obiektyw będzie Mi służyć do fotografii wykonywanej przeze Mnie biżuterii, natury i dziwactw jakie przyjdą Mi do głowy;)
Pozdrawiam Jacek
Jak af nie jest Ci koniecznie niezbędny, to głównie ze względu na cenę polecam manualne nikkory. Najlepiej 105/2.8 lub 105/4. Optycznie różnica pomiędzy nikkorami macro AF a MF jest niezauważalna. Jest jeszcze znakomity i niezwykle tani MF Micro-Nikkor 55/2.8, ale powiększenie maks. to 1:2.
Pozdrawiam
Musashi_Miyamoto
21-03-2007, 19:40
Dzięki za informacje, może rzeczywiście opłaca się poszukać:))
Pozdrawiam
Musashi_Miyamoto
25-03-2007, 10:25
Cześć Vadim, kupiłem Micro-Nikkor 105mm f2.8 Ai-S za 950 PLN w super stanie z pudełeczkiem, papierami itd. Czy to dobra cena;)
Eee..., przesadziłeś... Ale chętnie odkupię za te pieniądze...:-D :-D :-D
Bardzo dobra cena. Gratuluję zakupu.
Pozdrawiam
Musashi_Miyamoto
25-03-2007, 11:06
Jeśli będę kiedyś sprzedawać, już dziś Jesteś 1 jeśli będziesz zainteresowany i na pewno poinformuję;) Jeszcze raz dzięki gdyż pomogłeś Mi dokonać wyboru:))