PDA

Zobacz pełną wersję : Lampa błyskowa TT520

Fluo
20-11-2012, 11:40
Witam Serdecznie.
Mam pytanie związane z lampą błyskową. Znalazłem na jednym z portali aukcyjnych lampę o nazwie "SPEEDLITE TT520"
Czy ktoś z was miał styczność z tym produktem? i jakie są wasze opinie na temat tego produktu? Prosił bym również o pomoc w rozwiązaniu problemu jaką wybrać lampę błyskową w niewielkich pieniądzach? Jestem świeżym fotoamatorem i posiadam Nikona d5100 i dwa obiektywy 18x55 i 55x200. Z góry dziękuję za pomoc.

GonzoG
20-11-2012, 11:59
Lepiej już kupić Yongnuo YN-460II - te same możliwości, chyba lepsza jakość.
Jak lubisz zabawę w strobing lampa w sam raz.
Polecam posiąść minimum wiedzy o lampach błyskowych, to sam sobie odpowiesz czy lampa jest dobra - pojęcie TTL znane ??

adolfik9501
21-11-2012, 00:18
Witam Serdecznie.
Mam pytanie związane z lampą błyskową. Znalazłem na jednym z portali aukcyjnych lampę o nazwie "SPEEDLITE TT520"
Czy ktoś z was miał styczność z tym produktem? i jakie są wasze opinie na temat tego produktu?

Kolejny wynalazek z Chin. Ciężko cokolwiek o niej powiedzieć, bo jednak lampy YN zdominowały ten segment rynku. Poza tym, ona jest taka lampa systemowa, jak z Trabanta limuzyna. Zwykła manualna lampa jak YN460 II, choć trochę słabsza.

Prosił bym również o pomoc w rozwiązaniu problemu jaką wybrać lampę błyskową w niewielkich pieniądzach? Jestem świeżym fotoamatorem i posiadam Nikona d5100 i dwa obiektywy 18x55 i 55x200. Z góry dziękuję za pomoc.

Wybrać lampę posiadającą iTTL, czyli dającą Tobie możliwość zdania się na lampę podczas robienia zdjęć. Nissin Di622 II lub Metz M44AF1 Digital, ze wskazaniem na Nissina. O obu lampach napisano już sporo na forum, Nissin popularniejszy.

Fluo
26-11-2012, 21:38
Już wszystko rozumiem. Dziękuję za podpowiedzi, dzięki przedmówcą wiem od czego zacząć moją przygodę z Lampą Błyskową :)