Zobacz pełną wersję : Nikon 3200 i Kod producenta
Witam. mam pytanie dotyczace tematu. szukajac Nikona 3200 na prezent spotkałem sie z różnymi cenami. Te drozsze egzemplarze posiadały jakis kod producenta, który nie za bardzo wiem do czego służy i na co pozwala. czy ktos moze spotkał sie z czymś takim juz wcześniej ? z góry dziekuje za odpowiedzi
Każdy ma kod producenta - jest to nikonowskie oznaczenie aparatu, a dokładniej produktu (inne samo body, inne kit) - coś jak kod kreskowy.
ja o tym samym pomyslalem tylko czemu cena jest nawet 500 zł drozsza od aparatów ktore (rzekomo w ofercie) nie maja podanego kodu producenta.
dokładnie, nr seryjny, kod producenta,
co do aparatu to dołożyłbym na d90
(..)
Autor nie pyta "co wybrać?". Tylko o ten kod. Więc polecanie mu d90 nie ma sensu. Poza tym d3200 to świetne body na prezent. Nowy model, zapewne lepsza matryca d90, a nie każdemu też potrzebny jest trochę większy aparat i 2 pokrętła.
Pozdrawiam
ja o tym samym pomyslalem tylko czemu cena jest nawet 500 zł drozsza od aparatów ktore (rzekomo w ofercie) nie maja podanego kodu producenta.
Różni sprzedawcy - różne ceny. Rozrzut cenowy bywa bardzo duży - nawet 50%.
Ze strony Nikona:
D200+18-55 - VBA330K001
dołączona muszla oczna - VXA13086
ładowarka - VEA006EA
akumulator - VFB10602
w skórcie - wszystko ma kod producenta, nie wszyscy go podają, bo nie muszą - jest to wewnętrzne oznaczenie Nikona.
Przyjrzyj się na stopę autora wątku... podejrzewam, że doskonale wie jaki aparat chce kupić.
sluchajcie nie debatujmy co wziąc, mi tylko chodzi o ten kod, a to ze 3200 to juz przesadzone, bo to idzie na prezent do nauki i pstrykanie do kotleta. Tylko nie wiem czy jest sens zwracać uwagę na ten kod ktory jest podawany w ofertach na CENEO.pl. Ale chyba nie bede przepłacać, ze sprawdzonego źródła wezme i wsio. dzieki