Zobacz pełną wersję : Bank na zdjecia
gdariusz
19-11-2012, 03:40
Jest cos co polecacie na tygodniowe plenery ?
Tylko nie mowie ze laptop prosze ...
tablet z otg i dużą kartą (albo kartami) pamięci
Jest cos co polecacie na tygodniowe plenery ?
Więcej kart. Są w takich cenach, że nie ma sensu kupowanie żadnych banków.
gdariusz
19-11-2012, 17:13
Dzieki za podpowiedzi.
Chodzi o to ze bede w sobote rozpoczynam szybka ponad 2 tygodniowa objazdowke po Indochinach (spodziewam sie okolo 32 GB danych dziennie), dostep do kompa bede mial sredni.
to co mam kupic 14 kart 32 GB ? :)
Ja mam Lexar Professional 1000X 32GB / Ja wiem, ze odezwie sie 10 glosow ze za szybka i niepotrzebnie taka ... No ja takie mam ... i wydawac pieniadze na kolejne 12 sztuk to nie jest wydatek 100 zl za karte tylko £ 130 (mieszkam w Londynowie). Pomyslalem sobie ze majac dysk twardy 650 GB moge go uzyc do jakiegos przenosnego banku. Albo kupic za £ 300 jakis bank zeby sie nie katowac z kabelkami i innymi padami. (NextoDI Nexto Extreme ND2730 ND-2730 SATA - 320GB SATA)
Ale to tylko moze takie moje glupie przemyslenia )
Jeżeli faktycznie aż tyle danych (32GB dziennie -wow!) to warto rozważyć małego netbooka z dużym dyskiem.
gdariusz
19-11-2012, 18:31
Kolega ma widze D700 ... Ja od niedawna jestem szczeslwcem posiadania D800. NEFy u mnie waza okolo 50 mb czyli od switu do zmierzchu zakladam zrobic okolo 600 zdjec dziennie ... Wiem ze moze sie zdarzyc ze bedzie okolo 100 ... Ale zakladam ta skrajna granice ... Czasami wpadnie tez pewnie jakis filmik chociaz tego akurat nie lubie ...
Phase_One
19-11-2012, 18:47
Ja używałem TEGO (http://www.hyperdrive.pl/index.php?p193,hyperdrive-colorspace-udma-2-bez-dysku-wersja-sata) data banku wraz z dyskiem SSD na swoim wyjeździe do Brazylii i powiem tobie że jest wart każdego centa :) Jak masz już wydać kase na bank danych to tej jest moim zdaniem najlepszy na rynku ;) Pomijam wynalazki Epsona itp. są po prostu wolne w przenoszeniu danych w porównaniu do HyperDrive.
gdariusz
19-11-2012, 19:54
Ooooo
Też to godzinę temu znalazłem w sieci.
I szukałem opinii.
To sie kupuje z dyskiem na pokładzie czy mozna osobno ?
Darek
Ty serio piszesz o takiej ilosci zdjec dziennie, przez okres 2 tygodni? Przeciez to jakas bzdura. to oznacza robienie srednio 60 zdjec na godzine, czyli 1 zdjecia co minute! I tak bez zadnej przerwy przez 10 godzin, dzien w dzien. To oznacza, ze nic nie zwiedzisz, nic nie zjesz, z nikim nie porozmawiasz (bo na to potrzeba czasu). Jesli masz zamiar walic na oslep seriami to lepiej kup kamere.