Zobacz pełną wersję : coś małe dla żony
Potrzebuję dla żony jakiś malutki kompakt, dla żony. Marka nie istotna, ma być w miarę możliwości najtańszy i szybki. To tyle z wymagań. Mój stary Olek 740uz to zanim zrobi zdjęcie to..... lepiej nie mówić.
MariuszJ
18-11-2012, 21:20
Potrzebuję dla żony jakiś malutki kompakt, dla żony. Marka nie istotna, ma być w miarę możliwości najtańszy i szybki. To tyle z wymagań. Mój stary Olek 740uz to zanim zrobi zdjęcie to..... lepiej nie mówić.
Smartfon.
sprocket
18-11-2012, 21:32
Tak jest, iPhone 5 :)
mam, nie chce używać, i mało być tanie.
MariuszJ
18-11-2012, 21:41
mam, nie chce używać, i mało być tanie.
Dlaczego nie chce używać? Robi zdjęcia takie jak kompakty, ma go zawsze ze sobą, użyteczność ze względu na połączenie z internetem i możliwości obróbki na miejscu bardzo wysoka... albo coś wyraźnie lepszego, albo to co mamy.
Nie znosi telefonów dotykowych. I nic jej nie przekona.
Canon fajny, ale cena nie ta. Nie oczekuję bardzo jakości, jedynym kryterium jest szybkość działania większa niż mój 10-letni olympus. Ma być do robienia zdjęć podczas projektu szkolnego więc ma nosić go stale do pracy.
Chciales cos niedrogiego, to do ilu ma byc? To moze jakis jeszcze tanszy Canon? Ja polecilabym Ci tez Sony, ale czy z tych najtanszych cos sensowanego sie wybierze.. pewnie tak, zalezy jaka jakosc Twoja zone tez interesuje..
Myślę że ok 300-350 zł. Wiem że to nie dużo ale naprawdę nie potrzebuję nie wiadomo czego. A na kompaktach nie znam się wcale.
dozbieraj troche, za ponad 100€ Sony DSC WX-1 / Canon SX-150X
Za 70€ jest Canon A810, a czy od tego Canona jest cos lepszego w tej cenie?
Każdy z nich jest gorszy od iPhona - przecież tez można robić zdjęcia przyciskiem "+"
Bez sensu w kmpakcie za 300 zł tez będzie używać tylko włączenia i spustu ....
Dla mnie to jakaś podpucha ...
Dodatkowo to jest dział dla innych systemów gdzie o nich sie rozmawia a nie pogawedki co lepsze do torebki ...
Każdy z nich jest gorszy od iPhona - przecież tez można robić zdjęcia przyciskiem "+"
Bez sensu w kmpakcie za 300 zł tez będzie używać tylko włączenia i spustu ....
Dla mnie to jakaś podpucha ...
Dodatkowo to jest dział dla innych systemów gdzie o nich sie rozmawia a nie pogawedki co lepsze do torebki ...
No ale po to sa kompakty w roznych cenach by kazdemu cos doradzic wedle potrzeb prawda? ja tez pol roku temu szukalam czegos do torebki i gdyby nie wlasciciele od Nexow, ciezko stwierdzic czy zdecydowalabym sie na jakis, maly, lekki i do torebki... tymczasem jestem bardziej zadowolona niz z lustrzanki, wiec..
Jest na to dział "rynek" lub "cafe"
Dokladnie, kolega wyzej ma racje.
Pytania tego typu to raczej tutaj http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=88
Mekano, nie o to chodzi żeby dozbierać, poprostu taki założony budżet i . Dzięki za wsparcie.
WojtehP, jak jesteś takim fanem Iphona to sobie go używaj, ja nie wydam 3tysie za telefon a tym bardziej na coś czego fenomenu nie rozumiem. A co do podpuchy to nie mierz wszystkich swoją miarą. Sherlock się znalazł.
A jeśli nie ten dział to przepraszam i proszę o przeniesienie do właściwego.
Być może właśnie sobie coś znalazłem i to dzięki forumowiczom (tym dobrym).
Pozdrawiam.
Być może właśnie sobie coś znalazłem i to dzięki forumowiczom (tym dobrym).
Pozdrawiam.
O, to czuje sie wyrozniona ;D
To jesli ma byc naprawde cos taniego, to po postu Sony DSC-W610, moze taki?
Władca Pixeli
20-11-2012, 04:04
Canon PowerShot A1300 - chyba jedyny aparat w tej cenie z wziernikiem.
http://www.bhphotovideo.com/c/product/842873-REG/Canon_6178B001_Powershot_A1300_Digital_Camera.html
Poprzedni model A1200
http://forums.dpreview.com/forums/post/40384621
Jak ktoś chce bardziej płaski aparat to każdy PowerShot Axxxx nada się do robienia.
Oznaczenia są z rynku amerykańskiego więc w Europie mogą być inne.
Nie miałem do czynienia dokładnie z tymi modelami ale testowałem z ciekawości kilka kompaktów Canona w tym przedziale cenowym i dawały przyzwoite zdjęcia.
Większość tanich kompaktów pracuje na jednym lub kliku automatycznych programach.
Ja wymagałem nieco więcej od kompakta i skończyłem na G12 :mrgreen:
Jeżeli idzie o porównanie do Olympusa to mam jeszcze na chodzie Olympus C-2040Z z 2001 roku i cokolwiek dzisiaj kupisz to będzie szybsze.
Jeśli ma być stosunkowo tani, ale jednocześnie dobry, to zainteresuj się również modelem fuji f200exr.
gusi, a przepraszam, ze zapytam w tym watku.. ale widze ze posiadasz rx100, jak go porownujesz do d300, o wiele lepsza jakos zdjec czy jednak gorsza? Pytam z ciekawosci..
No i rx100, jest wysmienite do torebki, tyle ze no wlasnie cena.. :)