PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dążenie...

PABLOOK
16-11-2012, 19:36
... .

*** Zapraszam ***

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/11/6592e87f60b49111-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)

TUTAJ WIĘKSZA WERSJA (http://images10.fotosik.pl/2843/a302cfc7e2285951.jpg)

*** Dziękuję ***

Zen
16-11-2012, 19:59
Piękna praca. Kolory doskonałe. Jedno co troszkę mnie za mocno się rzuca w oczy to mz. linia wody i brzegu. Takie mam wrażenie. Reszta jak już pisałem doskonała.

maniak666
16-11-2012, 20:56
Nie mam, i mieć nie zamierzam konta na fejsszicie, ale klikam "lubię to".
Jak zwykle perfekcyjnie.

jarekf34
16-11-2012, 21:08
Nie mam, i mieć nie zamierzam konta na fejsszicie, ale klikam "lubię to".
Nie jesteś jedyny, ja też nie "fejsuję" więc kliknę z Tobą :) Super fotka, ale to norma :)

krzysztofz24
16-11-2012, 21:17
Swietnie wypatrzony i zrealizowany motyw-to przede wszystkim.
Swiatlo, szczegolnie na wedrowcu-ekstra. Kolory nasycone, ale nie przegiete. Praca na pewno moze sie podobac.

Z malych minusow, to wspomniana juz linia brzegowa.(Z racji tego ze oddziela jakby dwa spojrrenia, ruchome i nieruchome. Woda/lad, zywraca uwage pryz ogladaniu zdjecia. Po prawej jest ok-czysciutko. Po lewej duzo tych jasniejszych kawalkow poprzeplatanych z ciemniejszymi. Troche to zaburza odbior, posprzatalbym tam troche;-). Co jest w zasadzie kosmetyka prze reszcie pracy jaka w zapewne wlozyles w to zdjecie.

Ogolnie swietna fota z super motywem.

Pablo 77
16-11-2012, 21:21
Autor konto na fejsie ma mam i ja :)

Bardzo dobra praca choć nie ta z górnych lotów :)

Ale jest bardzo łądnie :))

Adam Majchrzak
16-11-2012, 21:57
Intrygujące. Ciekawie obrabiasz swoje prace...

Pozdrawiam! =]

Bartekkw
16-11-2012, 22:32
Ciekawie wyszło. Dobry kadr i kolor

Nikonozaur
16-11-2012, 22:47
Bardzo dobrze jest w każdym calu tej pracy, klasyczna kompozycja podparta dobrym wykonaniem, pytań brak.

Blombik
17-11-2012, 00:45
KompoYcyjnie pięknie ale dla mnie przede wszystkim obróbka dopracowana bez żadnego "ale". Bardzo się podoba

nothing
17-11-2012, 02:07
Fota piękna. Strasznie intryguje mnie motyw bez memłanej wody. Podejrzewam, że mogłoby niejednemu zrzucić trampki i zdeformować szczękę...

diablo1
17-11-2012, 11:40
Co tu dużo gadać-dobry fot i tyle :)Pozdrawiam

MarianS
18-11-2012, 19:32
No cóż jak zwykle perfekcyjnie dopracowany kadr.pozdrawiam

Paablitos
18-11-2012, 20:36
Pieknie wypatrzony kadr... i swietne wykonanie.

Mam jednak jedno male 'ale';)...
Ta brudna plama najprawdopodobniej bedaca cieniem gory, deko psuje odbior.... dziwne tez, bo 'dazacy' jest oswietlony z tylu;)...

PABLOOK
19-11-2012, 10:54
...Jedno co troszkę mnie za mocno się rzuca w oczy to mz. linia wody i brzegu. Takie mam wrażenie...

...
Z malych minusow, to wspomniana juz linia brzegowa.(Z racji tego ze oddziela jakby dwa spojrrenia, ruchome i nieruchome. Woda/lad, zywraca uwage pryz ogladaniu zdjecia. Po prawej jest ok-czysciutko. Po lewej duzo tych jasniejszych kawalkow poprzeplatanych z ciemniejszymi...

No faktycznie, lekki dysonans się wkrada. Cóż, przygasić można było ;). Zostawiłem tak jak było w rzeczywistości. Występuje tam jakiś dziwny rodzaj skały jasnej, srebrzystej. Widać to dobrze na zboczach góry. I zapewne także trochę tego materiału znajduje się przy linii brzegowej ;).

...
Bardzo dobra praca choć nie ta z górnych lotów :)
...

Ważne Pawle, że w ogóle lata ;).
Bo przecież różnie to bywa ;).

... Strasznie intryguje mnie motyw bez memłanej wody. Podejrzewam, że mogłoby niejednemu zrzucić trampki i zdeformować szczękę...

Akurat w tym wypadku mz nie wyglądało to najlepiej. Jeżeli byłoby lustro, to jak najbardziej ;). Ale to nie jest jakiś większy zbiornik wodny jak ocean czy morze, więc fali i dynamiki do pokazania raczej nie uraczysz. Taka lekko zmarszczona tafla mi osobiście nie bardzo w gusta trafia. Dlatego też decyzja, aby wodę trochę ujarzmić dłuższym czasem.
A co do trampek i szczęki, to nigdy bym sobie tego nie darował ;):).

...
Mam jednak jedno male 'ale';)...
Ta brudna plama najprawdopodobniej bedaca cieniem gory, deko psuje odbior.... dziwne tez, bo 'dazacy' jest oswietlony z tylu;)...

Plama jak ją nazwałeś, to faktycznie odbicie góry w "zmemłanej" tafli wody. Można ją łatwo usunąć, ale pytanie po co. I tak obrazki na długim czasie są lekko odrealnione mz, więc po co odrealniać jeszcze bardziej ;)?.
Ale to oczywiście kwestia gustu i osobistych upodobań ;). Co do oświetlenia, to nie bardzo rozumiem :roll:. Światło tylne, lewe i to tyle w tym temacie.

Pozdrawiam serdecznie i pięknie dziękuje za poświęcony czas na skrobnięcie słów kilku :).

ART69
19-11-2012, 10:59
Kadr mi już znany, ale wciąż cieszy oko :-)

jacekz40
19-11-2012, 11:25
Bardzo pięknie się prezentuje ta odsłona :)

darek_d
19-11-2012, 22:09
Ładnie, dopracowane. Z chęcią zobaczyłbym coś z większą ilością dynamicznego nieba, za dużo spokoju na dole ;)