Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dążenie...
... .
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/11/6592e87f60b49111-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
TUTAJ WIĘKSZA WERSJA (http://images10.fotosik.pl/2843/a302cfc7e2285951.jpg)
*** Dziękuję ***
Piękna praca. Kolory doskonałe. Jedno co troszkę mnie za mocno się rzuca w oczy to mz. linia wody i brzegu. Takie mam wrażenie. Reszta jak już pisałem doskonała.
maniak666
16-11-2012, 20:56
Nie mam, i mieć nie zamierzam konta na fejsszicie, ale klikam "lubię to".
Jak zwykle perfekcyjnie.
jarekf34
16-11-2012, 21:08
Nie mam, i mieć nie zamierzam konta na fejsszicie, ale klikam "lubię to".
Nie jesteś jedyny, ja też nie "fejsuję" więc kliknę z Tobą :) Super fotka, ale to norma :)
krzysztofz24
16-11-2012, 21:17
Swietnie wypatrzony i zrealizowany motyw-to przede wszystkim.
Swiatlo, szczegolnie na wedrowcu-ekstra. Kolory nasycone, ale nie przegiete. Praca na pewno moze sie podobac.
Z malych minusow, to wspomniana juz linia brzegowa.(Z racji tego ze oddziela jakby dwa spojrrenia, ruchome i nieruchome. Woda/lad, zywraca uwage pryz ogladaniu zdjecia. Po prawej jest ok-czysciutko. Po lewej duzo tych jasniejszych kawalkow poprzeplatanych z ciemniejszymi. Troche to zaburza odbior, posprzatalbym tam troche;-). Co jest w zasadzie kosmetyka prze reszcie pracy jaka w zapewne wlozyles w to zdjecie.
Ogolnie swietna fota z super motywem.
Pablo 77
16-11-2012, 21:21
Autor konto na fejsie ma mam i ja :)
Bardzo dobra praca choć nie ta z górnych lotów :)
Ale jest bardzo łądnie :))
Adam Majchrzak
16-11-2012, 21:57
Intrygujące. Ciekawie obrabiasz swoje prace...
Pozdrawiam! =]
Bartekkw
16-11-2012, 22:32
Ciekawie wyszło. Dobry kadr i kolor
Nikonozaur
16-11-2012, 22:47
Bardzo dobrze jest w każdym calu tej pracy, klasyczna kompozycja podparta dobrym wykonaniem, pytań brak.
KompoYcyjnie pięknie ale dla mnie przede wszystkim obróbka dopracowana bez żadnego "ale". Bardzo się podoba
Fota piękna. Strasznie intryguje mnie motyw bez memłanej wody. Podejrzewam, że mogłoby niejednemu zrzucić trampki i zdeformować szczękę...
Co tu dużo gadać-dobry fot i tyle :)Pozdrawiam
No cóż jak zwykle perfekcyjnie dopracowany kadr.pozdrawiam
Paablitos
18-11-2012, 20:36
Pieknie wypatrzony kadr... i swietne wykonanie.
Mam jednak jedno male 'ale';)...
Ta brudna plama najprawdopodobniej bedaca cieniem gory, deko psuje odbior.... dziwne tez, bo 'dazacy' jest oswietlony z tylu;)...
...Jedno co troszkę mnie za mocno się rzuca w oczy to mz. linia wody i brzegu. Takie mam wrażenie...
...
Z malych minusow, to wspomniana juz linia brzegowa.(Z racji tego ze oddziela jakby dwa spojrrenia, ruchome i nieruchome. Woda/lad, zywraca uwage pryz ogladaniu zdjecia. Po prawej jest ok-czysciutko. Po lewej duzo tych jasniejszych kawalkow poprzeplatanych z ciemniejszymi...
No faktycznie, lekki dysonans się wkrada. Cóż, przygasić można było ;). Zostawiłem tak jak było w rzeczywistości. Występuje tam jakiś dziwny rodzaj skały jasnej, srebrzystej. Widać to dobrze na zboczach góry. I zapewne także trochę tego materiału znajduje się przy linii brzegowej ;).
...
Bardzo dobra praca choć nie ta z górnych lotów :)
...
Ważne Pawle, że w ogóle lata ;).
Bo przecież różnie to bywa ;).
... Strasznie intryguje mnie motyw bez memłanej wody. Podejrzewam, że mogłoby niejednemu zrzucić trampki i zdeformować szczękę...
Akurat w tym wypadku mz nie wyglądało to najlepiej. Jeżeli byłoby lustro, to jak najbardziej ;). Ale to nie jest jakiś większy zbiornik wodny jak ocean czy morze, więc fali i dynamiki do pokazania raczej nie uraczysz. Taka lekko zmarszczona tafla mi osobiście nie bardzo w gusta trafia. Dlatego też decyzja, aby wodę trochę ujarzmić dłuższym czasem.
A co do trampek i szczęki, to nigdy bym sobie tego nie darował ;):).
...
Mam jednak jedno male 'ale';)...
Ta brudna plama najprawdopodobniej bedaca cieniem gory, deko psuje odbior.... dziwne tez, bo 'dazacy' jest oswietlony z tylu;)...
Plama jak ją nazwałeś, to faktycznie odbicie góry w "zmemłanej" tafli wody. Można ją łatwo usunąć, ale pytanie po co. I tak obrazki na długim czasie są lekko odrealnione mz, więc po co odrealniać jeszcze bardziej ;)?.
Ale to oczywiście kwestia gustu i osobistych upodobań ;). Co do oświetlenia, to nie bardzo rozumiem :roll:. Światło tylne, lewe i to tyle w tym temacie.
Pozdrawiam serdecznie i pięknie dziękuje za poświęcony czas na skrobnięcie słów kilku :).
Kadr mi już znany, ale wciąż cieszy oko :-)
jacekz40
19-11-2012, 11:25
Bardzo pięknie się prezentuje ta odsłona :)
Ładnie, dopracowane. Z chęcią zobaczyłbym coś z większą ilością dynamicznego nieba, za dużo spokoju na dole ;)