Zobacz pełną wersję : D70 czy D70s wogole jaka jest róznica dokladnie ??
Mam pytanko do tych co mieli w rece albo znaja dobrze te modele D70 i D70s czym sie dokladnie róznią i czy te różnice warte są 200 zł wiecej ???
Mam pytanko do tych co mieli w rece albo znaja dobrze te modele D70 i D70s czym sie dokladnie róznią i czy te różnice warte są 200 zł wiecej ???
Po aktualizacji softu w D70, pozostanie tylko 0,2" większy wyświetlacz w D70s. Ale coś kosztem czegoś.. ..spust migawki już nie jest srebrny.. ;)
lcd 2"
gniazdo wężyka spustowego
szersze pole krycia lampą
masz gwarancje kupując nowy d70s
no ale podstawa to czarny przycisk spustu - juz za to warto dać dwie stówki więcej ;)
koniec tematu :)
Witam, te 0,2 cala robi różnice, wcześniej miałem w canonie 1,8 cala i po przesiadce na nikona od razu zaobserwowałem różnice, nie jest to może2,5cala ale w końcu to nie telewizor ; ), gniazdo elektronicznego wężyka spustowego, oraz to, że jak dobrze pamiętam d70 potrafił się skutecznie wieszać. Jednak zakup to tylko i wyłącznie ruch kupującego.
Pozdrawiam Dżej
Nikt przy zdrowych zmysłach nie odpowie na to pytanie, ale ja chyba mam coś z głową.
D70s to taki D70 z:
1. czarny spust migawki - najważniejsza zmiana
2. gniazdo wężyka spustowego
3. minimalnie większy wyświetlacz
4. nowe oprogramowanie
5. wbudowana lampa szerzej błyska (18 a 20mm).
Więcej nie pamiętam.
Jak masz kasę, to dopłać.
hehe srebrny vs. czarny przycisk spustu migawki mowicie :D akurat dla mnie to nie jest istotne a kąt krycia lampy to chyba zalezy od lamy :P a ta standardowa mnie i tak nie interesuje. Dzieki za pomoc ;)
http://fotopolis.pl/index.php?n=2904
:)
Sebastiann
21-03-2007, 01:10
gniazdo wężyka spustowego - w sumie przede wszystkim, jak pomyslisz o gripie to bedziesz mial drugi spust dwustopniowy a nie prze IR
3. minimalnie większy wyświetlacz
Moim zdaniem te 0.2" robi na prawdę sporą różnicę. Widać to na pierwszy rzut oka przy porównywaniu tych puszek. Kiedy wziąłem do ręki D70 to nie mogłem się nadziwić, że 'telewizorek' jest taki mały :)
Z kolei kiedy wziąłem w łapy D200 to stwierdziłem, że D70s ma jednak mikro telewizor :-P
Żeby nie było, że jestem czepialski, bo to nie była moja intencja ;)
Po pierwsze temat był wałkowany wielokrotnie.
Po drugie temat, uważam za wyjaśniony, więc zamykam.