PDA

Zobacz pełną wersję : POMYSŁ NA ZDJĘCIA - POMOC (zaliczenie )

mlodykrk
16-11-2012, 01:14
hej koledzy!, na zajęcia z fotografi mam zrobić projekt 8 zdjec, po 4 dyptyki. temat zdjęć to "KOLORY"

prosze podzielcie sie ze mną swoimi pomysłami :)
pozdrawiam!

pgaik
16-11-2012, 01:46
Myśle, ze powinieneś coś sam wymyślić ... Bedziesz bardziej dumny z pracy :)

mlodykrk
16-11-2012, 09:03
kwestia w tym ze nic nie potrafie na chwile obecna wuymyslec konstruktywnego:((

sztefanek
16-11-2012, 09:11
to może zmień szkołę?

mlodykrk
16-11-2012, 10:01
forum jest chyba od pomocy, a nie rad typu zmien szkołe. grzecznie zapytałem o jakiś pomysł / podpowiedź bo nic mi nie przychodzi do głowy jak to by mogło wyglądać.

jak bym miał pomysł nie zadawał bym tu pytania proste. proste.

sztefanek
16-11-2012, 10:07
Wydaje mi się że forum jest od wymiany zdań i doświadczeń a nie odwalania za kogoś roboty. Zastanów się o co pytasz.

strebor
16-11-2012, 10:13
Ależ to normalne dla tego pokolenia, internet i podajcie mi na tacy pomysł, akcje, preseta etc.
Młody a może zrób tak:
użyj googl'a wpisz dyptyk popatrz jak wyglądają pomyśl jak zrobić w twoim temacie, zrób pokaż na forum, poczytaj co forumowicze na to i popraw.
Myślę że tą drogą uzyskasz pomoc.

pgaik
16-11-2012, 10:13
Ale serio, jeśli chcesz coś wynieść z tej szkoły to skup się, wytęż zmysł artystyczny i kreatywny...
Ja w liceum rysowalem połowie klasy prace na plastyce. Tak im sie spodobało, tak sie rozleniwili, ze do końca szkoły mnie meczyli :)
Czasami wystarczy wyjść z domu, rozglądać sie... Zobaczysz pomysł sam przyjdzie. Nie idź aż tak bardzo na łatwiznę...

Sendilkelm
16-11-2012, 11:44
Ja mam pomysł :D

Zrób dyptyk Zima-Lato :D Tylko będziesz musiał poczekać na drugie zdjęcie do czerwca :P (mam po cichu nadzieję, że to projekt na teraz)

Mi1980
16-11-2012, 11:57
:)

zdyboo
16-11-2012, 11:58
Ja też mam jeden pomysł, tak oczywisty, że wpadł mi do głowy zanim doczytałem watek do końca. Jednakowoż, tępię takie zachowanie jakie przejawia autor wątku, to nie napiszę jaki to pomysł.

Mi1980
16-11-2012, 11:58
Ależ to normalne dla tego pokolenia, internet i podajcie mi na tacy pomysł, akcje, preseta etc.
.

Podpisuję się pod tymi słowami obiema rękami. To w ogóle szerszy problem, ale strasznie mnie to irytuje. Ja mówię na to "pokolenie kopiuj - wklej". Autor wątku się oburza, że nikt nie pomaga. Nie zauważa przy tym, że o pewne rzeczy po prostu nie wypada prosić. Brakuje tej wrażliwości. Jeśli studiujesz fotografię, to musisz być kreatywny (po to są takie zadania). Rusz głową, pokombinuj. Na pewno będziesz miał więcej satysfakcji z własnych pomysłów, co już koledzy pisali.

Art Erie
16-11-2012, 12:13
mlodykrk na tym Forum zawsze możesz liczyć na pomoc i zawsze ją dostaniesz, nawet jeśli nie potrafisz jej docenić, jak teraz :)

Flores
16-11-2012, 12:24
Pomysł ze zmianą szkoły to chyba najlepszy pomysł. Podobno w tych czasach zawodówki są bardzo oblegane.

metebul
16-11-2012, 13:41
No wlasnie ze nie sa bo tacy jak kolega studiuja... i tu problem 4 RP... ze nie ma komu robic...

Flores
16-11-2012, 14:16
Nie gadaj, za 4-5 lata będzie dekarzy, hydraulików, cieślów jak mrówków.

zdyboo
16-11-2012, 14:58

A co, wrócą z jukeja? ;)

freefly
16-11-2012, 15:31

Tak.......wykształcą się na forach internetowych.:wink:

Jędrula
17-11-2012, 10:03
No, to kto z Was, koledzy, oddaje dziecko do zawodówki...? ;-)

Łukasz F.
17-11-2012, 10:52
mlodykrk proponuję Ci pół litra jakiejś dobrej wódy, kawałek skręta i pomysł sam się znajdzie:)

Sendilkelm
17-11-2012, 11:11
mlodykrk proponuję Ci pół litra jakiejś dobrej wódy, kawałek skręta i pomysł sam się znajdzie:)

Absynt.

mlodykrk
18-11-2012, 01:28
nie posiadam wizji artystycznych w głowie, neistety ktoś rodzi sie artystą i ma kreatywne wizje, a neistety część tego zawodu musi sie nauczyć jako rzemiosła.
taka prawda.
ps. nie oburzam sie. napisałem co myśle. choc forum już mi wiele razy pomogło.
pzdr

marekb
18-11-2012, 10:29
ponoć, jak mówili w plastyku mojej córce, że artystów na całą szkołę może kilku, reszta to rzemieślnicy. Inaczej się dowiadujesz otwierając setki i tysiące stron z fotografiami ślubnymi, tysiące artystów fotografów ślubnych ;). Nie trzeba być jednak artystą, by wymyślić coś w temacie. To trochę co na obiad zrobić i jaki deser do tego by pasował smakowo, a przecież większość domowych gospodyń wiejskich nie jest artystkami, a może się po prostu nimi nie nazywają..?? ;).

jjj
18-11-2012, 11:04
ponoć, jak mówili w plastyku mojej córce, że artystów na całą szkołę może kilku, reszta to rzemieślnicy. Inaczej się dowiadujesz otwierając setki i tysiące stron z fotografiami ślubnymi, tysiące artystów fotografów ślubnych ;)
Dobrze mówili Twojej córce, taka prawda ;)

freefly
18-11-2012, 15:08
ponoć, jak mówili w plastyku mojej córce, że artystów na całą szkołę może kilku, reszta to rzemieślnicy.

Połowa mojej klasy skończyła ASP (chyba 13 osób) i w sumie tylko dwie osoby są artystami. Pozostałe prowadzą od wielu lat duże agencje reklamowe lub wspięły się na szczyty dyrektorskie w dużych zagranicznych agencjach, które u nas funkcjonują.

d90
18-11-2012, 16:29
ja takie ot w temacie...
... ostatnio kumpel zapytal mnie czy nie napisze dla niego pracy.
Ja po polsku, a on sobie na jezyk wykladowy juz sam przetlumaczy.
Do szkoly foto.
Pisalem juz takie prace, tyle ze dla siebie. Gdy sam chodzilem.
Z reszta do tej samej szkoly.
Kumpel /super gosc/ pomaga mi czasem focic, asystuje.
Stara sie, ale wiedzy chyba nie ma...
Oczywiscie kazalem spadac mu na drzewo.
Byl sszokowany odpowiedzia.

Autorowi watku tez tak radze...bo to nie jest uczciwe.
A fotografia to uczciwosc.
Jezeli tego nie rozumiesz, nie zaslugujesz na jakakolwiek pomoc oraz posiadanie aparatu.

Praca ma byc samodzielna.
Wykonana samodzielnie.
Zrobiona tak jak potrafisz.

Jesli nie potrafisz, to po co marnujesz czas i energie ?
G#+:@#no z tego bedzie .... I tak i tak...

Fotografia w szkole to jak szycie butow.
Pokazac masz co potrafisz.
Masz temat i robisz.
Jesli nie masz tematu,
to wlasnie brak tematu,
jest tematem takiej pracy.

Sorki jesli ktos sie poczuje urazony ostrym tonem wypowiedzi,
ale nie toleruje takich sytuacji. Zasluguja na potepienie i pogarde.

Do autora - zrob co mozesz wymyslic.
W trakcie roboty na pewno cos jeszcze bedziesz zmienial.
Dasz rade...

Jędrula
18-11-2012, 18:00
Zlituję się i podpowiem... :?
Pierwsza para: flaga polska i flaga Indonezji (Monako).
Druga para: kobieca dłoń z polakierowanymi na czerwono paznokciami vs na zielono.
Trzecia para... to już sam sobie coś wykombinujesz. Nie mów, że nie. ;-)

freefly
18-11-2012, 18:13
Zlituję się i podpowiem... :?
Pierwsza para: flaga polska i flaga Indonezji (Monako).
Druga para: kobieca dłoń z polakierowanymi na czerwono paznokciami vs na zielono.
Trzecia para... to już sam sobie coś wykombinujesz. Nie mów, że nie. ;-)

To, że tematem są "kolory" nie oznacza, że fotografie muszą przedstawiać kolorowe przedmioty bądź elementy.
Twoja podpowiedź jest tak banalna, że nawet mojej 9letnia córce właśnie taki pomysł przyszedłby do głowy.
Dosłowne potraktowanie tematu świadczy o całkowitym braku kreatywności i odwaleniu pracy po najmniejszej linii oporu.:wink:

Jędrula
18-11-2012, 18:21
...po najmniejszej linii oporu.:wink:

Moja odpowiedź była w kategorii "pół żartem, pół serio", tak jak i uwaga, że nie ma najmniejszej linii oporu. ;-)

mlodykrk
19-11-2012, 19:04
chodzi o kontrast już wiem.

mlodykrk
20-11-2012, 20:35
aha dodam iż zdjęcia są na zajecia z oświetlenia.. więc dlatego mam kłopot.