Zobacz pełną wersję : Plastry miodu gridy set 4szt 10-40 17cm
kruszyna
15-11-2012, 13:05
Witajcie
Czy te gridy
Plastry miodu gridy set 4szt 10-40 17cm FREEPERS to te po 99zł
pasują do garnków dawanych standardowo do lamp quantuum?
nie będę linkować bo nie wiem czy można
killer_one
15-11-2012, 20:01
A centymetr albo linijkę masz?
Ponadto jak pamiętam na stronie pisze jak byk, że pasują, ale do garnka 17 cm który trzeba dokupić osobno...
Czytać się nie chce, myśleć się nie chce... Dalej nie będę komentował, bo mi zaraz mod d... skopie...
kruszyna
16-11-2012, 19:46
A centymetr albo linijkę masz?
Ponadto jak pamiętam na stronie pisze jak byk, że pasują, ale do garnka 17 cm który trzeba dokupić osobno...
Czytać się nie chce, myśleć się nie chce... Dalej nie będę komentował, bo mi zaraz mod d... skopie...
Co da linijka? Zmierzyłem już dawno. Przewaliłem masę sprzętu studyjnego ale problem jest w tym że już raz kupiłem plastry do niby pasującego w rozmiarze dużego garnka a wypadał bo było 3-4mm różnicy miedzy producentami. Po to jest forum aby się o takie rzeczy pytać bo może nie Ty ale ktoś miał już taki zakupu i potwierdzi teorię lub jej zaprzeczy. Z braku chęci przepychanek pod tytułem - bez sensu, ale "pohejtować" można - więcej nie napiszę.
killer_one
18-11-2012, 18:07
3-4 mm różnicy wśród chińskich producentów jet normą! I to wcale nie jest wiele.
Kupiłeś takie właśnie dlatego, że... nie mierzyłeś. Tu to samo, typowy standardowy garnek do "chińczyków" ma ok. 190 mm, a ty pytasz, czy gridy dla kloszy średnicy 170 mm będą pasować...
Szczerze mówiąc słów mi brak, ale nie chce mi się już rozwodzić.
A sprężynki mocujące gridy zwyczajnie się odgina. I wtedy nie wypadają. Albo wygina się własne sprężynki z kawałka spinacza...
kruszyna
18-11-2012, 22:58
3-4 mm różnicy wśród chińskich producentów jet normą! I to wcale nie jest wiele.
Kupiłeś takie właśnie dlatego, że... nie mierzyłeś. Tu to samo, typowy standardowy garnek do "chińczyków" ma ok. 190 mm, a ty pytasz, czy gridy dla kloszy średnicy 170 mm będą pasować...
Szczerze mówiąc słów mi brak, ale nie chce mi się już rozwodzić.
A sprężynki mocujące gridy zwyczajnie się odgina. I wtedy nie wypadają. Albo wygina się własne sprężynki z kawałka spinacza...
Około 19cm mają może Twoje garnki. Moje mają dokładnie 17cm i mam ich 8szt, każdy jak u jednego kowala klepany:) dziękuje za informacje.
bernikon
20-11-2012, 13:09
Wziąłem moje i zmierzyłem linijką (polska Lenior - nie napisane gdzie made in) i mają 165mm + blaszka dociskowa, więc w 17 cm wejdą spokojnie.